Friss topikok

Linkblog

blog-e

Miért is?

Ezt a blogot almádiban tanuló diákok hozták létre azért, hogy legyen egy olyan hely, ahol ki lehet beszélni a problémákat, a gondokat (és a jó dolgokat úgy szintén). Reményeink szerint elérjük, hogy mindenkinek felnyíljon a szeme: a Suliért Tenni Kell. Mindenkinek.

Utolsó kommentek

mi kulás?

2008.12.21. 15:05 | ivan_campevic | 4 komment

Mikulás „buli” után…

 

Azt hiszem jól kezdődött a pénteki napom. Nem volt semmiből se felelés vagy csak nem tartottam fontosnak őket, az ebéd viszont nem volt túl finom... (Üzenném a konyhás néniknek, hogy péntekenként mindig finom szokott lenni az ebéd de mostanában romlik a színvonal és ez beárnyékolja az egész heti teljesítményüket (mármint az önökét), mert ha otthon megkérdezik hogy milyen volt a kaja akkor persze hogy az lesz a válasz hogy hát nem túl jó... De ha jóllakottan megyünk haza az megszépíti az egész előző hetet) Aztán rögtön kezdődtek a meccsek! Szerintem jó volt a hangulat, leszámítva az öngóljaimat, a röpin szintúgy, a kosáron sajnos nem voltam ott. Ezalatt akik nem sportoltak, azok a Madagaszkár 2-n és a Fűrész 5-ön tölthették fel lelküket...:)

Minden jól ment, tök jó családias volt a hangulat csak hát itt a bökkenő hogy annyira családias volt a létszám, hogy nem volt értelme megtartani a vetélkedőt! Pedig a harmadikosokat ismerve jónak ígérkezett... Nem értem hogy mi riasztja vissza az embereket az ilyen bennmaradástól? A negyedik évfolyamot tanán meg tudom érteni hogy nem volt erejük civ. vizsga előtt és szalagavató után bennmaradni, de hogy a több évfolyam hova tűnt azt nem tudom. Sokat kell tanulni? Nincs rá időtök? Senki se mondja nekem hogy elsőben meg nulladikban nincsen idő évente egyszer egy bennmaradásra, főleg hogy a vizsgák után volt! A második és harmadik évfolyamnak meg üzenném vagy inkább tanácsolnám, hogy szelektáljanak!

 

Ebben a korban nagyjából már tudod, hogy melyik tantárgyak érdekelnek, hát akkor hozza ki a maximumot azokból és a többit meg tanuld meg 3 esetleg 2-esre... Ne ugy éljük meg a hétköznapokat, mint egy folyamatos szívatást, hát hogy bioszból megint (mindigJ) feleltetés van meg matekból bejelentetlen dolgozat meg ilyenek. Aki mérnök akar lenni, az igenis hajtsa ki a belét, készüljön óráról órára, de csak matekból és fizikából. Aki orvos akar lenni annak hihetetlen lehetőség az itt folytatott „képzés” hiszen megkapja órán a minőségi anyagot, megtanulja és szinte már ott van az egyetemen. Ezt sorolhatnám még. DE! Ne próbáljatok megfelelni minden tanárnak! Ne értsetek félre, nem azt mondom hogy csak egy – két tantárgyra készüljetek és a többiből éppen hogy mennyetek át! Egy átlagos ( ami elég alacsony, úgyhogy inkább magasabb fokú ) műveltség még nem volt senkinek sem a terhére. Javaslom, hogy már elsőben tájékozódjatok az egyetemekről (felvi.hu)! Ezzel a kicsit szelektálós módszerrel talán kevésbé fogtok stresszelni, jobb hangulatotok lesz (a suli légköre is oldottabb lesz talán), több időtök lesz magatokra és - visszakanyarodva az előző témához - az ilyen bennmaradásokra.

 

Aki meg csak azért nem maradt itt mert nem érdekli, az még mindig nem tudja hogy mint jelent almádisnak lenni és nem tudom hogy miért jár ide???

 

U.i.: Ez az én személyes véleményem, nem szeretnék vitázni róla és nem akarok senkit sem meggyőzni. Talán egy páran elgondolkoznak...

 

                            Attila Szesztay,11.évf,

A bejegyzés trackback címe:

https://dlsb.blog.hu/api/trackback/id/tr69835105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titanic 2008.12.21. 22:14:26

50% evidencia
49% hülyeség
1% na azt nem tudom mi
vagy lehet hogy már szelektálok ezért nem tudtam kiszámolni hogy mi mennyi merre

Baffler 2008.12.23. 11:32:51

a 49% hülyeséget én azért levinném 10%-ra.
na mind1... KELLEMES ÜNNEPEKET MINDENKINEK!

Titanic 2008.12.23. 16:56:00

@Baffler: sajnos a túlzások embere vagyok...és hát jah

mindenkinek kellemes ünnepeket!
süti beállítások módosítása