Friss topikok

Linkblog

blog-e

Miért is?

Ezt a blogot almádiban tanuló diákok hozták létre azért, hogy legyen egy olyan hely, ahol ki lehet beszélni a problémákat, a gondokat (és a jó dolgokat úgy szintén). Reményeink szerint elérjük, hogy mindenkinek felnyíljon a szeme: a Suliért Tenni Kell. Mindenkinek.

Utolsó kommentek

Nosce te ipsum (et te schola) by D&Pííí

2008.10.06. 19:45 | dlsbbloggerek | 105 komment

Eltelt egy kis idő azóta, hogy az első bejegyzés megszületett a blogon, és mivel a Blog mindenről szól, úgy érezzük itt az ideje annak, hogy eleget tegyünk régebbi bejegyzéseinknek: végre nem vagdalózni(vagdalkozni) szeretnénk {a két szerkesztő nem tud megegyezni melyik szó is a helyes}.

Mint nyílvánvaló, a blog azért indult anno, mert felháborodott lelkiállapotban voltunk, és tenni akartunk, de mivel kinőttük azt, hogy vagdalózzunk (vagdalkozzunk), ezért szeretnénk azt elérni, hogy minél többen, minél építőbb jelleggel írjanak, szóljanak hozzá egyes témáinkhoz.

Nagy örömünkre szolgált, hogy egy-két tanár nem hogy komment, de bejegyzés szinten is írt a blogra, ezzel is kimutatva a tanári kar "hozzáállásának" csekély részét. Mi azonban szeretnénk tudni, mi a véleménye a többieknek (legyen az akár tanár, akár diák, akár itt dolgozó... összefoglaló néven élnénk Keczer tanárúr szavával : iskolapolgár). Nagyon sokat gondolkodtunk rajta, hogyan oszlathatnánk el azt a tanárok előtt kialakult képet, miszerint a blog rossz, felesleges és az iskola lejáratását szolgálja. Az első és legegyszerűbb dolog amit mondhatunk: nem, nem az, és nem azt szolgálja.

A napokban lehetőségünk volt több tanárral is beszélgetni, akár blog-témáról, akár más ügyben, és szeretnénk elmondani, hogy tudjuk, van olyan tanár (és talán mindegyik tanár ilyen) aki szintén szem előtt tartja az iskola ügyeit, a diákok "jólétét", vagy az iskola színvonalának megőrzését. Szerkesztőgárdánk egyik tagjának például volt szerencséje megtapasztalni, hogy az Igazgatónő kifejezetten próbál tenni az iskoláért. Azzal is tisztában vagyunk, hogy rögtön mélyvízbe csöppenni nem jó dolog, ráadásul nehéz belőle úgy kimászni,hogy közben az áradás ellen küzdünk. Pontosan tudjuk, hogy tenni akar, és tesz - csak nehogy a túlzott akarásnak nyögés legyen a vége. Azt is tudjuk, hogy a tanárok nagyrésze (talán mindenki) figyelemmel kíséri a blogon történő eseményeket. Megértjük a tanárokat, miszerint nem feltétlenül szeretnének konfrontálódni a diákokkal, főleg nem egy jobbára kontrollálhatatlan, szókimondó internetes oldalon, de arra bíztatnánk mindenkit: aki mondana, az mondjon, és aki írna, az írjon. Vannak moderátorok, akik az oda nem illő dolgokat úgy is kiszedik - az építő ötlet pedig tényleg jól jönne, valamint tényleg kíváncsiak lennénk az eredetileg megcélzott hallgatóság véleményére.

Nem vitatkozni szeretnénk. Beszélgetni. Akármiről. Ha egy tanár a kék égről szeretne mondani valami szépet - meghallgatjuk, és kommentelünk - ha egy tanár a rosszcsont (ksiköcsög) diákról szeretne mondani valamit - meghallgatjuk, és kommentelünk.

Ha esetleg írásban nehéz, akkor maradjanak továbbra is csöndben, de akkor kérjük ne mondják, hogy "nem így kéne talán". Felkínáljuk a lehetőséget a tanárokat ért esetleges vádak ellensúlyozására.

R-Go (gidák, vagy iskolapolgárok), jöhet a komment, esetleg a dlsbblog@indamail.hu -ra lehet küldeni e-mailben bejegyzést, észrevételt, akármit... várjuk.

A cím: azért ez, mert meg kell ismernünk az iskolánkat. Mindenkit, aki ide jár, aki itt dolgozik. Szóval...

GoodBye

Címkék: blog anno domini

A bejegyzés trackback címe:

https://dlsb.blog.hu/api/trackback/id/tr23699999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bébetű 2008.10.07. 18:56:19

vagy ez nem vágott ide? akkor még annyit tennék hozzá, hogy bár már 4. éve itt vagyok, minden jóslat ellenére még mindig szeretek ide járni. és a koleszt is szeretem. feszültség van, volt, lesz. mindig. meg is kell kavarni az állóvizet néha, legyen egy kis beszédtéma.különben is, ha két ember ( különösen ha több) együtt kritizálhat valamit, az egyfajta kapocs lehet. és az indulatok könnyen elszabadulnak egy ilyen fórumon.mint azt eddig is láthattuk
bözzsii

lokálpatrióta 2008.10.07. 19:26:46

engem rendkívül megfogott ez a "gyenge lelkű tanár" téma. legalábbis én ezt olvastam ki a sorok közűl. hát aki egy ilyen végtelenűl enyhe, nem (pont) a személye ellen irányuló kritikát sem tud elviselni, annak lehet hogy nem a pedagógus pálya a legmegfelelőbb. édesanyám mindig mondja, hogy jaj csak az értelmes hülyegyerekektől mentsen meg az Isten. na hát abból itt van bőven. és még igazán azt hiszem bele sem melegedtek.ahogy mi nem vagyunk tankötelesek, ugyanúgy senki sem tanításköteles. kicsit a befőtt teszi el a nagymamát érzésem van. javítsanak ki ha rosszul érzem. úgysem fogadom el, de egy próbát mindenképp megér.

Casio 2008.10.07. 20:21:10

Eper!

A tanulság az, hogy ilyen formában, ilyen megértésre számíthatsz.Méghozzá jogosan!
Ha kultúrált formában adod elő és először a tanárhoz fordulsz, akkor bizonyára végighallgatnak.
De ez nem azt jelenti, hogy minden hülyeséget meg is tesz, amit mondassz neki.

polihisztor 2008.10.07. 20:41:02

ez elég durva és nemtom, érdekes komment lett lokálpatriota,sztem ezen már túl kellene lépnünk.a bunkózással,vagdalkozással nem lehet elérni semmit....ennyi...tanárúrnak igazat adnék.....mert elgondolkodtató....és jogos

Romanista 2008.10.07. 23:12:05

poli:
ha a "bunkózással" el lehetett érni a kommentet már jó.

bibs 2008.10.08. 03:14:10

Kedves Bibsik!
Én ma tudtam meg, h van ilyen blog. Hát ez aztán színvonalas. Ennyi felháborodott embert... azta mindenit. Csizmazia tanárúr írását láttátok??? Ki kezdte el ezt a szart? Azért ha már ő- aki elég sok mindent megtett, megtesz, hogy tenni fog-e? ezek után a suliért, diákjaiért- rávette magát, hogy ilyet írjon az durva. Szóval itt mindenki reformálni akar? Szép... a mi évfolyamunk is panaszkodott sokszor, de vhogy mi jól megvoltunk. Pár emberrel elég sok mindent elkezdtünk hogy fellendítsük a suli életét, sikeült....gondoltuk lesz utánpótlás... erre ti pszihopaták, unatkozók leromboljátok ezt, ezzel a fos oldallal?Tanulni kell, vannak szabályok (ami nem mindig diákbarát), de ezt választottátok, ez a suli, ha nem tetszik mér nem mentek el? Nem érzed jól magad menj el!
Véleményem szerint ez itt full lejáratja a dlsb-t, szégyen, ha vki megnézi... ezt mért nem lehet sulin belül elintézni? A nagy reformerek... nem tudom, hogy kik ők?! Ti mit hisztek magatokról? Tejfölös szájúak vagytok, ne ott legyen nagy a szád... egyetemen, na ott akarj reformálni! Nem tetszik az, ami van? Arra gondoljatok 4.sek hogy van még vissza 8hónap aztán hello! Most akarjátok megváltani a világot?
Másik: Nem azért de az igazi DLSB tanárainak ez hogy esik ez a blog? _A Csizmazia, Várkuti, Dergez, Cserépné, Bognárné.
Sokat kell tanulni, nehéz gimi, ez így van, de van tanár- diák , diák-diák közötti kapcsolat, ami nagyon ritka. Pesten bmikor találkozok almádissal beszélgetünk, hozzáteszem gimiben lehet h nem is voltunk beszélő viszonyban megállunk és beszélgetünk, segítünk egymásnak. Elhiszem h a végzősöknek elegük van de könyörgöm télleg ez a blog a legfontosabb?ű
Sok panasz megy/ ment a kéttannyelvű érettségire... kurva nagy dolog angolul letenni a matekot meg megtanulni a civet... de amikor egytemen megkérdezik... hova jártál elmondhatod...Almádiba és kéttannyelvű érettségim van...aztán csak pislognak, h mi az.
Olyan emberek mondanak itt véleményt, akik hát nem azért....de láma módjára viselkednek( köpködnek más tanárok felé szalagavatón) meg bukottak? inkább tanuljatok ahelyett h ezt a szrt csináljátok.
Ez a szar blog teszi tönkre a sulit... mi lesz ha Várkuti, Csizi illetve a további fent említett tanárok fogják azt mondják.. hogy elegem van ebből a szarból elmegyek.. na akkor lesztek nagy szrban... ki fogja a törit tanítani? és a matekot? Panaszkodtok de higgyétek el tőlük lehet tanulni, atöbbi tanárral meg nem kell törödni...2es elég arra meg könnyedén felkészülsz és nem csesztetnek.
A 4.seknek sok sikert az érettségihez, akik itt ide írnak mint végzősök.. panaszkodnak gratulálok, jol megszptnak titeket érettségin! És akkor amikor nem vesznek fel sehova megkérdezheted magadtól, h megérte? Ne panaszkodj , tanulj!

Romanista 2008.10.08. 09:53:10

www.youtube.com/watch?v=l6yfcj98zKA&feature=related

1. lehet hogy én kis naiiv vagyok de én ebbe az egészbe azt láttam/látom bele hogy nem tetszett valami és próbáltak valamit tenni.
2. lehet hogy nem a legjobb módon, legjobb eszközökkel, de ezért nem kell bántani senkit. vane szándék, szándékvan.
3. "Ne panaszkodj , tanulj!" aranyszabály, nyilván, mindig. bár a sorrendet megfordítanám,de tökéletesen igaz.
De:
4. "A 4.seknek sok sikert az érettségihez, akik itt ide írnak mint végzősök..panaszkodnak gratulálok, jol megszptnak titeket érettségin!"
aki szerint pedig ez mint ok-okozat normális, elfogadható,na hát az nekem ne köszönjön Pesten.

petermarton 2008.10.08. 10:31:33

Kedves Diakok,

a Schottentor aljaban irom e sorokat, ezert engedjetek meg, hogy ekezetek nelkul bar, de megosszam Veletek, miert is volt szamomra rendkivuli, hogy az immaron oly sokat szidalmazott Alma Matert elvegezhettem.

Nos, eloljaroban annyit, hogy nem voltam egy nagy oralatogato (eves atlagban 200 orat mulasztottam), ami betudhato abbeli elfoglaltsagaimnak, melyek az altalam mindmaig uzott sporthoz kothetok.
Sok kitartasnak es segitsegnek koszonhetoen azonban sportosztondijaskent 4evre Becsbe koltozhettem.

Az ehhez vezeto uton sajnos csak keson tudatosult bennem, hogy mennyi eszrevetlen es meltatlanul hatterbeszoritott segitom akadt, akik kedves kozbenjarasat vagy tamogatasat eleddig elmulasztottam szemelyesen megkoszonni. Utolag azonban ezen blog apropojan megteszem.

Ide sorolnam elsosorban a fent kommentelo Csizit, kinek human spiritusza elinditott elsosorban az intellektualis emberre valas, masodsorban a becsi jogi tanulmanyok utvesztokben gazdag..ambar annal rogosebb utjan:)

Amikor az almadis ember fia ket felsfoku nyelvvizsgaval rendelkezik, ami az en esetemben egyetemi alapkovetelmenynek bizonyult, halat ad tanarainak, koztuk Eta neninek es Cserep Andrea Nemetneninek, hogy ilymodon biz° gordulekenyebb az ugyintezes es a tanulas. Ertem azt, amit nemetul (mondjuk inkabb osztraknak) olvasok es hallok, holott messze nem az anyanyelvem.

Az erettseginkre egyedulallo modon irva vagyon: Certificate of Secondary Education - a legkevesebb, hogy lattara a tanulmanyi osztaly hatast dob, de mi tobb szamomra nem kerul 25-30,000 forinba a dokumentum hitelesitett lefordittatasa.

Tovabba jol eso erzes tolt el, mikor arra gondolok, hogy bar leendo szakmamtol tavol eso dolgokban is allast tudok foglalni, esetenkent harom nyelven is szabatosan ki merem fejezni, amit anno tanitottak...
Higyjetek el, emeli a munkaeropiaci azsiotokat, hogy civilizacios ismeretekkel birtok - ha mast nem is, de elismertebb munkat kaptok!

Gimnazium: alatalanos erdeklodesi korben okatato-nevelo intezmeny...ilyen a mienk is! Az is marad. Hiaba lazadtok.
Lesz sok targy angolul, meg biosz is. Tessek erdeklodni: milyen szinvonalu a foldrajz-kemia-biologia oktatas. Egyetemi szintu. A tori-magyar egysegrol nem is beszelve.

Arrol meg, hogy nem segitokeszek es egyuttmukodok a tanaraitok, szemlesutve hallgasatok! A ti hibatok. En anno nevvel ellatott peticiot irtam a fizika tanar ellen es nem hallgattam mint szar a gazban, s sertegettem masok csaladi-vallasi-politikai-pedagogiai felfogasat.

Ertekezettek hat, de ne allnevvel...es ne ilyen modorban. Az nem valo a dlsb kultuszahoz. Kikertetek mar akar egy tanar velemenyet is a dolgot illetoe? Kozuluk joparan tobb evtizedes (anyagi szempontbol szinte halatlan) erofeszitessel egy egzisztenciat epitettek fel erre az intezmenyre, hogy aztan ti egy-ket virtualis klikkentessel leromboljatok!

Szanalmas, etikatlan, nivo alatti viselkedes!

Ahelyett, hogy reposztoltok, egyszer hallgassatok inkabb Leninre: "Tanulni, tanulni, tanulni...!"

(P.S.: mit gondoljon az a tizeneves, aki dlsb kulcsszoval rakeres jovendobeli iskolajanak viselt dolgaira - persze szigoruan informaciogyujtes kapcsan???)

Marton Peti

banán 2008.10.08. 15:52:32

Már nem bírom ki,hogy ne szóljak. Mi ez a kezdődő általánosítás a végzősökkel kapcsolatban?! Nehogy már az legyen, hogy csak MI írunk ide,meg a MI problémánk, mert kivéve kb azt az 5 állandó kommentelőt (abból nem tudom hány tizenharmadikas van), a TÖBBIEK jól megvannak köszönik,és ugyanaz a véleményük,mint Csizmazia tanár úrnak.
Olvasom a blogot,mert érdekel. Hátha sikerül megtudnom,hogy mi a bajunk nekünk,amiért most kiröhögtetjük az iskolát. (És a vicces az,hogy nem csak külsősök röhögnek ezeken a felfújt álproblémékon,hanem maguk a diákok is.)
Pontosabban mi a baja annak a pár embernek,aki miatt most lassan ráhúzzák a blogra,hogy ez a negyedikesek hülyesége. Hát nem a mienk,legalábbis az egész évfolyamé biztos nem.
Nem érdekel,hogy valaki 14 évesen lerészegedik, a nulladikasok próbálgatják,hogy hol a hirtelen jött szabadságuk határa, van aki túlzásba viszi. Tanul belőle,ha nem,akkor meg hülye.

Végzős vagyok,elvileg ismerem a problémákat,amik a négy év alatt adódhatnak/adódtak. Akármilyen 300 fős közösségben találkozhatsz problémákkal,nem hiszem,hogy más gimáziumokban ne lennének ilyen jellegű konfliktusok,mint itt. Node ez a blog megoldás? Én nem tudnám komolyan venni mert nem egyenes,sunyi. Az jut eszembe róla, mikor a Kossuth téren (és egyéb kisebb településeken) emberek tüntettek minden délután. Legalább történik valami...Egyébként is az utálat közösségformáló.

Egy negyedikes, aki nem ért egyet a blog létrejöttével.

rise up DLSB 2008.10.08. 16:45:37

Kedves mindenki!
.
Azzal nagyon nem értek egyet hogy a szőnyeg alá söpörjük azoknak az embereknek a problémáit amik a DLSB hírnevére kínosak, és megpróbálni elnémítani azokat az embereket akik akár névtelenül is hangot adnak véleményüknek. Azzal hogy valaki a saját iskolájáról ír negatívumokat saját magára is rákeni a szart, és valószínűlegjó oka van rá.
Szerintem a blogra irok többsége nem unalomból és depresszióbol írogat ide hanem azért mert ha elmondta már a gondjait nem lett megoldva vagy el sem merte mondani( a „MEGTORLÁSTÓL” félve).
Nem akarok nagyon mélyenszántó gondolatokkal előállni az nem az én feladatom, de szerintem egy közel 350 fős közösségben nem a 300 fős diáksereget kéne először nagyitó alatt nézni!!
Minden dolog között van ok-okozati kapcsolat szerintem a mi esetünkben a tanárok egy részének hozzáállása volt mely átragadt a diákokra. (nem fogok tanárt megnevezni) A tanári kar nagy részét tisztelem és szeretem, amit elismerek az a tanári kar hozzáértése ugy gondolom hogy minden szaktanár a maga szakterületén kiválóan megállja a helyét, viszont a hozzáállássukkal és a viselkedésükben látom a hibát erről természetesen a vezetés nemtehet tehát ezaz egy amit nem lehet a vezetésre fogni. Szaktudás alapján a tanárok MEGFELELŐEK.
Az évek során több tanárra is érkeztek panaszok szülöktől diákoktól stb… Azt nem tartom megoldásnak hogy egy másik tanár beül az órára és figyel. Persze hogy az a munkás akit figyelnek „odateszi” magát, míg aki tudja hogy nem ellenőrzik az nem tesz meg mindent a siker érdekében. Sikernek tekintem azt hogy a diákok szeretnek órára járni és figyelnek netán versenynen eredményesek . Tapasztalatból mondom hogy egy lehangoló óra után ahol gyakorlatilag semmit nem csináltunk és a diákok érzik hogy nem haladnak semmit ott már baj van….. És persze vannak nagyon jó tanárok és szerintem tiszteljük is őket mi diákok, de egy szinvonaltalan óra után nehezére esik az embernek egy 10 perces szünet alatt átvedleni és teljes átéléssel és aktivitással nekikezdeni a következő órának akár mennyire szeretjük a tanárt és érdekel minket a dolog.
A DLSB-hez mindneki hozzátartozik akár kitünő tanuló akár 20 éves… és ha itt tartunk akkor nemrég hallottam hogy mennyire rossz dolog azokat szidni akik csak szakmunkásképzőbe vagy szakiskolába járnak mert mennyire jó szakember lesz belőlük attol függetlenül hogy szellemi képességük milyen szintű. Hozzátenném hogy a bukott diákok nagy része lustaságból bukik de mégis aki azért bukik meg nem elég „okos” de próbálkozik azt ne itéljük már el… majd rájön magától hogy hol a helye de amig ittvan addig Ő is része a DLSB nek!
Tegyükfel a 8.os kissrác rákeres a dlsb-re és talál egy halom szuper dolgot és semmi rosszat, ígérnek fűt fát bogarat. Én mikor idejöttem úgyhallottam hogy van mindig két native tanár akik angolórákat tartanak. Hát lehet hogy vannak de én nem nagyon láttam őket.. engem fél évig tanitott nulladikban egy kedves native tanár… hát….. . azóta sem volt native tanárral óránk. ( kevés nekik a magyar fizetés értemén de akkor ne igérjük őket) A másik a tanulmányi versenyek főleg angolból. Persze a diákok hülyék lusták és nem tanulnak… MIÉRT TANULJANAK HA NREM HAJTJÁK ŐKET! Kiváncsi lennék hogy a tavalyi angol OKTV re jelentkezettek közt mindneki lusta volt legalábbis az akkori harmadik évfolyamból mivel onnan senki nem jutott tovább EMBEREK SENKI!!!!!! ÉRTITEK??? Ha lett volna aki hajtja őket akkor őkis ugy szerepeltek volna mint az akkori végzősök akik viszont brilliroztak csakhát ha jól tudom őket mások tanították... Vagy tévedek? Mégsem a diákokkal lehet CSAK a baj….? Tehát gondoljuk át mit is igérünk a kis nulladikosoknak. És ha egy közösségbe csak egy embernek is van baja akkor azt hadd tegye közzé könyörgöm és nekemsem az a célom hogy az iskola szinvonalát rontsam, romlik az amúgy is sajnos Hanem az hogy mindneki tisztán lásson és a szart ne söpörjük a szőnyeg alá…..
5 év mulva én is csak a szépre fogok emlékezni! De könnyen beszél az a volt diák aki csak a 20 éves évfordulón látja a szépet és a jót és a hétköznapokat nem látja. Persze ünnepnapon az ember a legszebb ruháját ölti fel…..

mikor elhatároztam hogy irok megfogadtam hogy névvel irom de gyáva vagyok és nem merem…. Hozzáteszem ez az én egyéni véleményem az iskolával kapcsolatban melyhez jogom van! És sokan nem értenek szerintem egyet velem. Ja és még hozzátenném hogy a dolgok sosem maradnak titokban. Ha nem lenne a blog akkor is terjednek a hírek az iskoláról. Közös ismerős révén lett egy pesti ismerősöm aki egy pesti „elit gimnáziumba” (utálom ezta kifejezést) jár és ő mesélte egy éve hogy hallotta DLSB szinvolnalromlását….
Nem takargatni kéne a szennyest hanem kimosni….. és ha elromlott a mosógép akkor a hibás alkatrészeket ki kell cserélni és használjunk calgont… MERT CALGONNAL A MOSOGÉP IS TOVÁBB ÉL!!!

(P.S.: Köszi a figyelmet! Ha nem értesz velem egyet ird le a véleményed kérlek mert hátha én látok sok mindent rosszul…. Csak azt ne felejts el én próbáltam kulturáltan fogalmazni remélem sikerült…

és köszönet a blog létrehozóinek!! szerintem nem felesleges akinek meg nem tetszik az ne olvassa!

banán 2008.10.08. 17:43:24

"akinek meg nem tetszik az ne olvassa!"

Ez aztán a szép végszó. Persze hogy fel lennél háborodva,ha neked lenne valamivel problémád és a tanár ezt mondaná,mi? Vagy amikor a blogra reagálva azt mondják,hogy "ha nem tetszik, ne járj ebbe az iskolába". Ilyen szempontból nekik is igazuk van,nem?
Viszont befejeztem, nem is szólok hozzá többet. Csak az általánosítás háborított fel, gondolom érthetően,ha engem is egy lapon emgelegnek valamivel,amitől elhatárolódom.

lokálpatrióta 2008.10.08. 18:29:32

hát, velős gondolatok az tény. nem anyáztam az előző kommentben, nem vagdalkoztam, hanem szókimondó hangnemben tettem észrevételeket. ilyen a stílusom. hát peti, lévén, hogy ismerlek, más embernek ismerlek, meglepődtem azon amit írtál. de legfőképp azokon a kommentelőkön lepődök meg akiknek halvány fogalmuk sincs az iskola jelenlegi helyzetéről és ennek ellenére ők a legnagyobb sárdobálók. nem az iskolát szidjuk, nem is szidunk semmit, hanem felsoroljuk a problémáinkat a saját eszközeinkkel. vallási, pedagógiai meg nem vagy mittudoménmilyen megkülönböztetés, meg sértegetés. hát a kedves Bibsik megszólításnál keményebb vallási felszólalást nem mostanában hallottam. minket gyanúsítanak szitkozódással mikor a legkomolyabb szidalmazások a másik oldalról jönnek? és azért nem mondom a tanár szemébe mert nem szeretek Csizmazia tanárúrral fegyelmi kérdésekben beszélgetni, nem szeretem az irodáját és nem szeretem kellemetlenül érezni magam a folyosón végigmenve, mikor a tanárok súgnak össze a hátam mögött. csak azt vállalom amiről úgy gondolom vállalható. ez a blog pontosan olyan ellentmondásos és ÉRDEKES mint az iskola, úgyhogy amilyen képet fest az is pontosan megfelel az iskola jelenlegi képének. NEM BÁNTAM MEG HOGY ITTVAGYOK, MINDENKINEK AJÁNLOM, CSAK RENDEZZÜK A PROBLÉMÁINKAT.

rise up DLSB 2008.10.08. 18:37:30

Kedves Banán!

Nem állt szándékomban általánosítani de nem akartam konkrét neveket csoportokat tanárokat emliteni mivel akkor azokat sértettem volna meg. Ráadásul próbáltam konkrét tényeket leirni és nem a nép nevében beszéltem hanem a saját észrevételeimet irtam le szerintem viszonylag normálisan és volt benne pár érv amivel próbáltam alátámasztani hogy mégsem irok akkora hülyeségeket és csak van valami igaz abban amit én és még páran gondolunk. Persze a többségnek nincsenek problémái.
A kisebbségnek tiszteletben kell tartania a többség döntését de kulturált helyeken a többség megtiszteli azzal a kisebbséget hogy meghallgatja és nem ugatja le. A kölcsönös tisztelet megléte is sokat javitana a helyzeten.
Egyébként persze hogy fel lennék háborodva ha ezt mondaná nekem egy tanár aki ezért kapja a fizetését hogy tanitson. Sok tanár halálra keresné magát ha a fizetés mutatott teljesitmény alapján járna neki de néhány tanár éhenhalna!!! Én konkrétan nem reformokért akarok harcolni csak miután engem (minket)passzivnak, kedvetlennek programok alol kihuzodonak neveznek azért énis hadd mondjam el a véleményem.

Szerintem irj még blogra mivel engem nem csak a negativumok érdekelnek hanem a megoldás is a problémára!!!!

Casio 2008.10.08. 18:46:19

Engem az aggaszt a legjobban, hogy valaki ide szeretne jönni gimibe és rákeres a google-n arra, hogy dlsb. Nézzétek meg, hogy hányadik helyen dobja ki ezt az oldalt... Aminek a 95 %-a negatív.Elmegy máshova az a diák. Ez oda vezet, hogy kevesen fognak ide járni, következésképpen kevesebb pénzt fog kapni ez az iskola és mélyre süllyed.(Ha a bloggereknek úgy tetszik, mélyebbre.) Szép dolog a becsület meg a jóindulat, de pénz az iskola fejéődésében/fennmaradásában első helyen áll!!! Pénz nélkül még senki nem működtetett iskolát...

Bibs 2008.10.08. 19:05:34

aki szerint pedig ez mint ok-okozat normális, elfogadható,na hát az nekem ne köszönjön Pesten.
Egyet értek veled Romanista....de miért itt kell a blogon megtárgyalni? Suliban inkább... nem?

rise up DLSB 2008.10.08. 19:25:27

bibs te azt hol láttad hogy ez normális ? én azt irtam hogy egyesek hozzáállása generálta a diákság szintén negativ hozzállását.
A suliban tárgyaljuk meg? lokálpatrióta szépen megfogalmazta nem akarjuk hogy a folyosón összesugjanak a hátunk mögött...
És az iskolában senki sem hajlandó ezekről tabuk nélkül beszélni... talán mert bekéne látni hogy egy icipicit nekünk is igazunk van....
Ráadásul negyedikbe nem jó a tanárokkal összeszólalkozni ugysem érünk el semmit csak magunk alatt vágjuk a fát.

bébetű 2008.10.08. 19:54:27

Fino, nem a pénz a legnagyobb baj(szerintem ide eddig még mindig felvettek 72 embert) hanem hogy ha nincs túljelentkezés, akkor "kevésbé kiváló" (a.k.a. hülyébb) tanulókat is kénytelenek felvenni. sztem ettől inkább csökken a színvonal

eper92 2008.10.08. 20:05:51

És ha még csak összesúgástól kellene tartani! Itt (fentebb) is van elég durva célozgatás arra, hogy blogger-gyanú miatt pontosan ki húzzon el. El lehet képzelni ez alapján mi lesz májusban, ebben egyetértek sajna.

bébetű 2008.10.08. 20:06:16

egyébként meg úgy hallottam, célunk megütni egy pozitívabb hangnemet, és ösztönözni minél több "iskolapolgárt", hogy írjon. ja meg problémamegoldás, vagy mi.
Szerintem nem afelé tartunk. így ne várjuk hogy ide bármelyik tanár (és egyre több diák) szívesen írjon kommentet (nemhogy postot). nem a véleménnyel van a gond, nyilvánítsunk, jogunk van hozzá, persze.csak valóban nem mindegy hogyan. szerintem legalább 75% múlik a tálaláson. ezen a fórumon lehet h több is.
szerintetek?

banán 2008.10.08. 20:38:46

Kedves rise up DLSB!

Normálisan fogalmaztad meg a hozzászólásod, de úgy gondolom én sem mocskolódtam. Persze nem jó negyedikben rosszban lenni a tanárokkal, nulladikban sem jó. Viszont eddig mi,negyedikesek jóban voltunk velük.(vagyis a nagy rész...1-2 kivétel mindig van).

"Egyébként persze hogy fel lennék háborodva ha ezt mondaná nekem egy tanár aki ezért kapja a fizetését hogy tanitson."
Ő tanít (gondolom nem arról van szó,hogy nem jár órákra),csak tegyük fel,neked az nem tetszik. Két eset van: vagy odamész hozzá óra végén, és elmondod neki a problémád (nem érted az anyagot,etc) . Ha normálisan fogalmazza meg az ember,nem hiszem,hogy attól kell félnie,hogy összesúgnak a háta mögött.
A másik,hogy itt leírod,esetleg nyomatékot adva a dolognak egy-két indulatos szóval,mert látlanban mindenki merészebb. A tanár hazamegy, azt látja,hogy támadják. Megértem,hogy így reagálnak.

Ráadásul egy darab konkrét problémát nem tudok mondani, amiről itt beszélgetés folyt (jójó,a második poszt esetleg,de annak egy csomóan nem ismerik a részleteit). Nincs konkrétan megfogalmazva,hogy "Odamentem xy tanárhoz,és elküldött,hogy nem érdekli" vagy,hogy "Hideg van a koleszban ,csinálják meg a szigetelést". Dobálózgatás van ilyenekkel,hogy "konfliktuskezelés", meg a tanár-diák ,tanár-nevelő viszony nem jó. Én spec. ebből semmit nem érzékelek,jó a viszonyom a tanárokkal, az utóbbi meg baromira hidegen hagy,nem az én problémám.
Szerintem a legnagyobb baj,hogy nem ír senki konkrét eseményt , illetve mondjuk nézd meg az új bejegyzést, a "most harcot indítok én is" címűt. Szerinted méltó? Nem gyerekes? Viszont ha iróniával nézem,akkor egyetértek vele,mert kb hasonló típusú "harc" (=vita) megy itt is.
Nem mondom,a blog törlése lenne jó (pedig szerintem így van),pont az általad említett kisebbség miatt. Ha valaki így könyebben rendezi a problémáját,tessék .(viszont mivel a gimnázium pont az éretté válás időszaka, el kéne dönteni,hogy nem arra kéne-e törekednünk,hogy egyenesek legyünk,és ne ilyen bújócskával próbáljuk megoldani a problémákat.)
Lehet meg kéne változtatni simán a "dlsb" nevet valami másra,és akkor csak az érintettek olvassák,és idegenek nem.És a tanárok sem félnek attól,hogy rontja az iskola hitelét.

Utólag annyit,hogy ismerek egy 14 éves fiút, most ment gimnáziumba,meglátta hétvégén ezt a blogot és mondta,hogy még jó,hogy nem ide. Pedig neki is vannak problémáiaz új tanárokkal, csak nem indít blogot róla.

banán 2008.10.08. 20:47:11

Egyébként meg lehet,beszari vagyok, de nem azért tanultam itt végig 5 évet, néha vért izzadva,hogy májusban esetleg emiatt a site miatt szívjam az érettségin.(Bár egy tanárról sem feltételezem,hogy ne emelkedne felül ezen) Ráadásul igenis fáj,hogy azt hallottuk vissza tanáriból,hogy még a tanárok is azt mondták milyen jó évfolyam vagyunk. Most meg úgy jön be órára az egyik tanárom,hogy "Ti csináljátok ezt a blogot?"

bibs 2008.10.08. 22:49:16

Általánosítás: "Mi ez a kezdődő általánosítás a végzősökkel kapcsolatban?!" Hát sajnos mint innen onnan megtudtam pár végzős akik most a nagyok lettek jött az ötlet ez a blog... mit lát a volt diák... hőzöng a 4. évfolyam ezt látjuk, mit lát egy idegen? mi van ebben az iskolában? És máris az egész iskolára általánosít.. ez így van, sajnos ilyen a világ..Lovassy vagy Kéttanyelvűbe irassam a gyerekem? Válasz mi lenne szerintetek ha itt mi mindent kiteregetünk? Lovassy. Mert környékbeliek tudják, h mindiig e két gimi merül fel. Egy kérdés szerintetek a Lovassyban minden tanár olyan lelkesedéssel tanít mint mondjuk a Csizi v Cserépné? Egyéltalán nem... sőőt higgyétek el ott a tanár-diák viszony is sokkal rosszabb. Meg egyébként is az előbb említett tanároknak is lehet rossz napjuk, bárkinek.Látsz te blogot pl a Lovassynál? hogy iindítanak..nem. Meg mi itt olyan nagy probléma, akik elkezdték ezt a blogot... ti nem vagytok megvagytok elégedve a tanárok szakmai tudásával, akkor meg? Egy orvos ha tudja a szakmáját állást kap, amérnök ugyszintén, a tanár ugyszintén lehet bufurc, lehetnek rigojái, mind szakemberek. Lehet h vmeikőtöknek szimpatikus, lehet h nem. De ez mmnidennel igy van. Egy orvos lehet olyan bunkó.. mégis jól köti be alábad...a tanár le adja az anyagot. Hogy jön egy taknyos gyerek ahhoz, h azt mondja egy tanárra "hozzáállássukkal és a viselkedésükben látom a hibát" EEEEjhaa és amikor majd a munkahelyeden a főnököd szemétkedik? Írsz egy blogot? Javaslatokat teszel... mer neked nem tetsző módon adja neked a munkát... tudod mi lenne kivágnának mint macskát sz....
A sulin belül nem lehet tárgyalni.. kibeszélnek, és itt neved felfedte nélkül jobb... bemocskolni a dlsb nevet? Mintha én fognám a családnevem kiirnám és kitárgyalnék mindent... de ez egy suli 450ember ez kicsit nagyobb család több mindenkit érdekel, több midnenki látja. NEVETSÉGES. Ha meg olyan problémád van akkor állj a tanár elé és mond el neki meg fog hallgatni! Jaaa vagy nem oké mi? Mer esetleg te kicsit bunkóbb voltál vele a kelleténél, hát tudod olyan tanároknál, akikkel nem volt felhőtlen a viszonyom...nem rimánkodtam a jobb jegyért, nem mertem elé állni h hogyan kéne tanítani. De az alapot teljesítettem.. és csendben maradtam. Vagy ha olyan probléma van PETÍCIÓ tavaly megcsináltuk és láám megoldódott. vagy oda már arc kéne ...odaáálni szemtől szemben.
Hiába irok ide, probélok nyugodtan de mindig felmegy bennem a pumpa... reklamálások, nem azt mondom nekem sok minden nem tetszett, de nem mehet minden flottul. Azok akik szerkesztik a blogot... egy kérdés: Tettetek ti vmit a suliért? Amit saját időtökböl vettetek el esteleg önköltségen... Mert akik itt probálunk írni reagálni a dolgokra mi tettünk, és nem csesztetett minket senki, az ugymond más tanárok "Az unalmasok" ha szivozni probáltak azok a tanárok kiálltak mellettünk akik becsülték azt h mi tettünk vmit a suliért. Panaszkodtunk.... hu de mennyit de odamentünk hozzájuk és azt mondták: keresünk megoldást, susmogás a folyoson... susmogtunk nem tartottunk h bármi bajunk lesz érettségin, mer korrektül odamentünk tanárainkhoz... és megbeszéltük velük. Mehettünk mer elmondhattuk, h mi tettünk ezért a suliért... segítettünk...cserébe ők is segítenek. De ha vki akinek porlémája van odamegy egy tanárhoz, normálisan elmondja neki nem fogja elküldeni. De ezek után h itt blogot indítatok, elhiszem h tele a gatyó.. nem mertek segítséget kérni. Sehol máshonnan nem hallottam olyat h tanár -diák együtt focizik. Itt volt. Olyan iskoláról irtok a blogon amiben teremtődött egy légkör.. olyan ami sehol máshol még ott van de egyre fogy. A diákoknak is tenni kell ezért a tanárnak is... ha nem müködik SZEMÉLYESEN KELL MEGBESZÉLNI. A tavalyi balhék.... kaka stb. Megoldódott. Sztem abszolut korrektül jártak el a tanárok, máshol ezért pápá lett volna a sulibol. Most is vaannak problémák megoldódna... de ez a blog elcseszi ...tovább fokozza a feszültséget. Tavaly ha mindeki tárgyalta volna a blogon a "Gigötőbe tartó vitorlást" mi lett volna???? Nem készült arrol blog...MEGOLDOTTUK.

Akik készítették a blogot.. sztem a legjobb lenne letörölni, elfelejteni. És megfogadni a tanácsot: MINDEN PROBLÉMÁT MEG LEHET OLDANI, MEGBESZÉLNI.... nem blogra írni , mert azzal nem oldod meg. Nem istudom, h mit gondoltatok? megcsináljátok ezt és megoldódik? Baromság! Nagyon rossz ötlet volt. Nekem égne most a pofám!
Üdv bib

Csizmazia Csaba 2008.10.09. 00:41:52

Kedves Eperke!
Nem tudom, miért gondolod, hogy vélemény nyílvánítás miatt ebben a gimiben bárkit is retorzió érhet akár az órán, akár az érettségin? Hogyan? MIért? Szerinted egy ilyen dolog használna a jövőben bárkinek is? Nem egyet akarunk itt? Hogy értelmes, gondolkodó, s ha lehet minél hasznosabb ismeretekkel felvértezett , önálló személyiségek formálódjanak , s a végén, ha már ilyen rendszerben kell elválni, de az egy jóérzést, s megelégedettséget kiváltó sikeres lezárás legyen. Gondold ezt végig! Elhúzni pedig nem az iskolából gondoltam senkire (szövegértés), hanem a blognévről. De mióta ez a post elindult, megváltozott a stílus. Ez biztató. Ha valaki elolvassa ezeket a beirásokat, nem ezért nem fog ide jelentkezni. Sőt! Tehát csak bátran! Jöjjenek a problémák! Csak egyet kérnék! Ú gy ötezer éve feltalálták a diplomáciát. Akik ezt alkalmazták, mindent el tudtak érni. Akik megmaradtak a nyers erőszaknál semmire sem jutottak. Csizmazia Csaba

timorneverforgets 2008.10.09. 20:01:41

Kedves Mindenki (mert ez mindenkihez szól) !
Persze biztos a sárdobálásra sárdobálás a legjobb válasz, de nem tekintenénk mindannyian magunkba? Itt nem az a kérdés, hogy milyen erkölcstelen egy tanár vagy egy diák. Nem is az hogy mindannyian hódoljunk be a tanároknak, és csak nekik lehet igazuk, és ezért akkor itt lázadozunk.(Igen, a királyi többes a végzős évfolyamot jelenti) Én ismerem a "moderátorokat".(milyen ironikus: moderátorok) Egy bizonyos fokig megértem őket, de vajon mi a cél? Lejáratni a dlsb-t....Hóó, álljunk itt meg, miket írok én itt? A Dlsb-t nem lehet lejáratni, hiszen az csak egy tégla-beton épület. A dlsb-nek nincsen hírneve, a dlsb sohasem nyert egy versenyt sem, a dlsb sosem beszélgetett öngyilkos-jelöltekkel. Vannak viszont emberek akiknek az élet mindennapjait a dlsb jelenti. Ők azok akik mindezt megtették, és ezért mi diákok, tanárok, irodai dolgozók, karbantartók, konyhás- és takarító nénik VAGYUNK A DLSB. Ezen kellene elgondolkozni. A dlsb ne fogalom legyen hanem MI. Olyanok akik nem a karrierista, önelégült vágyaik beteljesítésére jöttek ide. Mert lehetne egy olyan út is. Amikor egyszer majd felelősséget vállalunk a társunkért mert tudjuk hogy egy cipőben járunk, meg amikor nem lesz olyan hogy hierarchia, akkor majd visszatérek a suliba és majd elgondolkozom hogy miért nem 60 évvel ezelőtt történt meg ez, amikor még oda jártam.

Mondok egy példát, csak azért hogy bizonyítsam a csizi által felhozott dolgok cáfolatát:
Nagyon jól ismertem az iskola egykori kertészét Vas Tibort (remélem nem sértem meg a jogait de sztem fontos lenne megemlíteni). Szüleimet, nagyszüleimet is ismerte, és így én is megismertem. Egy kicsit valóban fura egy figura, de jó fej volt. Mindig elbeszélgettünk és természetesen pár éve tegező viszonyban vagyunk. "Eltávolítása" az iskolából egy dolog. Igen, átlépett egy határt, amivel szerintem elég nagyon megfizetett. El kellett mennie, ez nem kérdés. De a nyilvános meghurcolást nagyon nem érdemelte meg. Az elmúlt egy-két héten több tanár is felhozta az órán, oda-nem illően, a piás Tibort, aki csak úgy bűzlött mindennap a piától és általában fél 9-re jött be. Igen, és még a tanárok vannak felháborodva ha megbántjuk az érzéseiket. Valószínűleg nagy haszna lesz a diáknak ha ilyeneket is megtanul az órán. Ezentúl beszéljük meg órán, hogy milyen vicces egy munkanélkülinek, akinek van egy fogyatékos lánya és egy kis lakótelepi lakása. Dlsb, mert megérdemlem?
Arra nem gondolt senki hogy vki háta mögött beszélni az milyen is. De legalább jött a Máriusz, aki nagyon jó fej kertész. Persze őt is tegezem, és ő vele is szoktam beszélgetni. Hiába mondja ki a dlsb "házirendje", hogy tisztelni kell minden alkalmazottat azzal hogy magázzuk. Köszönöm, azt hiszem így végzős fejjel el tudom dönteni hogy kit KELL magáznom.(és mielőtt engem is megdobálnak sárral, nem bunkó és lekicsinylő akartam lenni, csak megmutatni hogy milyen összetartó is lehetNE az iskola.
Tanulság: A diák azért háborog mert felnéz a tanárra és nagyon sok dolgot eltanul(nem a tananyagra gondolok persze). A tanároknak kellene megváltozniuk hogy olyanokat tanuljunk tőlük, amiket nem tudunk rosszindulatra használni.

És egy ellenpélda, csakazért hogy eme komment után a berényi sártömeg után nehogy egy konténer szart is rám dobjatok:
Tegnap bementem Újszászi tanárnőhöz vmi hivatalos papírokat aláírni (végzős társaimmal együtt), amíg velünk végtelenül kedves volt, igen letört hangon beszélgetett egy mittudoménki 10.essel aki úgy beszélt a tanárnővel mint egy darab ronggyal. Én köpni-nyelni nem tudtam de a tanárnő lerendezte a kis p..st. Ezért értem meg a tanárokat, mert látom min mennek keresztül. Az alsóbb évfolyamokban szinte semmi tisztelet sincs az egyén iránt(nem csak tanár, diák), és elharapódzott a felszínes viselkedés. Minden tiszteletem a tanároké akik bírják idegekkel.

Kérdezhetnénk: kinek van igaza? Ez senkinek a joga eldönteni. Csak azt mondom radiálisan kell megváltozni mind a tanárnak mind a diáknak(és igen még nekünk végzősöknek is)

U.i.: Várunk vissza Barni!

Romanista 2008.10.09. 21:49:51

köszönet.
1. mert ezt én így soha nem tudtam volna.
2. mert ez nagyon well said,man.

egyébként meg örüljön mindenki aki lehet.
www.youtube.com/watch?v=NbyPBiOzU8A

Casio 2008.10.09. 22:18:45

Timorneverforgets!

Szép, de az első fele értelmetlen, a második fele pedig eltér a tárgytól.

Az, hogy dlsb nem a téglaépület jelentését hordozza magában első sorban, hanem úgy gondolnak rá az emberek, mint egy oktatási intézményre, mégpedig az egyik legjobbra közelben és távolban egyaránt. Bár ti próbáltok tenni ez ellen...

? 2008.10.10. 15:59:57

nyílván az a célja ennek a blognak, hogy az iskolát rossz fényben tüntesse fel. ha valaki nem fog ebbe az iskolába jönni, akkor nem emiatt!! az meg mind nagyon szép, hogy a tavaly végzettek fényezik saját évfolyamukat, hogy mennyi mindent megtettek... mondjátok nyugodtan, de attól nem kell azt feltételezni, hogy az itt tanulók és a blog készítői semmit nem tettek az iskoláért.
a volt kertészről csak annyit, hogy szerintem aki nem végzi rendesen a munkáját, annak nem kell dolgoznia!! és ha ilyen rossz az élete, ilyen körülmények közt él, akkor miért nem becsülte meg a munkáját?? úgy látom lehet másképp is végezni ezt a munkát:sokszor elcsodálkoztam már, hogy a bokroknál van betonszegély....
bibs meg csak annyit, hogy sztem nem azért hozták létre a blogot a végzősök mert ők lettek a nagyok, ha te így gondolod, akkor felvilágosítalak nem így van. azt meg végképp nem tudom, hogyan jön ide, hogy ki milyen tanuló! nyílván aki nem üti meg az átlagot az már ne is nyissa ki a száját, vicc!!!

Lawliet 2008.10.10. 19:14:43

Lassan pacifikálódik (lehet betett a heti 5 töri XD) a helyzet a blog-on, egye meg a fene én is hozzádobok valamit ami a társalgást előtérbe helyezi a vitával szemben.

Mai témánk az alkoholfogyasztás:O! Azon gondolkodtam, hogy egyszerűen nevetséges, hogy vannak alkalmak, amikor az ember csak ezzel a 'segédeszközzel' tudja jól érezni magát.Ne értsétek félre, magam is jó párszor belekóstolok a mókába. De elgondolkodtató nem? Voltak idők, teszem azt általános vége, nulladik év első féléve (legalább is még amikor én az voltam), amikor értelmetlen pénzpazarlásnak láttuk mások több ezres beruházásait csak azért, hogy egy kis 'nitro kerüljön a tolókocsiba'. És mégis, sokan jól éreztük magunkat nélküle, talán kicsit lassabb volt a belerázkódás a táncba, a csajozásba/pasizásba, de mégis ütött a buli. De aztán megismerkedtünk a nedűvel ami transzcendens állapotba emel, vagy sztoikusan a problémák fölé dob. De ilyen gyengék vagyunk mi emberi lények? Az érzések felnagyobbításával elnyomjuk a rációt teljesen: nem vállaljuk tetteinkért a felelősséget, átgázolunk mások érzésein, meggondolatlanul cselekszünk/beszélünk, bocsánatkérések ezreit szórjuk (a bűntudattal rendelkezők).
Egy másik aspektusból vizsgálva viszont az emberben ott lakozik a kaland, az őrület, a káosz, a 'gonosz empirizmus'... Vannak kik ezen tulajdonságokkal együtt élnek és teljesen normálisnak gondolván élnek is ezzel. De vannak akik szeretnének felszabadulni, egy pillanatig levenni a 'világ súlyát' a vállukról, melyet a folytonos verseny generál, pár pillanatig nem gondolni a jövőre, belekóstolni a pokol első pár bugyrába. Az ital ehhez eszköz, tény, de vajon a megfelelő-e? És ha már itt vagyunk mért ily módon élvezi az ember az életet évezredek óta (pontosítok, ezen a módon is)? Ráció vagy az érzelmek? Hol a határ?

Remélem azért nem annyira unalmas ez az eszmefuttatás, igyekeztem rövidre fogni:). Azért írtam ide kommentnek, mert hiszem, hogy ez a blog jó és az alkotók eredeti ötlete egy gondolkodásra ösztönző, progresszív iskolai célok megvalósítására irányuló terv volt. Tény, pár helyen kicsúszott a kezükből az irányítás, elragadták jó párunkat az érzelmek. Az ember hibázik, de meg van a képessége a javításra. Én teljesen támogatom ezt a blog-t. Összeránthat embereket és még megmozgathatja a tespedő agysejteket is.:). Szívesen olvasnék még ehhez hasonló cikkeket itt, akár könyvajánlásokat (nagyobb spoilerek nélkül természetesen:)) és reformötletekre is szükség van, de tudni kell, hogy hol a határ. Ezen felül talán az iskola újság is megjelentethetne pár magasröptű cikket vagy vitát innen. Vannak és talán lesznek is itt tanulságos dolgok.

It's time to say good bye:).

Ui.: Ha már a kalandokról és az izgalomról is szó esett, tegnap láttam egy túra kiírást a suliban a Bakonyban, több helyen is kiragasztva a leírással. Talán megér egy próbát bár lehet, hogy úgy lesz vele az ember a túra felén, hogy 'Istenem most otthon a kényelmes fotelban ülhetnék a meleg szobában', de a végén a büszkeség koronáján vetül végig majd a holdfény a résztvevők fején :).

pííí 2008.10.11. 13:14:55

na elég sok minden össze jött itt...
én ezekhez most nem írok meg később se mert úgy érzem hogy emberek olyan dolgokat értenek félre ami számomra egyértelmű és hiába probálnám elmagyarázni nem értenék..


az utolsóhoz : szerintem is jo ötlet elmenni egy ilyen turára én ajánlom mindenkinek. voltam már pár élménytúrán ami mondjuk éjszakai volt , feladatokkal , de még éjszaka is napközbe meg pláne olyan szép tájakat láttunk hogy az eszméletlen. ez perszeannak a legdurvább aki nagyvárosban a betondzsungelben él és nem mozdul ki. annak szerintem ajánlott lenne egy ilyen tura.

Ha jol tudom akkor a roli szervezi és nem tudom de szerintem pár tanárt is megkérdezhetne ,mert szerintem dergez és várkuti tanár urak biztos szivesen mennének (ha idejük engedi)

Lawliet 2008.10.11. 19:46:21

Igen eléggé eltévelyedett ez a blog. Végig olvastam a cikkemet/hozzászolásomat még egyszer és senki ne értse félre, nem a pár héttel ezelőtti kavarodás miatt írtam a témában, semmi aktualitása nincsen. Csak az az ötletem támadt, hogy vannak dolgok amikről nem beszélünk, az ember agyán végig futnak dolgok, néha értelmetlen, de néha pár perces gondolkodást megérdemlő dolgok. Csak egy példaként szántam, talán nem éppen a leghelyesebb témában. Mindenesetre a blog szolgálhatna érdekes témák megbeszélésére, de fentebb már részleteztem. Az anyázást meg (elnézést a vulgáris kifejezésért) elfelejthetnénk. Habár az ötleteim és azok támogatóinak talán inkább az iskolaújságban a helye (nesze cáfolom itt magam:/) mint itt.

Jaja, a Roli szervezi és asszem tervben van, hogy hívjon tanárokat is, majd meglátjuk. Mindenkinek további szép estét.

Ui.: Kedves píí, gyere akkor te is túrázni;)!
Btw: www.baraka.hu (őrült, de elérhető célok pár őrült embernek, habár erre majd talán később lesz lehetőség ha majd jó munkás emberek leszünk:P.

Ja és örömmel látom, hogy alakul a suli teniszpályája (megjött az agyag) bár van egy-két elgondolkodtató dolog benne. Mint pl. hogy van-e értelme most megcsinálni nem lenne-e jobb várni vele áprilisig hacsak nem korcsolya teniszezni akarunk. Ja és a teniszpálya locsolása meg lesz oldva egyáltalán? Ha jól tudom amint a levegő felmelegszik 1m3 víz kell neki térfelenként játék után+a pálya lehúzása és hasonlók ha nem akarnak az emberek egy sivatagi teniszpályát egy idő után. Mindenesetre én várom:). Csak a suli ablakok bírják a strapát XD!

Near 2008.10.12. 14:30:57

Teljes mértékben egyetértek Lawliet barátunkkal, a blog létrehozása egy nagyon jó ötlet volt. Sokunknak csakis az indíték nem tetszett, az ok amiért ezt a blogot létrehozták. Indulatoktól fűtött, tanárellenes megmozdulásként indult, ennek hatása meg is látszódott itt az oldalon, és az iskolában is. De örülök, hogy ezt a fogyatékosságát a blog lassan kinövi, ahogy az indulatok csitulnak, úgy jelenik meg lassan az értelem és a józanság a kommentekben. Az utóbbi pár nap hozzászólásai, bár lényegesen kevesebb van, mint a kezdeti időkben, egy olyan hangot ütöttek meg, mely jóérzéssel tölt el, és olyan dolgokról írtak melyek tényleg indulatoktól mentesen képesek voltak mély benyomást tenni rám. Eddig a blog olvasása után mindig olyan mélyen szántó gondolatok foglalkoztattak, hogy például kibe vágjam a fejszémet, illetve, hogy kinek a fejét tűzzük ki a torony tetejére. Most viszont elkezdtem érdemben is gondolkodni, ez örömmel és büszkeséggel tölt el.

Én alapvetően filozofikus alkat vagyok, megkérdőjelezem azt is, hogy megkérdőjelezek valamit. Eddig személyesen a suliban szám szerint négy embert találtam (igaz nem is nagyon kerestem senkit), akivel képes vagyok igazán mély gondolatok átbeszélésre, (ebből kettő tanár:)) és akik meg is értenek. A többi ember valami olyan dimenzióban jár (amiben persze én is szoktam), ahol a röhögés teszi ki a közös foglalkozás nagy részét, a még nagyobb részét meg az iskolakerülésre gyártott elméletek kivitelezése. Persze ők is elgondolkodnak az élet nagy kérdésein NÉHA, de én többször.

Rövidre zárva, büszke vagyok, hogy a gondolkodó ember megmutatja magát itt a blogon, legalább én is tudom hogy léteznek, és még büszkébb leszek, ha a személyeskedés és az indulatok végleg eltűnnek innen.

Ui: Rájöttem, hogy akármennyire is el akartam határolódni a blogtól, én is olvastam, és egyes egyének hatása alá kerültem, sokszor. Kérek mindenkit, hogy vegye ki a részét a blogból, ezzel is megelőzve a radikálisok dominanciáját, tükrözze a blog az iskola polgárainak tényleges álláspontját, véleményét. Kérem, hogy tanáraink is vegyenek részt ebben, Lawlietet idézve : "Összeránthat embereket és még megmozgathatja a tespedő agysejteket is.:)".

pepe 2008.10.12. 17:42:12

Skacok,

készüljetek inkább az idei érettségire!

Egy kis előzetest ajánlanék segítségül. Csekély figyelmesség bár, de fogadjátok nagy-nagy szeretettel:

"2009-ES MATEMATIKAI ÉRETTSÉGI
ÍRÁSBELI FELADATAI:

1. Egy kis budapesti szórakozóhelyen három ukrán prosti dolgozik.
Ha egy menet (egy óra) ára 10.000 Ft, amiből a tulajdonos 8 .000 Ft-ot leakaszt, akkor mennyit kell a lányoknak dolgozniuk, hogy a tulajdonos befizethessen egy thaiföldi luxusüdülésre, ami 486 000 Ft-ba kerül?

2. Ha egy kutya átlagosan naponta 58 gramm kutyagumit nyom ki magából, és a fővárosban 138.500 kutyát tartanak, akkor az egy évi "termés" elszállításához hány darab 9 tonna teherbírású Kamaz teherautó lenne szükséges?

3. Gazsinak van egy lefűrészelt csövű vadászpuskája négy tölténnyel. Egy töltényben 88 db, egyenként 0,5 g tömegű sörét található.
Ha minden lövés során 44 sörét célt téveszt, akkor mi a találati százalék, és mennyivel nő Gazsi osztálytársának a tömege a sörétektől?

4. Olegnek 19 gramm "uncut"-kokainja van, aminek az ára az utcán 13.000 Ft/g. Ebből elad 3 g-ot Abdulnak, 4 g-ot pedig Szaszának.
Mi a maradék cucc napi értéke, ha Oleg maga nem sokat tol belőle, hanem tovább dílerkedik a koksszal a napi áron? Mennyit keres Oleg össz-vissz a kokszon, amit eredetileg a faterja fenekében csempésztek be az országba?

5. A bőripari kézműves Ibrahim (32 éves) egy hónap alatt 8 db hetedikes kiscsajt szedett fel a Westendben.
Hány hónapig kell a bevándorlási hivatalnak Ibrahim papírjait tologatnia, hogy a hetedik évfolyam összes (69 db.) cicusát egzotikus nemi betegségekkel láthassa el?


2009-ES EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI MATEMATIKAI ÍRÁSBELI FELADATAI:

1. A rendszerváltás óta a nemzeti összvagyon 40%-a tűnt el, és közben 100 milliárd forinttal adósodott el az ország.
Hány hónapot kell még lopni parlamenti képviselőnek, hogy a maradék közvagyon is eltűnjön, és az ország teljesen lepusztuljon?

2. Lajcsi faterja Vácon üli a hatéves büntetését, amit kettős gyilkosságért kapott. A gyilkosságért 1.700.000 Ft-ot, és egy félmillióért eladható arany Rolex karórát akasztott le. Lajcsi a vérdíjból minden héten eljátszik a lovin 15.000 Ft-ot. Átlagosan minden fogadás 8.000 Ft veszteséggel jár.
Mennyi marad a vérdíjból, mire Lajcsi faterja egy év elteltével feltételesen szabadlábra kerül?

3. Sanya és Laca egy ukrán autógyűjtőtől a következő teljesítménybért kapják:
BMW: 40.000 Ft
Merci: 50.000 Ft
Toyota: 20.000 Ft
Opel: 15.000 Ft.
Ha a srácok négy BMW-t és hat Toyotát újítanak a gyűjtőnek, akkor hány Opelt kell szerválniuk ahhoz, hogy mindketten 300 ropit keressenek?

4. Kolompár Dzsenifer két barátnőjével, minden pénteken 16 üveg sört és két doboz cigit lop a közeli non-stopból.
Hány üveggel lopnak összesen, mire nyolcadikosok lesznek? A lányok most elsősök.

5. Lakatos Winnetou és üzlettársai havonta 3 vasúti sorompóból lopják ki az akkumulátort.
Ez átlagosan 8 halálos balesetet jelent havonta.
a.) Ha egy akkumulátor ára 400 eFt. mennyivel kéne megemelni a családi pótlékukat, hogy a halálos áldozatok száma felére csökkenjen?
b.) Ha ezeket a berendezések nem kerülnének pótlásra, és egyben le is zárnák a veszélyes szakaszokat, hány év múlva lenne nyereséges a MÁV?"

Dzsedi 2008.10.13. 23:03:42

Aranyos, de nem értem, miért kell a hm, hogy is mondjam, kicsit sem félreérthető Lakatos, Kolompár, meg Gazsi neveket használni. Határolódjunk már el ettől a fajta "minirasszizmustól" kérem. Teljesen megteszi a dolog x és y nevekkel is.
Maguk a feladatok tök yook, remélem ilyesmik lesznek idén. De mégis... valahogy ez a komment jó is meg nem is, és mindkét állítás felé erősen hajlok.
Vagy csak én vizsgálom túl... furcsa szemszögből a témát?

Casio 2008.10.14. 23:36:29

Azért kell, mert ezek az események ezekkel a nevekkel közelebb állnak a valósághoz, és ez nagy mértékben emeli a szórakoztató értékéket a poénoknak. Ebben az enyhén pejoratív kontextusban még elfogadhatóak ezek a humoros történetek.

robit ikalju 2008.10.15. 23:20:18

Nem elfogadható, Casio. Nem enyhén pejoratív a kontextus, és egyáltalán nem szórakoztató. Dzsedinek igaza van.
Te korábban kényes voltál a külcsínre. Az ilyen ostoba megideológiáddal éppen te járatod le a dlsb-t. érted, ugye? ha nem, hát sajnálom.

Casio 2008.10.16. 00:39:55

Az, hogy szórakoztató egy szubjektív dolog. A dlsb-nek semmi köze nincs ehhez. Ugye érted...

robit ikalju 2008.10.16. 00:54:09

persze hogy értem. cigányozni szubjektíve szórakoztató dolog, így van? dlsb másképp. bravó. (ez volt az utolsó kommentem ebben a témában.)

Casio 2008.10.16. 18:25:56

Ezt sem mondtam. Megint megtörtént szavaim kiforgatása.Kicsit már unalmas, hogy azt hiszed, hogy neked feltétel nélkül mindig igazad van...

robit ikalju 2008.10.16. 22:04:36

"Kolompár Dzsenifer két barátnőjével, minden pénteken 16 üveg sört és két doboz cigit lop a közeli non-stopból. "
"Lakatos Winnetou és üzlettársai havonta 3 vasúti sorompóból lopják ki az akkumulátort. "
Casio erre: "ezek az események ezekkel a nevekkel közelebb állnak a valósághoz, és ez nagy mértékben emeli a szórakoztató értékéket a poénoknak."
Mi van itt kiforgatva? Jó, oké, a dlsb-nek valóban semmi köze ehhez. Neked viszont annál több. (Kicsit unalmasan osztod az észt, ráadásul neked már alig marad.)

Casio 2008.10.16. 22:51:49

Azt mondtad, hogy nem írsz többet.

robit ikalju 2008.10.16. 23:21:01

a-a, Casio, nem azt mondtam. azt írtam, hogy "ebben a témában" nem kommentelek többet. vedd úgy, hogy remény volt rá. de amikor azt látom, hogy tanult barátom, aki persze nem átall álnév mögé bújni (ugyan mi szüksége van erre?), és úgy személyeskedni azzal, aki vállalja a nevét (legszívesebben Casio helyett AlatTom-nak hívnám), ha tehát azt látom, hogy tanult barátom kiforgatja saját szavait, s ezzel megtörténtté teszi azok kiforgatását, miközben alattTomosan csúsztat és egyazon módszerrel saral, s bár nem magyarázza meg, miként is értendő, hogy "megint" megtörtént szavai kiforgatása, szóval indoklás helyett kinyilatkoztatással leplezi (copyrightos szó:) szalonfasizmusát, na akkor kénytelenülni érzem magam, nem a saját feltétlen igazam mián, hanem mert tőlem független, feltétlen igazságnak tartom, hogy aki szórakoztató poénoknak tartja a fenti idézeteket, az jó ember nem lehet. még akkor sem, ha a virágot szereti.

Casio 2008.10.16. 23:34:42

Erre nem válaszolok, mert ma már nem idegesítelek tovább.

robit ikalju 2008.10.16. 23:39:26

te csak szeretnél idegesíteni engem, nagyhatalmú sündisznócska. na, öntsünk tiszta vizet a blogra: nem kell ahhoz sem vátesznek, sem kitűnő stilisztának lenni (elég ehhez a közepes is), hogy tudja az ember, kit rejt a Casio név. a diákokat megtévesztheted, engem nem. a diákok száját esetleg befoghatod, az enyémet nem. remélem, érthető voltam.

Casio 2008.10.16. 23:46:33

Nem vagyok biztos benne, hogy tudod, hogy kit rejt a név. Tévedés esetén nem szeretném, hogy valakit érdemtelenül hibáztass. Nem szeretnék senkinek kárt okozni.Közvetve sem.

robit ikalju 2008.10.16. 23:48:59

na, legyél büszke magadra. te legalább tudod.

HVG 2008.10.17. 11:51:35

Világgazdaság! Tanulmány a HVG-re azaz a HétVéGére...

(1) Hagyományos (konzervatív) gazdaság:

Van két tehened.
Az egyiket eladod, és az árából veszel egy bikát.
Az állatállományod gyarapodik, a jövedelméből nyugdíjba mész.

(2) Indiai gazdaság:

Van két tehened.
Szentként tiszteled őket. Éhenhalsz.

(3) Amerikai gazdaság:

Van két tehened.
Az egyiket eladod, a másikat pedig arra kényszeríted, hogy 4 tehén helyett tejeljen.
Megdöbbensz, amikor a tehén váratlanul elpusztul.
Az esetet ráfogod egy olyan országra, amelyiknek van tehene, és azokat természetes körülmények között tartja.
Bejelented, hogy az ország veszélyt jelent az emberiségre.
A világ megvédése érdekében megtámadod az illető országot és elkobzod a teheneit.

(4) Francia gazdaság:

Van két tehened.
Sztrájkolsz, mert Te három tehenet akarsz.

(5) Német gazdaság:

Van két tehened.
Továbbfejleszted őket, így 100 évig élnek, havonta csak egyszer esznek és megfejik önmagukat.

(6) Angol gazdaság:

Van két tehened.
Mindkettő kerge.

(7) Olasz gazdaság:

Van két tehened, csak nem tudod, hogy hol vannak.
Elmész inkább sziesztázni

(8) Svájci gazdaság:

Van 5000 tehened, de egyik sem a tied.
Másokkal fizettetsz a megőrzésükért.

(9) Japán gazdaság:

Van két tehened.
Átalakítod őket, így az eredeti méret 1/10-ére csökkennek és hússzor több tejet adnak, mint a normál méretű tehenek. Ezután cuki kis rajzfilmfigurákat készítesz róluk, és Cowkimon néven, az egész világon árusítod őket.

(11) Orosz gazdaság:

Van két tehened.
Megszámolod őket, és azt tapasztalod, hogy öten vannak.
Újra megszámolod, ekkor 72 tehén az eredmény.
Megint megszámolod, most 17 tehenet találsz.
Feladod és kinyitsz egy újabb üveg vodkát.

(12) Nigériai gazdaság:

Van két tehened.
Az egyiket megeszed, majd bejelented, hogy ellopták.
A rendőrség megkezdi a nyomozást, és 100 km sugarú körön belül mindenkit letartóztat. Addig kínozza őket, amíg valaki be nem ismeri, hogy ő lopta el a tehenet.
A rendőrség büntetésül minden letartóztatott személytől elkoboz 1-1 tehenet. Így most te visszakaptad a tehenedet, a rendőrségnek pedig van egy új tehénfarmja.

(13) Magyar gazdaság:

Van az államnak két tehene.
A felelős vezető a tejet hazaviszi, majd bebizonyítja, hogy a teheneket privatizálni kell, hiszen az üzletág ráfizetéses.
Elhatározzák a tehenek jelképes összegért történő eladását, majd meghirdetik a helyi újságban, amely egy példányos és csak a vezetőnek jár.
A vezető megpályázza a marhatendert, és csodák csodája: meg is nyeri!
Rögtön tart egy sajtótájékoztatót, hogy részéről mekkora áldozat a vállára venni ezt a két gyengén muködő tehenet. Ezután politikai pályára lép, és ilyen módon az eredeti két tehénnel maga köré gyűjt még egy csomó marhát...

ivan_campevic 2008.10.18. 19:44:15

sok olvasás,elemzés,engem sem téveszt meg az a bizonyos.

robit ikalju 2008.10.18. 20:47:47

na mi van, Casio? torkodon akadtam? már köhögni sem tudsz? pedig a neheze csak most következik. kapaszkodj! nemsokára indul a hinta.

robit ikalju 2008.10.18. 20:51:18

ja és elfelejtettem mondani: akkor majd te is megtudod, ki vagy. hogy biztos legyél benne, csak azért...

Casio 2008.10.19. 00:46:57

Irigylem a sok időt...

robit ikalju 2008.10.19. 13:14:16

ugyan miért irigykedsz az időre, Casio? hiszen neked még arra is van, hogy több álnéven nyomulj a blogon.
persze megértem irigységed okát: túllép rajtad.

kutató 2008.10.19. 23:16:11

Van egy új baglyunk.

robit ikalju 2008.10.20. 18:09:45

kedves Casio, ez a bagoly - elemezve a kontextust - asszem, neked szólt. csak hogy tudd: nincs (!) üldözési mániám. neked se legyen.

p. s. (daszhájszt: elbocsátó szép üzenet): a bagoly az időre utal. és ha a diákok nem is, te legalább tudod, hogy "Minerva baglya éjjel kezdi meg röptét" (Hegel, a filozófus). Vagyis vedd dicséretnek.

Thunderbird 2008.10.20. 19:12:58

Soha nem gondoltam volna, hogy egy, a diakok altal kezdemenyezett blogon egy tanar akarja vinni a foszerepet (es milyen kioktato hangnemben). Ez a jo par evvel ezelotti tantestulet egyik tagja reszerol sem merult volna fel soha.

Olvasgatva a bejegyzeseket és a torteneseket megallapihatom: szerencses vagyok, hogy mar nem jarok oda.

Ciao!

robit ikalju 2008.10.20. 19:56:50

na ja. aki pofonokat oszt, maga is kap(hat) pofont. vállalja, nyilván.

Casio 2008.10.20. 20:15:13

Tudom, hogy kire gondolsz, de rossz úton jársz.

robit ikalju 2008.10.20. 20:26:30

Casio, ne nevettesd ki magad. így nagyon hamar le fogsz esni a hintáról.
azt ajánlom ezért, kedves Casio, tedd nyilvánvalóvá itt a blogon a kollégák, vagyis a tanárok és a diákok előtt, kit rejt az álnév. esetleg utalhatsz a másik nicknevedre (ami a valódi, de amíg fel nem feded, az is álnév), vagy a többire is. nem fair, hogy még mindig álnéven írsz. ez innentől már nem homokozó. idézlek: "Tévedés esetén nem szeretném, hogy valakit érdemtelenül hibáztass. Nem szeretnék senkinek kárt okozni.Közvetve sem. " komolyan gondolod? no lássuk...
szépen kérlek, tedd meg, amire kérlek, amíg nem késő. tudod, az idő…
tettem egy homokórát a hinta fölé.

Casio 2008.10.20. 20:47:39

Tedd meg helyettem légszíves, ha ennyire biztos vagy benne...

robit ikalju 2008.10.20. 20:54:59

Casio, nagyon jól tudod, hogy ezt csak Te teheted meg. de ha akarod, találkozhatunk a bíróságon is. akarod?

robit ikalju 2008.10.20. 20:56:47

vox humana (Thunderbirdnek)

valóban, a blogot a diákok kezdeményezték. valóban úgy tűnik, hogy én viszem mégis a főszerepet, ez már eleve ellenszenves (nekem is). azt is elfogadom, hogy a hangnem kioktatónak tűnik (még ha erről nekem más is a véleményem). a jó pár évre hivatkozni – nos, te is tudod, hogy ez tekintélyérv. kérdéses, nagyon is az, hogy ez igazolható-e racionálisan. s hogy te szerencsésnek érzed magad, az csak (?) a te szerencséd (a ti szerencsétek), de elismerem, hogy a jelenlegi helyzet („No Man’s Land”) bizony kényelmetlen mind a tanárok, mind a diákok számára.

nem látok a Te szemeddel (sokszor a sajátommal sem). megértem, hogy beléd fúr, fáj, amit, ahogyan írok. sőt, elismerem: kegyetlenség, amit művelek. szikével a daganatot? ugyan! hagyjuk inkább magától meghalni! hiszen lehet, úgy mégiscsak tovább él. a baj csak az, hogy nem éli túl.

komolyan azt hiszed, hogy a saját pecsenyémet sütögetem? nem tudom, ismersz-e, tanítottalak-e. erre tehát nem is hivatkozom. de akár hiszed, akár nem, ha a pecsenye lenne a fontos, nem nyűglődnék itt „köztetek”. akár hiszed, akár nem, a személyes (önös) érdekeket akármikor félre tudom tenni, Casiót sem akarom „meggyilkolni”, csak szeretnék nem okos, hanem értelmes kompromisszumot kötni vele. én mögé állok a hibáimnak, mi több: a vétkeimnek is. nyugodtan megírhatjátok; ha igaz, elismerem. a blogon vállalom a nevem. nem tudom, te miért nem, hiszen mint régi diáknak, valószínűleg már nem árthatok neked. (hiába bizonygatnám a mostaniaknak, hogy nekik sem, mert nem a személyüket osztályozom, hanem a mindenkori teljesítményüket, úgysem hinnéd, hinnétek el.)
egyszóval azt hiszem, ha te azt hiszed, hogy én ártok az iskolának, azt is kell lássad, hogy te legalább annyira, ha nem jobban. hiszen szerencsésnek tartod magad, hogy már nem jársz ide. pedig hidd el: még mindig jó (sőt: lehet, hogy egyre jobb) itt diáknak lenni.

mi a cél? – kérdezheted. egy kis létszámú iskola célja mi lehet? az, hogy megmaradjon, fennmaradjon. ehhez nem elég a sodródás. elképesztő energiák (bocs: erők) kellenek hozzá. olyan elhivatottság, amit ebben az országban pedagógusokról még csak feltételezni sem szokás, még csak feltételezni sem mernek, merünk. „de hátha mégis úgy lehetne.” ehhez lehet, kevés egy emberélet is. de valamikor végre el kell(ene) kezdeni.

kedves Thunderbird!
örülök, hogy a gyanú hermeneutikájával élsz, éltél. tartsd meg mindig ezt a jó szokásodat. soha ne higgy a kioktató hangnemnek (lásd, most például megint), hanem: sapere aude! merj tudni, merj a magad értelmére támaszkodni!
csak aztán az valóban a tiéd legyen, bármilyen következtetésre is juss…

Casio 2008.10.20. 21:08:29

Most felhatalmazlak! Megmondhatod, hogy szerinted ki vagyok.
Köszönöm, de most nincs kedvem bíróságra menni;)

ivan_campevic 2008.10.20. 21:21:08

izzik a levegő. hadizzon. meglátásom, azaz Titanickal vagy hogy kell leírni,naszóvalmégeccer.
nahogy, itt ne hatalmazzon fel senki semmire semmit se. mert ez egyáltalán nemhivatalos. mint láttya mindneki.
na, kérdésem van,kérdésünk van titaniccal. milyen úton jár robit véleményed szerint kedves Casio? namilyenen? mert azt jólenne ha tudnánk mi is, szóval mégis csak neked kellene mondanod. márha persze letegezhetünk,tegezhetlek.vagymi. mindenki elkezdhetne tippelgetni akárkiről. de annak miértelme?namost,akkormivan? érted?! érti?!
minemértjük,ésjólenneha értenénk. érted? érti?
casio eddigi blogos munkásságának célját elérte. demiaz?
naköszönjük a figyelmet,
Titanic nomeg campevic

Casio 2008.10.20. 21:30:46

Valakik határozottan állítják, hogy tudják, ki vagyok. Mondják! Ennyi a történet.Tudom, hogy kire gondolnak. Ha ők jobban tudják, mondják!
További kérdéseidre keressétek a válaszokat kommentjeimben.

Casio 2008.10.20. 21:34:03

Na de a továbbiakban nem fogom a szabadidőmet, erre a mocskolódásra fordítani. Inkább menjetek ti is tanulni. Jövőre nem kérünk blogot ;)

robit ikalju 2008.10.20. 22:00:33

„Jövőre nem kérünk blogot ;)”? Kár volt a mosoly-jel, Casio. Elárulok neked egy – számodra úgy tűnik – titkot: soha ne becsüld le az ellenfeled. ajánlom figyelmedbe mishima yuiko életrajzát. ha esetleg nem ismernéd, biztosan megtalálod a neten. aztán ha elolvastad, rájössz, hogy nem volt ő sem próféta, sem vátesz.
és tudod: számomra borzasztóan unalmassá kezd válni ez a macska-egér játék. (na nem bánom, lehetsz Te a macska.) vagyis: felajánlok egy újabb játékot: a számítógépemen előre meg van írva számodra két-három válasz, amit csekély módosítással egyből közzé tudok tenni ezen a blogon. habár a felhatalmazás tényleg nem a megfelelő szó, de most én sem tudok jobbat, tehát: felajánlom egy független akárkinek, hogy tekintse meg, és ha nem azt kommentelem, ami sorba van állítva a Casio mappában, akkor beismerem totális kudarcomat. mosolyjel nincs, mert azt férfiatlannak tartom.


tudod, Casio, két éve fenem a fogam rád. (hogy miért? ezt most nem mesélem el, de van oka, elhiheted. ez alatt a két év alatt felkészültem. nem sok idő. de nem is kevés.) elismerem: ez a blog csak eszköz arra, hogy móresre tanítsalak. ne vedd a szívedre, akár – velem együtt – tanulhatsz is belőle. te tudod, hogy miért élesek a (viszonylag rossz) fogaim, de ha akarod, elmesélem, ez végül is nem tartozik a bíróságra.

nincs kedved bíróságra menni? meghiszem azt. a dolgok jelenlegi állása szerint vesztenél. (szíves közlés: én először matematikusnak, majd jogásznak készültem. maradjunk utóbbinál, mert most ez releváns. tehátlag: nem lettem jogász, mert szüleim nem tudták volna finanszírozni az ezzel járó költségeket. lettem bölcsész, mert ez csóró pálya. de szívem mélyén soha nem mondtam le arról, hogy jogász – az én értelmezésemben: ügyvéd – legyek. azóta is figyelemmel kísérem a jogszabályokat és a nevesebb bírósági ügyeket. elárulom: volt már bírósági perem is. munkaügyi. rendkívüli felmondással. mit gondolsz, ki nyerte meg?
elárulom: a barátaim peres ügyeikben fogadnak ugyan „hivatalos” ügyvédet, de ha szorul a hurok, tanúként beidéztetnek engem is. eddig még egyikük sem veszített pert. nagy dicsőség lesz, ha esetleg Te nyersz, már persze ha mégis lenne kedved bíróságra menni.)

s hogy „További kérdéseidre keressétek a válaszokat kommentjeimben.” ezt tettem. így jutottam el hozzád. kemény – időigényes – munka volt. stíluselemzés, ha mond neked ez valamit. szórend is, jotta, vessző, pont. visszaadom a diplomám – ez azt jelenti, azonnali hatállyal távozom az iskolából, ha nem az vagy, akire gondolok. ez komoly. felajánlok egy számodra kecsegtető lehetőséget: élj vele! (mersz annyit kockáztatni, mint én? na, ki vele! tudod emelni a tétet, vagy a sunnyogás az erősséged?)
megírom a dlsb-bloggereknek imélben, hogy kire gondolok. miután elment a levél, erről tájékoztatlak téged. ezután te a blogon felfeded valódi nevedet. a bloggerek pedig közlik, hogy találztam-e, vagy sem. a játék akkor indul, ha benne vagy. nos? (kérlek ne feledd: soha ne becsüld alá az ellenfeled. túl unalmas lenne…)

robit ikalju, alias

ujlaki tibor, magyar-filozófia szakos középiskolai tanár

robit ikalju 2008.10.20. 22:05:01

ja, és még valami, Casio: ezek szerint nem vagy hajlandó megvédeni azt az ártatlan kollégámat, akire a neved alatt gondolok? akkor személyesen fogo bocsánatot kérni tőle, természetesen egy összehívott tantestületi értekezlet előtt, ahogy azt ti tettétek velem, bár akkor (is) nekem kellett bocsánatot kérnem. újból megteszem, miért is ne? csak hogy tényleg ne pazaroljam az idődet "mocskolódásra".
hinta-palinta.

Casio 2008.10.20. 22:13:04

Csak egyet mondok: 2 éve nem fenheted rám a fogad, ugyanis akkor még nem voltam ennek az iskolának a tanulója és nem is ismertük egymást. Élőben igazán most se...

Kutató 2008.10.20. 22:25:03

akkor merd a játékot Casio. ha igazat beszélsz nincsen vesztenivalód. pont.

Kutató 2008.10.20. 22:27:14

ha nem mered vesztesz.

robit ikalju 2008.10.20. 22:35:21

elég aljas játékba kezdtél, Casio. nem vagy te tanuló, ugyan. (lehet, hogy mégis a bíróságon találkozunk? pedig mintha nem akarnád...)
/mámeg megin lebecsültél. borítékolva volt./

robit ikalju 2008.10.20. 22:36:41

ja, ha két éve nem voltál az iskola tanulója, stb., akkor most tizedikes vagy. ehh, dehogy vagy te tizedikes...
elefes.

robit ikalju 2008.10.20. 23:18:00

figyelj cak, nagyhatalmú sündisznócska, idézek neked (csak neked!) egy erdélyi hármasmondást:

a sör nem ital.
az asszony nem ember.
a medve nem játék.

(a barátaidat megkérdezheted, hogy így van-e.)

giling 2008.10.21. 19:52:23

Tanár úr! Nekem úgy tűnik, igencsak keveset ér az ön szemében a saját állása, ha egy uszkve 1 hónappal ezelőtt elindított blogon, egy vita miatt képes lenne felmondani. Úgy rémlik, ez a második eset, hogy azt állítja, itthagyja az iskolát egy bizonyos esetben. Ha mindenképp el szeretne menni innen, akkor nem lenne méltóbb dolog, ha ezt nem egy blogon provokálná ki, hanem bemenne az igazgatói irodába, és benyújtaná a felmondását? Vagy az úgy túl snassz?
Ne értse félre, én is lázadtam 15-16 évesen,csak időközben rájöttem,hogy lázadni csak akkor lehet,ha van mi / ki ellen. Különben nevetségesnek tűnök.

Jichak 2008.10.21. 20:20:49

csatlakoznék campevichez és a titánokhoz.nekem se tiszta a dolog.olyan mint veronában a két család.tudjuk hogy utálják egymást demért?Shakespeare persze jobban megírta.

ivan_campevic 2008.10.21. 21:14:31

Jichaknak. Jichak, sok lesz mára ez a sékszpíres dolog.neme?:D

robit ikalju 2008.10.21. 21:15:22

ejnye, giling! hát azt hiszed, ilyen kevéssé bízom magamban? bármennyire fájhat is neked, eszem ágában sincs felmondani. azt írtam, ha tévedek, akkor...
de úgy látom, most az egyszer mintha nem.
na, mindenki maga vonja le a magáét. szóval én nem mondom neked, mit tegyél. talán többet te sem nekem. vagy igen.

Titanic 2008.10.21. 21:34:11

"Hallgassatok, ne szóljon a dal, "
Most a csend beszél,
"S megfagynak forró szárnyaikkal"
A blog, Casio, s a szél.

Ha már sékszpír legyen egy magyar is...

ivan_campevic 2008.10.21. 22:11:24

namost, gilingét én megisértem, meg nem is. ez tényleg túl lazának tűnik robit részéről, de kommentjeit olvasva, biztos magában,ezt meggyőzően leírja, akkor meghadszójjon. neme? (de)
gilingnek, te régen lázadtál,aztán honnan tudjuk hogy most mennyi idős vagy?(éntudom). :D és,ezlázadás? nanem.vagy az? de ha van nekimirefel? akkómeg?
és a tegnapi játék ahogy nézem öléggé eltolódott,azaz még el sem kezdődött. pedig végiggondolva az egészet,most akkor miért nem?
szinte eredményt is lehetne hirdetni. szinte.
(Titanicon meg látom,hogy el van mélyülve,vagy már meg van bénulva a pihentségtől. de tetszik)
píesz, we love you Casio. persze ha élsz még meg olvasod. mert ha nem, akkor sem.

giling 2008.10.22. 14:34:29

Szóljon,persze, nem is azt írtam,hogy ne. De nekem meg tűnhet furcsának attól még.
"és,ezlázadás? nanem.vagy az? de ha van nekimirefel? " Ez eléggé úgy hangzik,mintha te sem tudnád eldönteni;-))
"te régen lázadtál,aztán honnan tudjuk hogy most mennyi idős vagy?"
Szerintem ez itt lényegtelen,vagy legalábbis nem ez a lényeg,egyébként 19,ha mégis fontos,de te ezt úgyis tudod:-)

Thunderbird 2008.10.22. 18:28:52

Huha, nem semmi, hogy ilyen hosszu valaszra meltatott Tanar Ur! Felet sem erti beszukult agyam, de nem baj.

Azt azonban - kimondom kereken - megengedhetetlennek tartom barki reszerol is, hogy egy iksolai diakblogon birosaggal fenyegetozzon. A Tanar Urnak talan szerteagazo kenyszerkepzetei vannak, hogy meg kollegakent is gyanusitja Casiot. A fenyegetozes sulyosabb esete, ha diaknak.

Mielott vegleg elhuznek elmondom mit almodtam. A regi kedves iskoam falara festekszoroval ez a szoveg van mazolva, s diaknak tanarnak egyarant szol:

Lasciate ogni speranza che voi entrare.

ánnón 2008.10.22. 18:38:20

Dante... Ha ide beléptek, hagyjatok fel minden reménnyel... csak ha valaki nem szeretne keresgélni:)
am no comment mert hát ellene érvelni nem tudok!

Dante 2008.10.22. 18:53:12

Canto III

THE gateway to the city of Doom. Through me
The entrance to the Everlasting Pain.
The Gateway of the Lost. The Eternal Three
(Justice impelled to build me. Here ye see
Wisdom Supreme at work, and Primal Power,
And Love Supernal in their dawnless day.
Ere from their thought creation rose in flower
Eternal first were all things fixed as they.
Of Increate Power infinite formed am I
That deathless as themselves I do not die.
Justice divine has weighed: the doom is clear. )

"All hope renounce, ye lost, who enter here."

robit ikalju 2008.10.22. 18:58:36

simili similis gaudet, Thunderbird. szabad fordításban: a sunyiság sunyiságot szül. vagyis: tavaly te is megörvendeztettél engedem egy hosszú - hat oldalas - házi dolgozattal. igaz, hogy nem te írtad, legfeljebb megpróbáltad elhitetni velem.
más: ha nem érted, amit írok, minek kommentálod? ki fenyegetőzött bírósággal? aki provokált azzal, hogy nevezzem meg. tudod, mit jelent a rágalmazási per? nézz utána, hogy ne örülj hosszú válasznak. pont.

Jichak 2008.10.22. 19:09:53

Dante te nem olaszul írsz?

Dante 2008.10.22. 19:20:48

Jichak: Megvárom, míg Te héberül tolod....aztán váltok át én is olaszra!:)

Jichak 2008.10.22. 19:22:47

a Jichak keresztnév de azé jogos.

Feanor · http://Feanor 2008.10.26. 19:54:27

Visszatérve egy kicsit a feljebbi leleplezősdire , ha még szabad egy kicsit érdeklődni a témával kapcsolatban . . .
Ahogy olvasom robit ikalju írásait ,ez a casio egy nagyon sunyi egy alak lehet.
De az -és ezt senki ne vegye sértegetésnek- nem lehetséges,hogy itt valaki saját magával vitatkozik?(Ha már ezen a blogon csak találgatni lehet,gondoltam én is találgatok egyet.)
Várom robit ikalju és persze a többiek válaszát.

Titanic 2008.10.26. 20:05:53

Ezt nem gondolom...

ánnón 2008.10.27. 00:16:07

ez elég abszurd volna, de ennyi erővel gyanakodhatnánk arra is hogy te nemv agy más mint Casio! Na de mi PERSZE ilyeneken nem gondolkodunk, úgyhogy hát várjunk csak tovább:) jó éjt mindenkinek;)

robit ikalju 2008.10.27. 12:28:05

szia, Feanor!
hát gondoltam, szünet van. na, de várod a válaszom, tehát: szoktam magammal vitatkozni, úgybizony. nemis keveset, inkábbmint sokat. nemisvenném eztakkormost sér tegetésnek, csakúgy mondom: elkellis merjem, nem én vagyok Casio, és soha a büdös életben nem is szeretnék az lenni.
köszönöm fi, gyelmedet, remélem, eltuttál olv. asni.

Feanor 2008.10.27. 16:32:30

Köszönöm a választ.

szájhős 2008.10.31. 21:08:52

meglépett casio.gyengén játszott.

Titanic 2008.11.01. 02:44:13

pedig most vártam rá mert kb ilyenkor szokott írogatni de nem...

Sanchez 2008.11.01. 22:12:50

Thunderbird védelmében szabadjon megjegyeznem, hogy ő tavaly nem írt (írhatott) és nem is hamisított (hamisíthatott) házidolgozatot a tanár úrnak! T. mutatta meg nekem nevetve, hogy mibe "keveredett"!

A tények makacs dolgok: T (aki egyébként osztálytársam volt) ugyanis még a múlt évszázadban érettségizett! Éppen ezért nagyon helyénvalónak érzem azt, amit a kényszerképzetekről ezen a fórumon megfogalmazott.

Ami pedig hab a tortán: az ő számára nem igazán kellene elmesélni a jogi eljárások mibenlétét. (Ez a második röhej!)

Az viszont engem gondolkodtat el, hogy a tanár úr egyik bejegyzését az "elefes" kifejezéssel rekesztette be. Ez ugyebár a közkeletű LFS "jókívánság" fonetikus átirata. És ezt egy tanár Almádiban megengedheti magának. Most, 2008-ban.

Ezek után nekem sincs kedvem visszamenni oda, sőt, jobb, ha szemlesütve elhallgatom, hogy hová jártam évekig!

robit ikalju 2008.11.11. 20:30:43

ajnye. régen jártam erre, mással voltam elfoglalva, és ne haragudjatok, leszek is. talán nem sértő, ha azt mondom, vannak most fontosabb dolgaim, hiszen ezzel nem állítom, hogy ez a blog ne lenne fontos. még nekem is az, csak most van fontosabb.
Sancheznek annyit, hogy Thunderbirrd állítólag -meglehet, rossz az információforrásom - nyíltan vállalja a nevét, és akkor ő MZ, frissen végzett, aki talán nem tagadná, amit itt írok. de lehet, hogy mégis? nem tudom, de már nem is érdekel.
az elefesről annyit, hogy ez kedves barátom, Ottliknál is ugyanezt jelenti, de nézd csak meg, ki mondja kinek. szövegértés, szituáció, sajnos. no ugye.
ülep.

Romanista 2008.11.12. 13:01:32

nagyon sok minden nagyon sok mindenkinek lehet. el/fel/le/visszatűnni pölö.most 2008.
ha meg letagadnád,akármi is akkor az rólad szól,nem arról amit.
aki volt az nem fél, aki van annak se kéne, aki lesz az meg lásson.
Fac ut vivas,imho

robit ikalju 2008.11.12. 21:06:21

ebből lehet következtetéseket levonni. ha az ember az örkényi madzagra mered. sokszor csak úgy maga elé nézve, például.
Romanista, én úgy értem, hogy Sancheznek írtál, de lehet, sokan azt hiszik, nekem. s még az is lehet, én értem félre. szóval nem ártana tudni, ki kire reagál, ugyi.
én kevéssé voltam, nem tudom, mennyire vagyok, egy azonban biztos: nem félek. (jappersze, nekem könnyű, ugye? ne hidd.) az meg tényleg jó lenne, hogy ha aki lenne, látna. latinul nem értek, főleg aztat nem, hogy mit jelent az imho.

Romanista 2008.11.12. 21:09:24

imho-in my humble opinion.
sanchez volt,és bocsánat ha nem egyértelmű-persze vanám általánosél. node ez csak egy ilyen kávémelletti délutáni volt.
süti beállítások módosítása