Friss topikok

Linkblog

blog-e

Miért is?

Ezt a blogot almádiban tanuló diákok hozták létre azért, hogy legyen egy olyan hely, ahol ki lehet beszélni a problémákat, a gondokat (és a jó dolgokat úgy szintén). Reményeink szerint elérjük, hogy mindenkinek felnyíljon a szeme: a Suliért Tenni Kell. Mindenkinek.

Utolsó kommentek

Közeli helyeken (I.)

2008.11.05. 23:25 | dlsbbloggerek | 10 komment

na. eljött az ideje hogy bemutassuk az iskolát körülvevő vendéglátóiparihálózatot. teljes egészében. úgy,ahogyvan. első részünkben a gyengébb színvonalú helyeknek biztosítunk egy kis promót, nomajd jönnek a jobbak. na kezdjük az első szarral. íme

óés, ábécé sorrendben megyünk. mellesleg ez egy verseny,azaz nem az, de most az lesz mert skálán osztályzunk. skálázunk.(nade a skálának nincsen alsófelső határa).Inkább skálázzatok ti a kommentekben!

Elsőnek: Csili-csali gastrobistro üdemámor csodavirág gúrmé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vidéke: egy érdekes szocreál pláza szökőkútjának tőszomszédságában lakik

imidzs: szinte lepusztult,ámbár a környéknek egy üde színfoltja. a helyet érdekes módon nem diszíti semmi, semmi népcsalogató (csilicsali?), mégis ízléses, letisztult modern dizájn.

kínálat: mármár csalogatóan széles a választék. azaz annak tűnik. szélesebb a kínálat mint láncnál akard. de ne akard. az étlapon, azaz egy alighasznált hirdetőtáblán több dolog van felsorolva minta bucsuba. node. ez átverés.

személyzet: tradicionális családi biznisz avagy shrek és fiona sokat akar. a rokoni kapcsolat a szakács és a mármár tenyérbemászó, mégis aranyosnak tűnő néni között megfejtésre vár. a néni mindent ránk akar sózni, még azt is ami nincsen. hogy mi nincsen? na pölö melegszendvics, magyar sör. csak importsörük van. érthetetlen.

árak: diákságnak megfizethető, szinte baráti. de hol itt az átverés? a spórolás? talán a fűtésen spórolnak hisz bent mindig hidegebb van mint kint, még a kemencéjük sem segít.

társad-alom: pár diák megfordul.(mielőtt bemegy)VPOP küldöttség és fogyaztóvédelem.lassan elfogynak.sültkóóbi formájában.sanyibá.

eszköztár:sütő,lükverces bútorok,munkavállalói kiskönyv.hamis.igaz.hamutartók de bent nem cigizhetsz.krumplitörő.avagy diótörő?

amit nemértünk.:

1. ki eszi meg azt a kurva sok rétest amit lesüt a néni. vagy a bácsi.

2. miért tesznek ki minden nyitáskor a boltbamenők útjába egy kerti ülőgarnitúrát ami mocskosabb mint a teáspoharaik...

3. miért olyan tálcán szervírozzák a kaját mint amilyen az oskola "éttermében" van? most kilop kitől mit?

4.miért van egy 5000 köbméteres kemence a butik közepén ami többet kóstál mint a kollégium féléves villanyszámlája?

5. miért nem árulnak dinnyét vagy tököt?

6.miért nem viszi versenyeztetni a kurva krumplis lángosát a néni . úgyis megnyerné az egészet.

7.mire ez a lelkesedés a néni részéről? namire?

8.miért árulnak boroshordót????????

 

 

VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJ???!!!!

 

 

 

 

 

 

második versenyző:Miki büfé szent miklós lila büfé beliultpőpölkáfférancsvájú.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vidéke: lükverces panoráma,szalagkorláttal,lakótelep tövibe.pont.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

imidzs: metálos.heví.leirhatatlan.szinte vakítóan lila.pőpöl.páros fedett fapadok,beltérben műanyag székek és asztalok.a "terítő" szintén ilyen.a zenegép hiánya kibírhatatlan.

kínálat: sörsörsör+vízvízvíz=csapolt sör.tüskék,rakéták,ampullák,melyek csak ki vagybe lövésre várnak.az ellátmány végtelen.a kevés csokival vagy ropival sokszor jobban lakunk mint a csilicsaliban akármivel.akármivel nem mert az .... nincs..a nyerőgépek másodállást biztosítanak a megbukott proletárvezérek számára.drámai.

személyzet:egy ismeretlen nő.

árak:diákoknak megfelelő, minőségről nem beszélhetünk, csapolt sör NE,csak az üveges.

társadalom(fogyasztók):borgőzös lehelletű munkások,tanárok,diákok,meg a pos(r)tás jóska.a törzsvásárlókból tudják fenntartani a helyet.

eszköztár:nyrőgép,magyar francia kértya,sörcsap,hűtő,személyzeti mellékhelyiség(ahol egy normál ember is klausztrofóbiás lesz.)

amit nem értünk:

1.mért nem miki a csapos.

2.mért vettyük meg.

3.mért van riasztó.vagyis minek.

4.mért van külön kijárat a teraszra.

 

harmadik induló:budatavarokkaffé szelídmotorosokolvasztótégelye.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(nehogy azt hidd hogy rokkerek hajnalig pogoznak.)

vidéke:kellemes hangulatú füzfői út(lágy moraj),motorbábuk fönt-lent,budalék supermercato,mol kúút(orrfacsaró benzingőz),fekvőrendőrökkel akadálypályává alakított egyirányú sugárút.

imidzs:rockfílíng diszkózenével,volt postbudatava étterem maradék,naptető,non-profit finlandia ülőgarnitúra.izléses enteriőr.

kínálat:általában mindent fogyaszthatunk ami az étlapon van , gyakorlatilag meg ha a csabiis ugy akarja.dús keblű pincérnők(pincérek),napi menü(egész jó),pizza(teljesenjó),velős(nem rossz de nem tudd versenyezni a 6-osossal.),aggasztó a spagetti hiány,különös/különleges álmexikói kaják(+).

személyzet:tajparasztok ittott,érthetetlen hogy egyes pincérek??miért dolgoznak a vendéglátó iparban,tisztelet a kivételnek.

árak:tőzsdeindexet követő, ez már más kategória mint az előbbi két hely.egy ötszázassal nem menj ki,nem lehet feliratni mint anno etanéninél.unfer.

társadalom:ujgazdag fiataloktól dzsentriken át mindenki megtalálható,+ akikre rájön az antalozás(http://szleng.blog.hu/2008/10/28/antalozik),megrögzött pörgetőművészek.tejesKVfüggő első másodikosok és presszózó harmadiknegyedikesek.

eszköztár:biliárd,rulett,dárc,talmaálmotorja,félkarú oriás,nőiférfiWC(külön),internet,91-es komondorok.melegség.nem a hangulat.

amit nem értünk:

1.miért "rock".mert rock=sok motoros a háztetőn.

2." A BOKSZBAN ÜLSZ? "

3."egyszerre kérjetek,nem jövök ki kétszer"

4.miért 351 ft a víz meg egy teafilter?

5.miért változott az étlap,miért nincs spagetti?

6.17:00-kor - vendég:"kérek egy hosszúkávét"pincér:"ne basztassal kettő óóóta itt vagyok..egész nap teltház volt"

 

na nesztek , jövő héten jön még 3 finomság.(balu,lükverc,árokpart)ez a trium jobban hangzik azééé nem ?

A bejegyzés trackback címe:

https://dlsb.blog.hu/api/trackback/id/tr17753146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

timorneverforgets 2008.11.06. 20:51:18

Hehe, jó kis 3-as.

Csili-csali:
A halál se jár oda csak pár ismerőse a néninek
Elfelejtettétek hogy a bicikliúton a kommunális mellet van kitéve a "cégérjük", ami kézzel írott és tömör, sárga.

Miki:
Kocsma.
Tökéletes hely a teljes leépüléshez, illetve hogy elverd a maradék pénzed a nyerőgépeken. Amit a dlsb-sek tudnak Dőmel után hogy kevés az esélye hogy nem megy át a tőkéd negatív tartományokba.

Rokk:
Egyetértek hogy álrokk. Csabinak robogója van(!)
A pincérek tényleg néha bunkók, de mivel szerény személyem is volt már vendéglátóiparos megértem őket, bár az igaz hogy az ember hiába ideges, nem szabad kimutatni a vendégek előtt. De nálam mégis ez a nyerő, mivel az életem fontos dolgai ott történtek és fognak is (szalagavató)

U.I.: A Plió is beszállhatott volna.

Romanista 2008.11.07. 00:42:50

és el se hinnétek hogy a nagy pesten ez mind mennyire hiányzik.muhaha és tényleg azért itt -is- nőttem fel.

ivan_campevic 2008.11.07. 11:03:30

na, a miklós valóban az,de ezvan,vagyis kell az is. valóban az egy hely ahol kis eséllyel jársz jól, de lehetséges hogy nagyon jól. teszem fel meghívnak a törzsvendégek akáármire.
a plió is lesz. nyugavér. és akármennyire is meg mindenféleség, akkor is a rokkot részesítem előnyben, méghozzá nem is kicsiben. természetesen az itt felsoroltak közül:D
a csili csalit nagy büdös nullára osztályoznám
a miki kapna tőlem egy epszilon minősítést.
a rokk mega-kkor kapjon egy 21es minősítést, ami köbö egyenlő 2 epszilonnal.

és romanista,persze hogy hiányzik,de úgyis jössz majd hamarosan,mondjuk még úgyse tudod melyik helyre.

dlsber · http://www.dlsb.hu/~uj/ 2008.11.07. 20:55:06

Jó kis értékelés.
Egyébként csodálkozom, hogy a csili-csali még nem jelentett csődöt. Ki jár oda?? Én nyitáskor egy hónapot jósoltam neki.
Miki büfé a csúcs. De csak a cégéren levő izraeli beütésű Rózsa György hasonmás, és 3+2 csillag miatt.
Rock tényleg drága, és igazából nem rock, esetleg sarock; merthogy odarakták az egyirányú sugárút és a bozótos sarkára.
Komolyra fordítva, 10-es skálán értékelve:
csili-csali: 2/10, miki 3/10, rock: 6/10 szerintem.

dlsber · http://www.dlsb.hu/~uj/ 2008.11.07. 20:59:01

És jöhetne a következő epizód ;)

.ezittaföld. 2008.11.09. 15:42:31

2/10-csilicsali. évvégén jó volt likasórában. meg évelején is egyszer jó volt, csak akkor meg odajött az a nyugdíjas bácsi, aki huszadszorra mesélte el élete történetét nékünk, ártatlan lányoknak.
0/10-mikibüfé. egyszer ittam ott csapoltsört. hátdefúúj.
6/10-rock. legutoljára egy egri osztálykiránduláson találkoztam ekkora bunkó pincérekkel...tisztelet azegydarab kivételnek. a hangulat hamis, a kaja drága. deénott jól szoktam magam érezni. talán azért, mert jóféle emberekkel megyek... +tea/cigi/sör.

Talma 2008.11.09. 16:37:10

Hát igen, ez a rockosdolog, furcsán hangzik rosszat írni róla,hisz odajárunka a legtöbbet,de akkoris. és tényleg nem a hely varázsa miatt érezzük ott jól magunkat, hanem mert le tudunk ülni, van fűtés, és mi ott vagyunk.

ödön 2008.11.14. 22:56:53

zöldbikát várnám a listára...az eddigi értékeléssel egyet értek, bár rockot is csak lüki hiánya miatt szeretjük. ez valahol olyan mint a presszós buli. nincs jobb. akkor meg?!

zeero. 2008.11.16. 03:36:45

a mai(szombati) buli rockban tizes volt.meg jozanul is.gondoltam ez olyan megosztanivalo.

guesswhat 2008.12.06. 18:17:02

a csilicsalis réteshez hozzáfűzném h azt a "kurva" sok rétest átviszik a cba-ba és ott árulják. Amugy nagyon nem tetszett a cikk. Csak negativumokra épült a dolog...
süti beállítások módosítása