Friss topikok

Linkblog

blog-e

Miért is?

Ezt a blogot almádiban tanuló diákok hozták létre azért, hogy legyen egy olyan hely, ahol ki lehet beszélni a problémákat, a gondokat (és a jó dolgokat úgy szintén). Reményeink szerint elérjük, hogy mindenkinek felnyíljon a szeme: a Suliért Tenni Kell. Mindenkinek.

Utolsó kommentek

tanár tanár avagy egyenlők és egyenlőbbek(pííí)

2008.09.24. 21:25 | dlsbbloggerek | 61 komment

Az eddig eltelt 1 hónap alatt mint mindenki tapasztalta sok uj tanár került hozzánk. Mind koleszos nevelők mind iskolai tanárok. Észrevételeink szerint korábban a nevelők és a tanárok jo viszonyban-ha néhány kivétel volt is-tudtak dolgozni egmás mellett. Ezzel szemben most...

Az eddigi tapasztalatanik alapján idén a koleszos nevelőket a szokásosnál is jobban lenézik és semmibe veszik. ez nem minden iskolai tanárra igaz de van rá példa... pedig szerintünk sok iskolai tanárnak  fogalma sincs, hogy a koleszos nevelők milyen munkát végeznek itt értünk. Az ikolában a tanár leadja az anyagot, felkészül órára és dolgozatot javít(itt is van persze olyan aki ezt sem hajlandó), ezalatt a koleszos nevelő szobákat ellenőriz a betegeggel foglalkozik hacsak annyit is hogy megkérdezi hogy van. és a délutáni dolgait tervezgeti. a sulis tanár orák után hazamegy és vége, a koleszos nevelő viszont egész nap szinte itt van-rendszeresen éjszakázik-velünk él, ha bajunk van segit, vagy probál és a helyes utón probálja tartani a diákjait.ami a diákok hozzáállása miatt esetenként nehéz, de ilyenkor sem a tanárt kell elővenni , mert nem az ő képességei hiányosak hanem a diák a nehéz eset....

És mégis a szavuk vagy véleményük mennyit ér??? szerintünk mindenki érzékelte már hogy szinte semmit....

Pedig ki  tudná jobban hogy min kell változtatni, korrigálni esetenként valamit megszüntetni ha nem az akinek szinte a kollégium mint munkahely a 2. otthona?????

és akik mégis őket "cseszegetik" mindenért "fentről" azoknak végig kéne csinálni azt amit ők itt minden nap, "kisebb csodákat" véghez visznek...

És nem csak akkor kéne idelátogatni amikor botrány baj vagy probléma van...

miért csak ekkor tudnak idejönni???? miért csak ilyenkor tudnak okosak lenni???

nem csak büntetni kéne hanem megpróbálni megelőzni racionális szabályokkal... 

 

ui. Kiegészítés Pííí egyik későbbi kommentjével:

azon helyesbitenék hogy egy tanár munkája megáll otthon mert ezt nem tapasztaltam és nem tudom. de az tény hogy mostanság hiába szólal fel egy kolis tanár mert semmibe veszik és nem érdekli a többi tanárt a véleménye.amugy meg amellett kitartok hogy a nevelő tudja hogy mi van ténylegesen mert ő él velünk, oyasmi mint a bejárósnak a szülei csak a szülő csak a szülőin van jelen és beszél a tanárokkal a nevelő meg mindig.
 

Címkék: élet tanárok kolesz

A bejegyzés trackback címe:

https://dlsb.blog.hu/api/trackback/id/tr20680103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

g 2008.09.24. 23:09:30

Na, azért az "iskolai tanároknak" sem annyiból áll, hogy hazamennek és kész.

Romanista 2008.09.25. 01:33:58

tapasztalatból is mondom mind a kettőt:

1. tanítani nem olyan könnyű mint ahogy azt egy diák megéli. ez sok dolog miatt van, ezeket most hagyjuk

2. az hogy érdekeljen amit csinálok alapkövetelmény (igen,egybe,tessék gondolkozni mér) kellene legyen.
ez egy tanár esetében sajnos-hálisten azt is kellene jelentse hogy elkötelezett a diákjai iránt. mindig,mindenhogy.

((ezért,pölö: www.youtube.com/watch?v=s8UL_9R_W-Y )

lokálpatrióta 2008.09.25. 08:12:04

Na pont ez az ami ebben az iskolában nem fog előfordulni. Nem csak az a lényeg, hogy a tanár elhívatott legyen, hanem az is, hogy kivívja (talán pont ezzel) a diákjai elhívatottságát, iránta vagy a tantárgya iránt. Bennem a tanárokról alkotott képnek 180 fokos fordulatot kellene vennie, hogy akármelyikük miatt felálljak órán az asztalra, a kirúgásomat kockáztatva.

ivan 2008.09.25. 10:42:43

na,éntudjátokmitcsináltatnék?
egy túlélősót rendeznék a tanárok számára. perszeelegendő lenne egy délután. na azt megnézném.

zsófi 2008.09.25. 12:17:57

elgondolkodtató...

robit ikalju 2008.09.25. 17:50:01

túlélósóban bennevagyok. te jöttök ti is pácolódni. no lássuk muramiste...

Magyarnak lenni 2008.09.25. 17:50:08

Ivan az ötleted jellemzi a mai kor ifjú társadalmának elbudítását a médián keresztül.

video.google.com/videoplay?docid=6132500997336473908&q=source:010939096061906806268&hl=hu


mek.oszk.hu/01500/01558/01558.htm#2

robit ikalju 2008.09.25. 17:51:42

elbuddhásítását akartam volna mondani a te helyett de is

Romanista 2008.09.25. 17:53:10

köszönjük, majd értesítjük

eper92 2008.09.25. 19:11:53

Igen, a halott indián....Arra senki sem gondolt, hogy TÉNYLEG meg is halhatott volna? Akkor most hivatalos gyász lenne a suliban, meg emlékezés, meg minden? :-(( Miért nem lehet segíteni addig, amíg csak jelzi valaki, hogy baj van, mért kell megvárni, hogy újsághír legyen a suliról? És egyáltalán: valaki biztosította, hogy várjuk vissza, vagy ilyesmi? Vagy mit kell ilyenkor tenni, ha helyesen akarunk cselekdni? Erről miért nem tart senki chatet?

r.T 2008.09.25. 19:27:21

eper! ha értesüléseim helyesek, akkor értesítették! Méghozzá arról hogy NEM jöhet vissza, sőt hogy nem is várjuk vissza... Én visszavárom, és aki nem annak nincs szíve?! vagy van valaki ebben a rohadtul értelmes suliban aki nem gondol bele hogy ő is csinálhatna hülyeséget?! hol a bocsánat? a szeretet? bezzeg tüntetni meg rongálni, meg jobb Magyarországért hőzöngeni lehet mi?! gondoljunk már bele! Ha mi nem változtatunk, ha mi nem gondolkodunk, ha mi nem bocsátunk meg, akkor mástól hogy várjuk el? ja és persze mi vagyunk profik, a nagyokosak! mi átlag feletti iq-s szarok vagyunk, akik ilyenre lennének képesek? csak át kéne gondolni mit is teszünk! igen ő nyílván nem gondolt bele abba hogy e miatt elküldhetik, hibázott, tény. De könyörgöm, bűnt követett el? IGEN? akkor meg miért marad el az ilyenkor kötelező fegyelmi intézkedés? vagy a jogok csak akkor élnek ha a tanároknak kedveznek? bűn nélkül és jogok nélkül büntetni?! és mi el merjük mondani hogy szar az ország? nem lehet esetleg hogy pont az ilyen tettek miatt az? miért ilyen gyarló az emberiség? persze a koli a pénzt érte begyűjti mi?! az jó... kinek ártott ő?! nem anyagyilkos!!! Fogjunk már össze egy jobb jövőért! csak ennyit kell tenni, megbocsátani és szeretni! ez ilyen nehéz? akkor ki is a hibás?! felháborító. Istenem, kérlek segíts már kinyitni a szemeinket! 'néha egy gyertya fénye többet ér a napnál éjjel amikor szükség van rá, hogy lássunk a sötétbenés ne féljünk tőle, hogy higgyünk benne, hogy nem lesz így örökre' Gyújtsunk már egy lámpát a koli sötétségében! Amúgy meg aki jelen tud lenni annak jó gólyaavatót!

arachibutyrophob 2008.09.25. 19:44:32

közhelygyűjtemény

r.T 2008.09.25. 20:14:22

arra még nem gondoltál hogy a közhelyek azok igazak? igen közhellyel teli hegyi-beszéd... igaz?! és ettől már nem is igaz?! sajnos ezek közhelyek, mert nem elég egyszer elmondani, mert senki nem képes megérteni hogy nem poénból mondják. vagy esetleg hibásnak találod? akkor én kérek elnézést!
mindenesetre akkor is úgy érzem hogy most nem rólunk van szó, közhely: közhely, helytelen írás: helytelen írás, na és?! a lényeg h igaz... van akinek még ez is számit

arachibutyrophob 2008.09.25. 21:35:55

de értitek, hogy itt mindenki ugyanarról beszél.senkinek nincs semmi baja a Barnával(vagy nem e miatt az eset miatt). és nem tudom honnan valók az értesüléseid,de nem hinném, hogy bármit is a gyerekek ellen csinálnak ebben az iskolában,nyilván olyan döntést hoznak amiben az ő véleményét is kikérik,elbeszélgetnek a barátaival, szüleivel.ráadásul az ő okait sem ismerjük.meg amugy is kicsit álszent dolognak tartom h akik eddig le se szarták őt most azok is mindenféle hülye összehasonlítást képeznek a piás üggyel pedig 0 összefüggés van a kettő közt.maximum hogy egy suliban történt.

arachibutyrophob 2008.09.25. 21:43:50

amugy az tényleg baromság hogy a iskolai tanárok nem figyelnek a koleszos tanárokra.azt hallgatják meg aki ki tud állni.aki nem kér szót azt nehéz meghallani,de ez mindenhol így van.aki meg azt hiszi,hogy egy tanár munkája otthon véget ér...

r.T 2008.09.25. 22:48:04

szóval szted ez a döntés az ő akaratuk szt történt és nem mások döntöttek helyettük? hát nem tudom, én nem így hallottam. kikérik a véleményét? na ez ténlyleg biztosan így van... ez nem is kérdés... a kérdés inkább az, hogy figyelembe is veszik az ő vagy a barátai véleményét? a koleszos tanárokat is nyilván mindenhol ahol kell meghallgatják... de figyelembe is veszik?? nem úgy tűnik mostanság... meghallgatni és figyelembe venni két külön dolog kérem... bár a jobb helyeken ezek összeforrnak. itt még nem. mellesleg elképzelhető hogy azok aki 'le se szarták' azért szólalnak fel mert 1. mégis leszarták egy picit 2. az igazság nem attól függ kit mennyire miért bírunk vagy sem... ha leesel a háztetőről... mindegy ki mennyire szeret mennyire nem, leesel és valseg meg is halsz... bárki esik le... ne aszerint adjunk igazat hogy szimpatikus e... egyébként, azért bántja a csőrödet hogy odafigyelnek ilyen emberek is mert félsz hogy veled ez nem történne meg? vagy féltékenység? mind1ik oktalan volna... féltékenység? én senkinek nem kívánnék olyan hetet mint neki leheteettt az elmúlt... mind1, aki nem akarja megérteni nem fogja úgysem... jó éjszakát mindenkinek:)

r.T 2008.09.25. 22:51:04

még egy... ó igenis van összefüggés... mert a büntetés... aki nem szegett meg igazából egy koleszos szabályt sem(!) azt elítéljük, illetve aki engedély nélkül; éjszaka; részegen; rendet zavarva; többszöri felszólítás után is randalírozik ő megússza egy kis ejnyebejnyével... sztem fordítva sült el... bár az ítélkezés persze nem a mi dolgunk... ott fenn mindig mindent jobban tudnak

r.T 2008.09.25. 22:55:17

ááá úgy látszik megszállt az 'ihlet':) még egy: szóval ha senkinek semmi baja vele akkor ő most miért nem ül velünk együtt szilón és miért nem vesz részt az esti kilences ellenőrzéseken? :) és még a takarításokat meg szemétkihordást is megússza:) na jó poénosra vettem de a kérdés egyszerűen: miért nincs a koliban?

pííí 2008.09.25. 23:08:32

azon helyesbitenék hogy egy tanár munkája megáll otthon mert ezt nem tapasztaltam és nem tudom. de az tény hogy mostanság hiába szólal fel egy kolis tanár mert semmibe veszik és nem érdekli a többi tanárt a véleménye.amugy meg amellett kitartok hogy a nevelő tudja hogy mi van ténylegesen mert ő él velünk, oyasmi mint a bejárósnak a szülei csak a szülő csak a szülőin van jelen és beszél a tanárokkal a nevelő meg mindig.
azmeg hogy kikérték e az emlitett diák véléményét vagy nem?????
biztosra mondhatom hogy nem mert a szobatársára rámondták hogy biztos utálja és hogy tuti ő jött ki ebből a legrosszabbul pedig ezek közül egyik sem igaz... sőt az emlitett rég visszajött volna csak nem szivesen fogadják te gy visszajönnél?????
ami meg a büntetést illeti igenis van összefüggés mert őt gyakorlatilag kitették mig a randalirozok meguszták és most mégnagyobbnak érzik magukat!!!

de amugy ez nem egy vitaforum csak ezt szerettem volna tisztázni

robit ikalju 2008.09.25. 23:16:52

fáradt vagyok ahhoz, hogy végigolvassam most a legutóbbi posztokat. nem is illene tehát most beleszólnom, de mégis. úgy érzem, a higgadtabb hangnem jót tenne a "beszélgetésnek". erős vagdalkozósnak tűnik ránézésre r. T. megértem, ha felindult, de jó lenne, ha lehiggadna mégis legalább picit. rosszat tesz, még ha "jót akar" is. uff.

r.T 2008.09.25. 23:48:49

igaz nem vagyok a legnyugodtabb pillanataimban... mert felidegesít... sajnos ilyeneken kell stresszelnie magát a dlsb-snek:) mind1... én azt hiszem egyébként nem tudnék ezek után is visszajönni vagy legalábbis nagy harc menne bennem végig h maradjak e... bár, ha ezt elolvasnám és látnám hogy kiállnak mellettem lehet h már ezért megéri... remélem hamar kiderül ahogyaz is hogy vki nálam erősebb (pszichikailag perszeXD)

É 2008.09.26. 14:26:41

What can be happenin in Almádi? Gosh...

_hg_ · http://www.hg.hu 2008.09.26. 20:34:17

szerintem ennek a fórumnak nagyon létre kellett jönnie, és a volt diák aki azt mondja h normális postokban beszéljünk, hát ő azért nem érti hogy mivan,mert volt diák...aki épp idejár,és átélte azelmúlt 2 hetet,az azt hiszem érti h mi történt,és ennél többet nem kell ideírni. tökéletes megfogalmazást olvashattuk a "múlthét" című fejezetben. azt hiszem teljesen igaza volt annak,aki írta. Valakivel pillanatnyi elmezavar, kisebb kiesés, elgyengülésnek is nevezhető történt, tett olyan dolgot,aminek szerencsére nem lett komolyabb következménye, de mégis nagyobb dobra verték. viszont annak aki ivott,és sok eszével lejáratta magát,és randalírozott,megkapta a bűntetését! nem a méltó bűntetését, de ki nem tette még meg? csak nekik éppen nem volt szerencséjük, hálát adhatnak az Istennek, h megúszták csak egy szimpla igazgatóival. az önygilkos kísérő nem kapott ilyesféle bűntetész, csak annyit hogy beletiportak a lelkébe,hiszen nem térhet vissza. adnni kellene neki még egy esélyt, h folytathassa,és nem új lapokkal kezdje, de legalább kicserélheti a kártyákat a kezében. én így vélekedem. és igenis r:T, jogos a felháborodás, és igazad van amit írsz,és köszönöjük h elmondod a véleményed. azt hiszem egyenlőre ennyi,továbbra is nézem és olvasom a blogot,értelmes dolognak tartom hogy ez így történt. de ha már ez egy információ áramlás segítése alapul jött létre, meséljetek egy kicsit a gólyaavatóról:) hogy vélekedtek a látottakról? én sajnos nem tudom milyen volt,de kiváncsi vagyok,mik a rálátások. További szép estét mindenkinek :)
egy jelenlegi diák, aki átérezte az elmúlt 2 hét összes borzalmait és jó dolgait más rosszabb és jobb dolgokkal vegyítve... tanulságos 2 hetünk volt,abban biztos vagyok. thank u your attention :) good bye! and good night!!

z 2008.09.26. 20:41:55

eszembe jutott vmi... méghozzá a sziló-dolog... szóval kötelező sziló... ki az aki úgy látja hogy ez működik így és kellemes? mert én nem hinném... például mennyivel egyszerűbb lenne, ha nem szilóban felügyelne 56ezer ember hanem minden folyosón ülne fele annyi őr és mindenki a saját szobájában van... ha kilép és nem a wcbe megy akkor meg kell ot mondania hogy hova megy, esetleg az elején még írni is h mikor ki hova... plusz visszajövetel... és lehet h lenne aki aludni inkább vagy filmezne vagy nemtom... de csend lenne! egyszerre csak 4 ember zavarná egymást, és aki aludni akar mert fáradt az a szilóban is fog csak kéynelmetlenebbül te hát utána is fáradt marad é nem tud tanulni és aki meg nem akar tanulni az a szilóban sem fog max görnyedni a könyv felett sé smsezgetni vagy nemtom mit... szóval megoldódna a tanárhiény probléma is, lehetne könnyebben egyötttanulni hangosan ésatöbbi... ez csak egy véleményezés, egy ötlet, várnám a véleményeteket erre, mert kiváncsi lennék hogy ti hogy látjátok...Jó éjt

robit ikalju 2008.09.26. 22:28:10

z! erről nyiss új posztot, ne kavarj összevissza! nincs rand őr a fejedben? (mára snitt nekem.)

dlsber · http://www.dlsb.hu/~uj/ 2008.09.26. 23:22:39

Először az eredeti témához kapcsolódó észrevételeim: a koleszos "nevelők" szava tényleg nem sokat ér idén, ahogy már tavaly sem ért sokat (abból ítélve, amit az elmúlt évben hallottam egy nevelőtanártól). Ennek pedig az az eredménye, hogy olyanok döntenek a kollégium ügyeiről, akiknek nincs rálátása az ottani életre. Így születnek az ostoba szabályok: pédául az idei szilencium megoldás, és a már az előző évben bevezetett "karantén" (amely szerint a kollégista szünetben nem mehet vissza "otthonába"). Hasonlóan értelmetlen a reggeli ébresztés. Mielőtt ezeket a dolgokat bevezetik, az illető tanárok igazán körülnézhetnének a kollégiumban, hogy egy kicsit tájékozottabbak legyenek... Ezenkívül ha valamilyen problémával szembesülnek nem feltétlenül a koleszra kellene mutogatni, hogy ott van elrontva minden... Gondot okozhat az is például, hogy a diákoknál és a tanároknál (iskolai és kollégiumi) is egyre gyengébb a felhozatal... Néhány diáknál az iskolához való hozzáállás nem megfelelő (és ez nem szükségszerűen a kollégiumban alakul ki), a kollégiumi tanárok között pedig vannak olyanok, akik jobban igyekeznek keresztbetenni a tanulóknak, mint segíteni; az iskolai pedagógusok között pedig akad olyan, aki teljes mértékben alkalmatlan a szakmára.

Miért ostoba szabályok, amiket említettem?
Kötelező szilencium: aki eddig nem szokott bejárni, az lehet, hogy azért nem járt be, mert máshol könnyebben tanult; aki pedig nem akar tanulni az akkor sem fog, ha oda ültetik a terembe, mivel a tanulás teljesen akaratfüggő, és senkit nem lehet "rákényszeríteni". Akiket megpróbálnak, azok mit csinálnak ez idő alatt? Semmi hasznosat, csak zavarják a többit.
Karantén: abszolút értelmetlen. Nem mehetek vissza egy szendvicsért ha éhes vagyok? Vagy nem mehetek be egy füzetért, ha ott felejtettem? Ha esetleg mégis beengednek, magyarázkodnom kell, hogy miért megyek be a saját szobámba... Ez nevetséges.
Reggeli ébresztés: a felkelés is akaratfüggő, ha vki nem akar, akkor nem is fog odaérni időben az iskolába.

Másodszor egy-két szót az előző topicban említett két esetről:
a büntetéseket szerintem sem megfelelően osztották ki. Aki a rendőrökkel került kapcsolatba, azokat szigorúbban kellett volna büntetni, mert így csak jót röhögnek azon, hogy ennyivel megúszták és még büszkék is rá. A másik esetben pedig tényleg meg kellene próbálni segíteni valamilyen módon az illetőnek, és nem azzal engedni útjára, hogy téged itt mindenki utál. De azzal egyetértek, hogy az ő "tettének" is kellett, hogy legyen valamilyen következménye.

pííí 2008.09.26. 23:23:27

hát igen hg és z kicsit eltértek de nembaj itt a lényeg hogy az aktuális problémákrol legyen egy kis "debate"

pííí 2008.09.26. 23:29:25

dlsber: köszönöm hogy visszkormányoztad a dolgokat
amugy teljesen eggyetértek veled pont ma Péntek. álltam a koleszban és hallottam hogy a másodikasokat meg a negyedikeseket nem engedik vissza füzetért (bea néni) pedig télleg csak az kellett volna nekik.!!!
válasz erre?? miért nem vitted magaddal reggel?? "elfelejtettem igy is épp hogy nem késtem el"-Hát akkor ne felejtsd el, legközelebb majd jobban figyelj-
és mondjuk egyes tanároknál akár egyest is kap akinek nincs felszerelése...

lokálpatrióta 2008.09.26. 23:45:15

megmondom őszintén, hogy körülbelül egy olimpiai gerelyhajítás ívében tettem volna rá, fogtam volna magam és bementem volna. aki nem képes kicsit a sarkára állni(főleg bea nénivel kapcsolatban, aki azért nem épp a sátán), az megérdemli, hogy benne maradjon a slamasztikában.

ivan_campevic 2008.09.26. 23:48:56

én láttam amikor ez történt lokálúr. és beanéni tekintélytparancsolóvolt(húdefurcsánhangzik:D).

Pííí (törölt) 2008.09.26. 23:50:33

pontosabban kirángatta az érintetteket a folyosorol:)

dlsber · http://www.dlsb.hu/~uj/ 2008.09.26. 23:54:57

:O Nem hiszek a szememnek.... Kirángatta őket?! Elmebeteg...

Agatha 2008.09.26. 23:54:58

általában inkább csak bezárja a folyosóajtót:D

Romanista 2008.09.27. 00:10:10

farkaskutyát beanéninek.

lokálpatrióta 2008.09.27. 00:49:03

talán azért nem kellene eljutni a testi erőszak szintjére, mikor elvégre egy angolfüzetről van csak szó. kicsit őuhulni kellene, és nem csak nekünk. közeledhetnek a felek, de ez nem csak a diákság feladata. mi van ha mi sem akarunk? akkor év végéig menni fog a harc bea nénivel, a folyosó ajtoval, a farkaskutyával, a vizesárokkal, a krokodilokkal, és minden egy angol füzetért

bébetű 2008.09.27. 10:56:57

ez az, szerezzen inkább mindenki egységkulcsot

robit ikalju 2008.09.27. 21:47:18

na, akkor sorjában…
tanár tanár avagy egyenlők és egyenlőbbek(pííí)
1. 2008.09.24. 21:25 | dlsbbloggerek |-ra:

„Észrevételeink szerint korábban a nevelők és a tanárok jo viszonyban-ha néhány kivétel volt is-tudtak dolgozni egmás mellett. Ezzel szemben most...” – már a fejedelmi többes is tetszik. de ettől az észrevétel még nem lesz igazabb.

a „van rá példára” konkrét példa kellene. ha már nicknév, ne legyél ennyire névtelen, ne ködösíts. elő a farbával! (ja, és tudod, mikor javítom ki konkretice a te dolgozatod? ha majd bestoppoltam a zoknim. - ez csak vicc volt. inkább járok lyukasban, őgyse látod.)
a belátogatásokról írt igaz lehet, de tudod, a karaván akkor halad, ha a pénz ugat… (nem tetszik? legyek ennél is elhivatottabb? hova netalán?)

2. Romanista 2008.09.25. 01:33:58
www.youtube.com/watch?v=s8UL_9R_W-Y )
egyetértek. küldöm a számlát…

3. lokálpatrióta 2008.09.25. 08:12:04
nem olyan nagy szám felállni az asztalra. én észre sem venném…

4. ivan 2008.09.25. 10:42:43
mint már jeleztem, kedves iván, ha neked is ugyanaz lenne a feladat, előbb belehalnál. ha nem hiszed, kipróbálhatjuk ketten. keress meg…
5. eper92 2008.09.25
„Vagy mit kell ilyenkor tenni, ha helyesen akarunk cselekdni? Erről miért nem tart senki chatet?”
figyelj, eper, én erről tényleg nem sokat tudok. és látod, lehet, éppen ezért van igazad. nem téma a tanáriban az ügy. ismétlem: NEM TÉMA. legalábbis „hivatalosan” nem.

6. r.T 2008.09
r. T., nem tudom, honnan az érte sülésed. elszomorító, ha így igaz. de kételkedni hadd szabadnom. (egyébként a forró fejű indulatod – elárulom, no: szimpatikus. azt hittem, csupa málészájú, aludttejbe mártott diákot tanítok. hát lehet, hogy mégsem? ugyan… mernéd-e vállalni névvel is magad? én mertem annak idején… de te akkor még nem is éltél.)

7. arachibutyrophob 2008.09.25. 19:44:32
közhelygyűjtemény
„nem a közhelyet szeretem, hanem téged. (Kistehén)

8. arachibutyrophob 2008.09.25. 21:35:55
„a piás üggyel pedig 0 összefüggés van a kettő közt.maximum hogy egy suliban történt.”
naugye, montam…
9. arachibutyrophob 2008.09.25. 21:43:50
azt hallgatják meg aki ki tud állni.aki nem kér szót azt nehéz meghallani,de ez mindenhol így van.”
mérnem kér szót? mérnem tud kiállni? ejj…
10. r.T 2008.09.25. 22:51:04
„ott fenn mindig mindent jobban tudnak”
hol fent? kifent?
11. r.T 2008.09.25. 22:55:17
„a kérdés egyszerűen: miért nincs a koliban?”
hát, nem tudom a választ. de félek, a kérdést is leegyszerűsíted. hiába, mindig hegyezted a ceruzád, hogy amikor diktálnak, le tudd írni… (csöppet se gondolkozz, nem a te dolgod.)
12. pííí 2008.09.25. 23:08:32
„mostanság hiába szólal fel egy kolis tanár mert semmibe veszik” – tényeket, a zistenért, konkrétumokat! neveket! időpontot! tudjátok, ez az egész így egy nagy kalap szar. többes számban gyanúsítani név nélkül, na szép. kikérem magamnak. elkapáltad magad nálam, pííí, vonj gyököt az agyadból - de hiszen még ahhoz is gyáva vagy… semmit nem tisztáztál. név nélkül ködösítesz. ki az a tanár vagy –ok, aki(k)ről beszélsz? nevezd meg! KÖVET ELEM!
13. _hg_ • www.hg.hu 2008.09.26. 20:34:17
„szerintem ennek a fórumnak nagyon létre kellett jönnie…”
még mielőtt bárki félreértene: szerintem is.

14. dlsber 2008.09.26. 23:22:39
„a már az előző évben bevezetett "karantén" (amely szerint a kollégista szünetben nem mehet vissza „"otthonába").
ne szórakozzatok! EZT NEM SZABAZTUK MEG! ILYEN SZABÁLY NINCS!!! NEM LEHET!!!
a szilóról: át kellene beszélnetek, dök vagy ilyesmi.

15. pííí 2008.09.26. 23:29:25
„és hallottam hogy a másodikasokat meg a negyedikeseket nem engedik vissza füzetért (bea néni) pedig télleg csak az kellett volna nekik.!!!”
végre valami konkrétum, pííí. de ismétlem: nincs ilyen szabály! nem szavaztuk meg! vagy legalábbis én nem tudok róla.
„egyes tanároknál akár egyest is kap akinek nincs felszerelése...” – hát azért egyesek a tanárok, nem? mit szólnál, ha én órára nem hoznám be a fejemet? (csak úgy mondtam…)

na, ennyire futotta mára a szellemességemből. de lagalább tudtam szánni rátok egy kis időt. azt hiszem, beszélni kellene erről, nem csak írni. keressétek meg a megfelelő embereket hozzá. a labda nálatok van, mert ti kezdtetek, és.

roni 2008.09.28. 00:23:26

nah,csak nem bírtam ki...
tanár úr! ajánlom figyelmébe az új házirendet (idézném pontosan,ha lenne kéznél egy). abban benne van,hogy 11:20-ig a kolesz zárva van,ami szerintem erőteljes utalás arra,hogy tilos az átjárás,ergó nem lehet felmenni angol füzetért,sőt, papírzsebkendőért sem (kapható a büfében), bár ez szerény véleményem szerint teljes mértékben az ügyeletes tanártól és a farkaskutyáktól függ.
egyébként a fent említett dokumentumot a DÖK-elnök már aláírta,nem tudom,a fenntartó rábólintott-e már,de tény,ami tény: alkalmazták,mielőtt hivatalos lett volna.
a kevésébé érte sülteknek (ha itt így megy...:D): volt KÖK meg DÖK is,ahol elég sokat vitáztunk az új házirendről,Edit nénivel is átrágtuk az egészet,tettünk javaslatokat,amiket írásos formában továbbítottunk a tanári kar (vagy gyűlés vagy mittoménmi) felé. elvileg felolvasták (képviselet hiányában passz...),aztán elvileg rábólintottak bizonyos dolgokra,majd szinte ugyanúgy hagyták az egészet,és továbbküldték a megyének. ha jól tudom. elvileg.

Romanista 2008.09.28. 10:12:31

KÖK meg DÖK helyett van földalatti (névnélküli) blog. ("civilszerveződés" hogy trendi,elkoptatott és szintén homályos eufemizmussal éljek.)

névtelenség? ez gáz? hát hamár a fenti pont ott van akkor menjen névvel én azt mondom, globalizáció kritika se ugy lett hogy azt mondták hogy valakik csinálnak valamit ami valaki másoknak nem jó (rossz?).

számla? ezt mégis merre hogyan tanárúr? hacsak a pénzről szólna.
vagy ha arról szól - és nem is csak - akkor mit várunk a diáktól? nincs pénz, nincs lelkesedés egyik oldalról.
(kis pénz-kis foci, nagy pénz-nagy foci, csak éppen a nézővel lesz igy kibaszarintva aki igy is ugyis kimegy a meccsre, hoppá)

robit ikalju 2008.09.28. 10:31:29

ejnye roni, most lebuktattál... pedig olvastam a házirendet, igaz, csak kutyafuttában... fel se tűnt a dolog. (11.20.) szerintem valakinek tudnia (pl. a Dök-elnöknek, aki aláírta)kellene közületek is, hogy miért van zárva, miért éppen addig. szóval az indokot. egyébként én ezt (mármint a kollégium délelőtti bezárását a diákok elől) továbbra is meredeknek tartom, ua. pl. jó alkalom lehet a nyitott tér a lopásokra. na de ha úgyis be lehet menni...

a kisfocihoz: persze hogy igazad van, Romanista,tkp. csak provokáció volt a számlára, egyebekre történő utalás. ill. annak határozott jelzése, hogy bizony tetszik-nem tetszik, a tanár is ember, ennie is kell. ha nem tudja pl. eltartani a családját, ha a gáz, ill. az áram megvonásával fenyegetik stb., akkor... legyen jókedve meg lelkesedjen, hátpersze. szóval ok-okozat viszony nem egészen öcsibácsi. (röstellem, hogy szóba hoztam, hiszen asszem, alapvetően nem vagyok anyagias.)

robit ikalju 2008.09.28. 10:48:06

kedves adminok, ill. dlsb-bloggerek!
szeretnék én is létrehozni egy új posztot iskola-e a gimnázium? címmel. vagy béna vagyok, vagy nincs erre itt lehetőség. segítenétek?

roni 2008.09.28. 12:42:18

11:20-ig zárva van takarítás miatt. itt az indok. egyébként ez a 4. óra végét jelenti,amit szerintem ki lehet bírni (bár szívás,ha lyukasod van,és a szobád helyett ücsöröghetsz az aulában). ha meg mégsem lehet kibírni,akkor meg lehet oldani,hogy felengedjenek. legalábbis nekem eddig mindig sikerült (azt még mindig tartom,hogy tanártól is függ).

zsófi 2008.09.28. 12:50:46

kolesz zárás:
A konkért indoka, amit a legtöbbet hangoztattak, hogy sok a késés az órákról. Azt gondolom ez azóta sem változott, mivel ha valaki kinn cigizik még el fogja szívni és a büfébe is el fog még menni kvért.
Másik indok volt: a lopások.
Erről viszont nem csak a DÖK elnöknek vagy tagoknak kéne tudnia, hanem a tanárságnak is. Elvileg azért vannak a tantestületi gyűlések, hogy megbeszéljék a hasonló dolgokat. Kérdem én, akkor erről nem volt szó?
Ha már itt járunk, akkor arról is volt szó, hogy akinek nincs első órája az is fáradjon be az iskolába. Engedtessék már meg, hogy fél órával tovább aludhassak, ha egyszer nincs dolgom. Azt is megkérdezném, hogy melyik tanár jönne be a lyukas óráira, ha előtte nincs órája???
Igazából végiggondolva nem sokat stresszeltem rajta, mert nincs az az ember, aki kirángatott volna az ágyból...

ivan_campevic 2008.09.28. 16:27:04

na üdv
valaki érdekes módon félreklikkeltvalamit. valaki. valamikor. namostújraitt.
elnézést
üdv
laca

Romanista 2008.09.28. 17:00:41

nem azt mondom hogy nincs is olyan hogy pénz meg pláne nem személyeskedésről van itt szó de embereknek a jövőjéről. akik ráadásul mégcsak közelében sincsenek annak hogy mit,kinek és mennyit fizessenek. enni kell. családot eltartani is meg miegymás. meg kell olyan tanár is aki ennek ellenére szereti amit csinál.
és nyilván lehet beszélni a diákról mega tanárról egy régi amerikai film alapján.

robit ikalju 2008.09.28. 18:28:18

ejj, hagyjuk már azt a nyavalyás pénzt (ha már szóba hoztam.) /tkp. ez nem felétek, hanem inkább kifelé volt jelzés, hiszem gondolom, mások is olvassák a blogot: vége az úri szocvilágnak. mire gondolok? az önkormányzatnál minden évben kapnak az ott dolgozók ruhapénzt, minekünk is járhatna, de nem jut. iskolakezdési támogatást is máshol nyúlják le, stb. szóval: nem elég, hogy fentről hülyének néznek, de még ti is megpróbálnátok.. de most már tényleg hagyjuk, abszolút nem erről van szó tkp./
na, hogy embereknek a jövőjéről van szó. igen, erről szeretnék nyitni egy topikot a jelzett címmel. (egyelőre nem tudom, hogyan lehetne, lehet-e nekem egyáltalán, vagy csak az egyenlőbbeknek.)

Romanista 2008.09.28. 18:56:24

na arról én is szeretnék lehet is, kattintás a szerkeztőre privátüzenet. megy mingyár.

pííí 2008.09.28. 19:07:51

ja még annyit tanár úrnak küldtünk e-mailt. nem tudom mivan benne pontosan de a kivánt topikrol van szó amit megszertne irni

Romanista 2008.09.28. 19:08:20

ha meg rajtam múlna hogy mennyit kap valaki, akkor én lennék a császár és nem kommentelgetnék itten. és akkor többet kapna tanárúr, higgye el.
mások meg kevesebbet, de nem én vagyok szóval marad a homályos ábrándozás. ( "egy jobb világot szeretnék, ugye hátulis hallható?/ a világító szeretet és önök a kapcsoló" belga,amit utálok és koprájtom sincs )

robit.ikalju 2008.09.28. 22:18:34

ímélt megkaptam, köszönöm. ment válasz.
(megjegyzem: pííí 2008.09.28. 19:05:41 -re válaszoltam itt, nem tudom, miért nem jelet meg. csak nem kellett moderálni? vagy én szúrtam el valamit. mindegy. nincs kedvem, sem időm ismételni. node.)

pííí 2008.09.28. 23:07:08

nem lett kiszedve, moderálva semmi valami el lett szurva.)

robit ikalju 2008.09.28. 23:28:11

oké, pííí, akkor megpróbálom még egyszer, hiszen arra reagáltam, amit te írtál.
hát már sikerült is belekeverned a mást, de enélkül sajnos nem megy. egyetlen megszólalás sem végeredmény, tart valamifelé, talán maga sem tudja pontosan, hova.
a nicknevekkel nincs igazán bajom, olvasva a blogot, meg másegyéb miatt keserűen meg kell értenem a névtelenséget. (hamlet kapcsán - jaj, de jót csámcsoghat néhány ember a kisbetűn! - épp arról /is/ szoktam beszélni, hogy a naivitás kora lejárt. a hatalomnak nem szolgáltathatjuk ki magunkat, hiszen eszközként játszik velünk. óra vége, kicsengettek.)
azt gondolom, igencsak fura ötlet harmincan beállítani az igazgatónőhöz, szószólóval. megértem, ha ezt nem fogadja el, más kérdés, hogy milyen stílusban. de hadd kételkedjek a jelentésetekben, hiszen nem voltato ott, és színezni ti is szerettek rajzórán kívül. a dök megfelelő szervezeti forma és fórum, akármit is mondtok, ráadásul nagyobb súlya van (vagy lehet), mint egy sereg negyedikesnek, hacsak nem akartok verekedni. ha nem működik a dök, az benneteket is minősít, maradjunk ennyiben (vagy ne maradjunk, tegyél hozzá).
na, azt hiszem, nem megyek be angolórákra, pedig már éppen elhatároztam, hogy holnap egyik órámat elhalasztom sürgős tanulási nyelvügyileg. azt viszonylag megértem, ha a tanárnő nem javítja ki kollégái dolgozatát (hazudtam, nem értem meg még viszonylag sem), tud rá indokot biztosan, van elég dolga. a szilenciumon történt blamázs már elég gáz. ha tényleg ez történt. szégyellheti magát minden tanár, aki ebben a játszmában részt vett. attól tartok, nem fogja...
s ha már itt tartok, furcsállom a kollégák szótlanságát. na persze: miért nem keresitek meg őket szeméyesen, mi ez az egész, micsoda dolog, így lejáratni... stb. elsőre természetes, mert beidegzett reakció, ha így gondolják. nevetséges persze, hogy névtelenné foszlott diákokkal kommunikáljanak egy blogon, amit - erős a gyanúm - támadásként ének meg a legtöbben. én sajnos naivabb vagyok hamletnél (nem igaz ám ez sem!), azt gondolom, szó nincs itt támadásról. akad persze mindig olyan, aki kihasználja a ziccert, dob egykét hátast, majd felsegítjük, ha megüti magát. belefér.
ha a seb elkezd gennyezni, az már a gyógyulás jele. csak nem szabad elhanyagolni, mert akkor elmérged.

dlsbbloggerek 2008.09.28. 23:41:55

bocs píí, de át kellett egy kicsit alakítanunk a legutóbbi hosszabb kommentedet.

"robit

gondoltam nem mondok neveket mert minek.. de a konkrét példa amir gondoltam az az hogy x-szel igen sokat beszélgettünk arról hogy ha ő a tanáriban javasol vmit nem tudok ide konkrétumot mondani de legyel pl. az hogy az y évfolyamban ne legyen kötelező a szilencium és hadd menjen mondjuk el azalatt boltba, na az ilyen javaslatokat nem veszik figyelembe mert akkor már a háziendet kicsit megkéne változtatni és az nem jo, vagy én nem tudom miért, meghogy megemlitette hogy a y évfolyam felmenne az igazgatónőhöz hogy pár dolgot átbeszéljenek a házirenden mire az ig. nő felelete hogy ne küldje őket csak a dökön keresztül mehet minden

a másik a konkrét tanár?? TAnárnő(think). ennél konkrétabb nem leszek. aki nem hagyja hogy segitsünk az angolt tanulni kivánó új koleszos tanároknak, nem javitja ki a dolgozataikat vagyis meg sem irhatják, nem nézi meg a házijukat ezért ebben mi segitettünk nekik le ellenőrizgettük a dolgokat és elmagyaráztuk ami nem volt jo(10 perc) és miután a vinetou azt mondta órán poénbol hogy azért nem tanult mert angolozott az egyik dlsb-s tanárral utána már az sem lehetett hogy amikor szilo van, csend és nem kell tanulnunk akkor nem segithetünk egyik tanárnak se angolozni mert szilncium van!!!
amikor tavaly még olyanok fordultak elő hogy a tesitanárnő nem ment be órát tartani mert inkább beült egy angol órára.
most ezek a konkrétumok jutottak eszembe...
a többesszámos irás meg pont azért volt hogy személytelenek maradjUNK:) igaz ez ködösítés és csak dobálózás a vádakkal ezen változtatni fogok, csak nem akarok mást szarba keverni "

robit ikalju 2008.09.28. 23:46:50

egy kicsit elkéstetek vele, azt hiszem.
old shatterhand

D 2008.09.29. 00:26:44

Je suis Winettou.
Sápadtarcú testvéremnek : remélhetőleg nem késtünk vele túl sokat.
A többi sápadtarcú testvérnek pedig: neveket ilyen téren ne. Magát mindneki felvállalhajta, de mást nem.
Uff.

robit ikalju 2008.09.29. 00:34:11

asszem, Winnetou (sebes víz) a testvérem, te neki francia (kanadai?) változata vagy. de ha ismered Sam Hawkinst, megbocsátok, hogy nem tudod leírni a nevedet...
hau!

robit ikalju 2008.10.03. 01:17:55

Magyarnak lenni 2008.09.25. 17:50:08 - ra:
idézek a belinkeltedből (mek.oszk.hu/01500/01558/01558.htm#2):
"De fölágaskodott bennem ez a szittya-magyar vér..." "Ebben a szellemben írtam ezt a könyvet."

"A zsidók gazdasági és társadalmi felemelkedésének úgyszólván egyetlen számottevő útja a kora középkortól fogva a pénz forgalmazása: különböző pénznemek átváltása és a pénz uzsorakamatra való kihelyezése volt. Ez volt a zsidóság hagyományos specialitása a keresztény társadalmi és gazdasági rendben, melyben éltek, ennek a feladatnak ellátásáért tűrték meg őket, és ez volt jólétük és olykor üldöztetésük forrása is. "

"Mindez pedig nem csupán a meggazdagodás telhetetlen vágyából fakadt, ennek mélyebb rugói voltak: az egész emberiség fölötti uralom megszerzése, amint a próféták megírták, és ehhez a mindenható pénz is csak eszköz volt. "

"Azonban hasztalanul szorgoskodtak a Rothschildok a számukra oly jövedelmező európai hatalmi rendszer fenntartásában, a zsarnokok béklyójában vergődő népek szabadságtörekvéseit nem lehetett örökké féken tartani. 1830 júliusában forradalom tört ki Párizsban..."

"A számos egybefonódó szálból 1848-ban világforradalmi méretekre lépő kommunista mozgalom elindításához és fejlesztéséhez természetesen igen sok és egyre több pénz kellett, melyet az 1800-as évektől fogva a Rothschildok és a közvetlen üzleti köreikhez tartozó, ez időben szinte kizárólag zsidó szabadkőművesekből álló bankárok szolgáltattak."

"Ilyen előzmények után jutott el az emberiség a 60-as évek közepén a mindenható Dollár korába, mikor már a sterling blokk utolsó maradványait is felszámolták, és az amerikai dollár lett a földkerekség központi valutája és minden más valuta mércéje és mértékadója. "

ésatöbbi. gratulálok. hozzászólásod adekvát volt, témához illő.
gondolom, amit belinkeltél, az a referenciád. nyílt színi zsidózás. erre tanítani a diákokat? milyen konzekvenciát kell(ene) levonnod, mondd? te fehérlófia.

fair@ 2008.10.16. 20:42:34

Mi is már nagyon régen észrevettük ezt a tanár-nevelőtanári "konfliktust", amit sürgősen orvosolni kellene valahogy, mert ez hosszutávon nem lesz jo...Én egyetlen egy olyan tanárt ismerek,(elnézést, ha esetleg több is van) aki idejön beszélget, megbeszéli a dolgokat, és probálkozik...Csak hogy ez egy embernek nem fog sikerülni, ha a többiek, minden részről kivonják magukat belőle...Én úgy érzem, hogy mind a nevelőtanárok részéről, mint a tanárok részéről lépni kellene ebben az ügyben mert ez hosszutávon káoszhoz fog vezetni...Mind a két félnek a diák érdekeit kell szem előtt tartania, és míg a tanár a jegyünkről és a délelőttökről tud beszámolót tartani, addifg a kolesz nevelők a délutánokról, de ez a kettő csak együttesen ad konkjrét információt egy-egy diákkal kapcsolatban.
süti beállítások módosítása