Friss topikok

Linkblog

blog-e

Miért is?

Ezt a blogot almádiban tanuló diákok hozták létre azért, hogy legyen egy olyan hely, ahol ki lehet beszélni a problémákat, a gondokat (és a jó dolgokat úgy szintén). Reményeink szerint elérjük, hogy mindenkinek felnyíljon a szeme: a Suliért Tenni Kell. Mindenkinek.

Utolsó kommentek

múlthét

2008.09.23. 19:57 | dlsbbloggerek | 97 komment

Miért van az hogy akin segíteni kellene azt meghurcolják, és aki saját butaságából kerül bajba szinte felmentik. Mindenki tudja miről van szó szerintünk. Senki nem tudja a rendszerváltás szankcióit, de hátez...

Egy diák bajban van. magára hagyják. komoly bajban van. elküldik. bocsánat, aki ítélkezhet felettük(vezérkar) összeül. kupaktanács. azt mondják a diákra hogy veszélyes. lehet hogy az is. de könyörgünk,nem segíteni kellene rajta? máshelyen a beilleszkedése mondahatnám esélytelen. ha valaki bajban van, a környezetének meg kéne tenni a legtöbbet annak érdekben, hogy segítsen rajta... nem megoldani kell a problémáit, nem ezt várja el senki... de az alap háttér megteremtésének elvétele, az, hogy egy lelkileg bajbakerült embert utolsó mentsvárától próbáljuk távoltartani... ez embertelen, bárki bármit mond. Vagy rendben legyen, nem segítik,de szerintünk nem kellene más diák előtt nevetségesssé tenni. Nem is csak nevetségessé tenni... porigalázni. "Önök egy átverés áldozatai lettek, amit aljas szándékkal tervelt ki az illető" monta valaki "felsőbb", amikor arról kellett volna beszélnie, hogy hogyan tudunk segíteni, és mire figyeljünk. Hogy lehetne egy -szaknyelven szólva- "Cry for Help" ellenünk? és ez nem elég... megpróbálták elhitetni a diákkal, hogy midnenki utálja, mert veszélyes...igen ezt mondják. és néhány részeges a középső évfolyamon majdnem nekiugrik csuttrészegen egy fél redőrörsnek...jah, persze miután egy nyugdíjas párt úgy kikészítettek hogy az úr majdnem önvédelmi fegyvert vett magához... óigen,ők nem veszélyesek. megússzák,másnap nem hajlandóak a wécét kitakarítani maguk után, nevetve mesélik mi történt, szinte várták a gratulációkat. büszkén magyarázzák hogy rendőri túlkapás áldozatai lettek. hogy mi a jutalmuk? igazgatói. figyelmeztetés. Pedig ők a történtek után lehet hogy nagyobb veszélyt jelentenek a diáktársaikra.

Ki hogy látja? Mindez így jó, ahogy van???

 

Címkék: múlthét

A bejegyzés trackback címe:

https://dlsb.blog.hu/api/trackback/id/tr24678104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ivan campo 2008.09.23. 20:49:28

úúúúúú
merész
de szimpatikus

olívia 2008.09.23. 21:17:45

Már a sulinak is van blogja? Ok,lehet jó ötlet.Nem is akarok szőrszálhasogatni,de én a helyesírásra azért figyelnék. Tudom,nagyon dívik mostanában kisbetűvel kezdeni a mondatokat,de helytelen.Szerintem nem laza. Figyeljen már a jövő értelmisége (by Csizmi) ilyenre:) . Múlt hét külön,porig aláz szintén.
Hozzászólnék a tartalomhoz is, de azt hiszem,hiányosak az ismereteim az ügyekkel kapcsolatban.

zsófi 2008.09.23. 21:52:55

Szerintem egy kicsit eltúlzott dolgok is elhangzottak, vagy lehet csak én halottam másképp a dolgokat. Először is az alsóbb évesek egyik diákja nem nekiugrott a rendőrnek, hanem visszabeszélt neki, és nem készítették ki az idős házaspárt hanem valamit 'beszóltak' nekik. Ezzel nem azt akartam írni, hogy bárki az itt tanulók közül veszélyes lenne/lett volna akárki másra!! Ezt az esetet lehet, hogy egy szakértő segítségével kéne megoldani, bár erre nincs rálátásom, hogy ki és hogyan oldotta meg és hozta ezt a fajta döntést...

ivan 2008.09.23. 22:02:26

de,szenszej fékezte meg.

lokálpatrióta 2008.09.23. 22:26:57

Olívia, ne legyél ennyire felületes, szerintem perpillanat a helyesírás a legutolsó ami érdekel akárkit is, ráadásul te magad mondtad, hogy nincs rálátásod a dologra, tehát csak azért mert van egy uj sulis blog (juppííí) nem kell ide írnod. Aúgy ez nem vitafórum, elnézést, hogy leosztom a lapokat, de ez a véleményem. -Vége-

olívia 2008.09.23. 22:44:48

...bocs...

Titanic 2008.09.23. 23:14:05

Az az igzság, hogy ezek után kirúgni már senkit sem lehet. Nem vagyok egy rosszindulatú ember, de nem ezt érdemelték volna az "elkövetők". A másik része meg tényleg eléég szomorú a történetnek. Ha a két sztorit egymás mellé rakjuk akkor tisztán láthatjuk a totális káoszt. Talán meg kéne kérdezni Dőmel Andrást az ügyben. Káosz amigos:)

136Bio 2008.09.23. 23:36:47

Az ilyen jellegű észrevételeket elsősorban az iskola vezetésével kell megosztani!

zsófi 2008.09.24. 11:33:38

Ezek szerint ezt az oldalt csak az látogassa, aki egy véleményen pendül az elhangzottakkal?? Mert ha valaki blogot indít akkor nyilvánvaló, hogy lesz olyan aki nem fog egyetérteni és ezt akár közzé is fogja tenni, Ezzel számolhattatok volna, amikor elindítottátok...szerintem!!

Ricsi 2008.09.24. 11:53:33

Hát én meglepődtem ezt a blogot elolvasva. Sajnálom, hogy abban az iskolában és koleszban ahova anno szívesen jártunk és élveztük még a rosszat is, ez megtörténhet. Ha értesüléseim helyesek, akkor ráhúzhatjuk arra, hogy új vezetőség, és aggódás, hogy felelősségük van bármi felett is. Lehetséges, hogy akiben ilyen mint vezető felmerül, az rossz helyen melengetí a hátsóját, de biztosan nem véletlen, hogy azok lettek, akik. Tény, hogy változtatni kellett dolgokon. Már az én időmben sem mentek jól ezek a szabályok, de nem hinném, hogy az, hogy 17 évesen kilógtunk a hátsóajtóhoz cigizni a takarítónénikkel szünetekben, a világvégét idézte volna elő. Minden tanár tudta, hogy odajárunk vagy huszan, de minek erőlködni, aki akar úgyis fog. Inkább ott tegye, mint például a WC-ben.
Azt hiszem, hogy bármi is történt azzal a gyerekkel, aki ilyen 'aljas terveket' eszelt ki, ha megbánta tiszta szívéből, a minimum, hogy kell adni egy utolsó esélyt. Ha pedig tényleg vmi baja van, bármi, megbélyegezni még a járókelő suhancoknak sem kellene, nem hogy a tanároknak. Magyarországon ez jelenleg azért szerencsére nem fér bele abba a munkakörbe, hogy PEDAGÓGUS! Sokan hibáztak, hát hozzák is helyre, nem kéne mindent rákenni. Ez csak egy vélemény, külső szemmel ezt látni. Jó volt DLSB-snek lenni akkor. Legyen meg jelenleg is ez az öröme annak aki napi 4-5 órát szenved a tanulással! Mert megérdemlitek! Fel a fejjel, sziasztok

Ritcsi 2008.09.24. 14:16:59

Jáj, az előzö kommentben elírtam a nevemet, én Rita vagyok, csak lemaradt a t-m, bocsesz

Cííja 2008.09.24. 16:23:15

Óóóó istenem... én már azt sem tudom,hogy kinek mit higyjek. Azt viszont biztosan tudom,hogy örülök,hogy még időben végeztem... Nagyon nem irigylem a mostani negyedikeseket,nem lesz majd semmi az érettségire készülni ilyen légkörben. Meg áá,mit hallottam... 4.5ös átlag alatt kötelező a sziló? Hát nem azért,de akinek nincs ennyi és elmegy szilóra,ott sem fog többet tanulni.. Oké,lehet,hogy van,aki csak lusta,de azzal mi van,aki képtelen többet teljesíteni? Eeeeeennyi.
pussz

g 2008.09.24. 16:56:04

Én csak annyit mondok, hogy abból az iskolából minél előbb menekülni. De tényleg.
Hihetetlen, hogy milyen más az élet almádin kívül.

Mindig mondogatják nekünk, hogy az egyetem kevésbé diákcentrikus. Hát szerintem DLSB meg még ennyire sem volt az, mint az a felsőoktatási intézmény, ahova most járok.

Addig meg, amíg még kénytelen vagy almádis lenni, addig meg inkább tűrj, mert marhára felesleges kinyitni a kicsi szátokat, úgyis mindenki tesz ezekre a dolgokra magasról.
Kitartás....

Ja, de egyre jó volt a suli. Már megtanultam éjszakázni, és nem okoz gondot, hogy hajnalig kell rajzolgatnom, tanulnom.
;)

D 2008.09.24. 17:00:55

Zsófinak

Szerintem senki nem mondta, hogy egyet kell érteni, az egyetlen dolog, amit látni kell az, hogy vannak olyan dolgok, amiket ki kell mondani, és így vagy úgy, el kell jutni a tanárok fülébe. Szerintem ez jó ötlet... biztos vagyok benne, hogy előbb utóbb megtudják, miről megy itt a beszélgetés.
Továbbá az, hogy kinek milyen a heJesírássa, senkit nem érdekel, szerintem itt nem vitázni kell, hanem átbeszélni a dolgokat... már csak egy összefüggő kép érdekében is.

zsófi 2008.09.24. 17:14:55

a válasz:
az én álláspontom egyáltalán nem ellenkezik, csak néhány ponton eltér, ezt leírtam/véleményeztem és akkor már vitázom...
Jó ötletnek tartottam ezt a blogot, mert a dlsb oldalon a fórum meghalt kb. 2 éve egy incidens miatt és most ezzel legalább újra lehetne valamit kezdeni. Arról, hogy "megtudják, hogy miről megy a beszélgetés" gondolom nem titok, ez lenne a lényeg, nem?
És azt hiszem ha diákokról van szó ebben az iskolában, akkor az új rendszerről egyezőek a vélemények!

ivan 2008.09.24. 17:21:09

igaza van zsófinak,

D 2008.09.24. 17:25:46

Egyetértek. :) Alighanem nem titok... kérdés h mi lesz a reakció.
De helyes... let's talk about many things.

Romanista 2008.09.24. 17:56:15

a helyesírás társadalmi konvenció nem pedig természetes jelenség így ennek betartására nem az értelmiséged hanem a saját igényed szerint kell ügyelned.
továbbá a helyesírás igencsak közegfüggő, így például egy nem hivatalos, szubjektív blogon ez nem követelmény.
seas3.elte.hu/delg/publications/modern_talking.html

pííí 2008.09.24. 19:19:09

az én értesüléseim szerint is neki ugrott a rendőrnek a kedves diák és sensei fogta le + még kint visszapofázott neki!!!
nem tudom mennyi alkohol kell ahhoz hogy egy rendőrnek visszapofázzak, szerintem annyit nem tudok inni hogy ilyen keménynek érezzem magam!!!!!
az hogy a tettesek meg egy szimpla igazgatóit kaptak az egyszerűen nevetséges.... volt már itt olyan amikor kijött a rendőr de csak azért mert ha a mentő jön neki is jönnie kell, de olyan hogy direktbe hivják ki egy almádis diákra olyan szerintem még nem volt és az előbbiek nevelőtestületit kaptak a legdurvábbat a kicsapás előtt az utóbbiak pedig igazgatoit!!??? hol van itt a racionalitás????? ja és persze csak figyelmeztetés az is az enyhébb fajta véletlenül sem megrovó!
azt hiszem sokan emlékeznek még a kutyára aki a kolesz aulában ügyeskedett össze egy-két dolgot és nem a rendőrök hozták be meg nem esett nekik ja és elmult 18 éves(nagykorú) és ő kapott igazgatóit... hát szerintem ez érdekes

lokálpatrióta 2008.09.24. 19:55:38

Kieg. a pííí kommenthez : Legjobb értesüléseim szerint volt már hasonló ügy, még a korábbi időkben, mikor egy humoros és ittas llapotban lévő brigád a resti előtt gondolta úgy, hogy nekik táncolniuk kell, ráadásul a kereszteződés kellős közepén, ahol nem titkoltam szeretett kisvárosunk egyetlen térfigyelő kamerája van. Az uriembereket is a rendőrség hozta vissza. A másik pont amiben úgy érzem tájékozottab vagyok és meg kell osztanom az információkat, hogy valamiképp redukálták a nevelői figyelmeztetések számát és már nem áll rendelkezésre az igazgatóinál komolyabb büntetés. Lehet hogy ez is badarság, ki tudja!? Lényeg ami lényeg, hogy a srácoknak ez volt az utolsó hasonló jellegű dobásuk az itt folytatott tanulmányaik során. Tudom, sovány vígasz, de több mint a semmi.

136Bio 2008.09.24. 20:40:04

G-nek!

Aki lassan tanul, annak tényleg szenvedés ez a suli.De el lehet menni kapálni is ;)

D 2008.09.24. 22:09:22

Hm...ez itt érdekes... egy cikk valami olyasiről, miket tehet meg egy suli (amire megvan a lehetősége,ok) egy diákja érdekében.

Nem hagyja magára - no comment.

www.rtlhirek.hu/cikk/218207

Romanista 2008.09.25. 01:29:24

én pölö anno azért kaptam igazgatóit mert kétszer buktam le hogy cigizek.

a rendőr nem mindenható, vissza lehet neki dumálni.
de ha ez van akkor azt is tudni kell hogy ő mindig is eggyel mindenhatóbb lesz mint te. pláne ha koleszos fiatalkorú vagy.

ujlaki 2008.09.25. 09:51:47

(hát. nem ide tartozik, csak jelzem: jó lenne, ha a felhasználónevet és a mélcímet nem tárolná a lap, hiszen így bárki írhat a nevemen, nem mintha feltételezném... jó lenne egy jelszó.)
pró és kontra vélemények, legyen egy rekontra (a sor folytatható még): én pölö alig tudok valamit az ügyről, pontosan annyit, amennyiről nagyszünetben tájékoztattak...
szavazás a "büntetésről" a tanáriban tudtommal nem volt. remélem, nem árultam el hivatali titkot. vagy igen, kedves bioakárhány? mennyek el kapányi?

Dani 2008.09.25. 11:14:47

Hello jelenlegi almádisok! Csak egy jó tanács: ha a célotok a tájékoztatás, akkor nem ártana a postokban világosan megfogalmazni, hogy miről is van szó :)

eoer92 2008.09.25. 12:20:10

Durva, ha a bajba jutott diák a tanáraitól segítség helyett még egy rúgást kap, és közlik, hogy "problémás vagy, ne gyere ide"! Akad egy is, aki a tükörbe nézve azt mondja: megtettem-e mindent érte? Így persze hogy nem tüntetne egyért sem az asztalon állva az ember! Elvileg fefelősek a rájuk bízott fiatal életek alakulásáért, és elvileg segítenek, ha már a családdal valami zűrünk van. Ki is akkor a jó indián? :-((

eper92 2008.09.25. 12:25:00

a nevem persze eper és nem eoer :-)

TiR 2008.09.25. 13:24:26

hát azt hiszem hogy nem azok ellen kéne 'harcolni' akik nem kaptak a tettükhöz illő büntetést (bár ez egyértelműen tény) hanem vmit kezdeni azzal a szegénnyel aki jelenleg is a kolesztól és sulitól távol-tartandó egyénnek van feltüntetve. nem tudom milyen megoldás lenne elképzelhető, sajnos az én agyi kapacitásom és időm nem nyúlik ilyen sokáig, de ti íDLSB-s gimnazisták talán tudjátok törni ezen a fejeteket.
Azt hiszem már ez egy óriási dolog, hogy kiálltok mellette. És régen sosem tudtam megmondani otthon h miért más kolesz is a mienk... most már tudom: itt kiállnak érted! itt kiállnak az igazért! Ez DLSB-szint! Csak így tovább... reméljük nem csak DLSB-s diákok vannak hanem tanárok is, mert ők a HATALOM!
Változtatni csak akkor lehet ha a változást akarü ember is változtat. Nektek kell megmutatnotok hogy mire vagytok képesek! Am üdvözlet a még itt tartózkodó tanároknak... sajnos még ő közülük is kell csalódni néhányban!

robit ikalju 2008.09.25. 17:54:34

eper92-nek: a halott indián. de ezt te is tudod. megmindenki.

index 2008.09.26. 00:29:21

Előre bocs minden tanártól akit megbántok, akinek nem inge nem veszi magára, de ez egyre szánalmasabb ami folyik. Amíg én oda jártam akkor is voltak olyan dolgok amiknél megkérdőjeleztem hogy az adott pedagógus vajon tudja-e még mit jelent ez a fogalom, de most főleg. Ismerem a részleteket és kívülről látva a helyzetet sírva nevetek. Egyszerűen szánalmas az "átverés áldozatai" és az "aljasul tervelt ki" . Ennek a mondatnak kimondója magát írja le a szememben. Elmondanám azoknak a tanároknak akik nem tudják, hogy ebben a korban sok embernek végigfut az agyán ez a depressziós gondolat és életérzés. A dlsb-ben ez sokszorosan igaz, részben hála az ilyen tanároknak akik porba alázzák az ember önbecsülését. Másrészt szeretném helyretenni a tanárnak a fejében a dolgot. Lényegében semmi probélma nincs a diákkal, mert ismerem. Egyszerűen igenis végigfutott a fején a depresszió, leírta, de nem másoknak. Erre valaki megtalálja, és kezdődik a dlsb feeling. A felfújás. Dejó egyből valakit osztani nem? Ha meg amúgyis a begyünkben van a diák mégjobb. Megkérdezném az illető tanárt, teljes szeretettel, biztos hogy az Ön élete rendben van? Magának nincsenek esetleg az életben fájdalmai, amik miatt ilyen erősen, és alaptalanul elítélően reagált erre az eseményre? Nemtudom, de szerintem egy normális ember inkább rohant volna ehhez a diákhoz hogy segítsen neki, kedvesen, és nem járatja le mindenki előtt. Én arra kérnék minden tanárt, vizsgálja meg az életét, és gondolja végig, jutott valaha eszébe, akár egyszer is hogy nem figyelnek Önre és próbálta h észrevegyék a baját? Az vesse erre a diákra az első követ, aki soha nem érezte magát még lelki mélyponton.

és annyit még hozzá teszek, hogy nekem a diák személyesen mesélte az esetet, és egyáltalán nem ijedtem meg hogy hű mit akart tenni magával és közveszélyes, el kell zárni, mivel tudtam hogy nem komoly a dolog, csak azon akadt el a lélegzetem amikor megtudtam hogy mi lett belőle.

és örülök hogy nyitottátok ezt a blogot, sajnos ilyen dolgokat a dlsben nem lehet személyen a tanárral megbeszélni mert rossz következményei lesznek, de ha közösen egységben kiálltok a dolgokért akkor lehet elérni dolgokat. És erre meg már nagyon szüksége van a sulinak mert ez a hajó szép lassan elsüllyed ha így meg tovább

r.T 2008.09.26. 13:24:54

"A deviancia olyan magatartás, mely megszegi a közösség vagy társadalom nagy része által elfogadott normákat. Fogalma meglehetősen tág" [hu.wikipedia.org/wiki/Deviancia] ha esetleg vkinek nem lenne tiszta a tudós szavak jelentése...

Szóval megszegi a társadalom nagy része által elfogadott normákat? Melyik normát is, kedves hcstrache? Elítélési norma? Akkor az is egy követendő NORMA, hogy gyűlöljük és üldözzük a kisebbségeket meg minden efféle dolgok?
És az a norma, hogy segíteni? Pedagógusnak odafigyelni? Ez is egy elég kemény... NORMA, akkor a tanárok is 'deviánsok'? Vagy inkább csak Ők?


aztán... A virulencia az élősködő életmódot folytató, parazitikus lények (vírusok, baktériumok vagy eukarióták) képessége a megfertőzött gazdaegyed túlélési és szaporodási sikerének, azaz fitneszének csökkentésére. [hu.wikipedia.org/wiki/Virulencia] mert nem esett mindenki az ELTE-ről... szóval mit tekintünk ebben az esetben élősködésnek? Előttem nem tiszta, most mire is használja a kedves kommentelő, szóval kielégítene egy kisebb kifejtés e felől.

Aztán, sajnálatos módon az ilyen eseteket nem volt sohasem lehetőség személyesen megoldani, mert a tanárnak mindig igazat kell adni és amit mond az szent. mellesleg az első és a második próbálkozás is személyesen történt... eredmény: semmi, esélytelen...

"szeretett iskolánk" pedig korántsem szeretett annyira mint ahogy régen.

A blog célja nem a konkrét probléma-megoldás, sokkal inkább a 'Szólásszabadság' kihasználása, hiszen elméletileg a rendszerváltás óta teljes mértékű az efféle szabadság... de a jogok nem az én terem ---->>>
"Ezt a blogot almádiban tanuló diákok hozták létre azért, hogy legyen egy olyan hely, ahol ki lehet beszélni a problémákat, a gondokat (és a jó dolgokat úgy szintén). Reményeink szerint elérjük, hogy mindenkinek felnyíljon a szeme: a Suliért Tenni Kell. Mindenkinek." A vége csak remény, a cél a fentebbi...

Még az elítélésről, mert ez kicsit zavaros:
Ugyanis, előszöris nem egy öngyilkosságot megkísérlő személyről van szó.
Másodszor pedig egy kisebb idézet A Magyar Honvédség - Ne Dobd El az Életed könyvéből:
"Az emberek többsége elutasítja az öngyilkosságot, hozzátéve, hogy ideje volna már "tenni valamit" a deviáns cselekmény ellen (- ahogy a kedves volt diákunk is mondta-) De hogy mit, mikor és hogyan - azon sokkal kevesebben törik a fejüket, s általában hamar napirendre térnek a szomorú események felett."

Tehát, az 1995-ben elhunyt író arról beszél, hogy elutasítani a suicidumot mint olyat, el kell! Azonban nem az elkövető személyt kell elutasítani, amennyiben 'túléli'. És jogilag bűnnek Magyarországon a suicidumot nem, azonban a suicidumban való segítségnyújtást, rábeszélést a törvény bűnteti! Tehát szögezzük le, az öngyilkosság - vagy annak kísérlete - nem bűn(!) azonban elítélendő, mert nem megoldás semmire.

Tehát, engedje meg hcstrache nekem, hogy kijavítsam, nem az "emberkezdemény", Barna, hanem a tette elutasítandó [deviáns].

Köszöntem a figyelmet

É 2008.09.26. 14:41:46

a devianciás nagy normákra: azt bezzeg a túlnyomó része a népnek elfogadja, hogy homoszexesek házasodjanak meg fogadjanak örökbe gyerekeket... szegények, milyen lehet így felnőni! mellesleg ha el is utasítaná mindenki, tulajdonképpen ki is dönt? American President és a pici pápa-bácsi... ők itt az ászok... ez a világ...
félreértés ne essék nem értek egyet az öngyilkosság megoldásként alkalmazott gondolatával sem, de a homikkal sem, mégis...
mégcsak el sem ítélem őket. ha vki homokos, hát ez van, de a homoszexualítást nagyban elítélem!!
a rákot is elítélem! de aki rákos azt miért kéne?
jó persze a homo-t azt választják az emberek (bár újabb tudományos felismerések alapján állítólag lehetörökölni is illetve betegségként is elkapható XDXD) de akkor is... segítsük inkább h megtérjen szegény ebből az undi dologból... ne bántsuk már ezért...
Senki sem tökéletes... mindenkinek vannak hibáik... csak lássuk is be őket.
ha vkinek jó, hogy kihagyja az életéből azt a szépséget amit a másik nem megismerése nyújthat hát részvétem... ugyanúgy mint afelé aki megöli magát és nem látja meg az élet szépségeit...mert vannak... csak meg kell találni
tudom hogy nem egészen illik a témához de azért mégis...
na jószerencsét kívánok mindenkinek!:)

vegasmano 2008.09.26. 17:38:53

sztem a "felsőbb" illetőnek nem így kellett volna elintéznie a dolgot, tehát nem kellett volna ilyeneket mondania. viszont abban egyetértek h egy kicsit el kellett mennie a koleszból. most rendeznie kell magában a dolgokat és ebben segítenek neki szakemberek (vagy csak 1) de most jó h egy kicsit otthon van és a koliban is lenyugszik ez a dolog és csak utána jön vissza. de vissza fog jönni. és ez élteti. ha ez lebeg a szeme előtt sztem igyekezni fog és helyre fog jönni.
a rendőrös dologról meg annyit h semmit. nem érdekel mit műveltek. igen jó h nem csapták ki őket de a többit nem tom megítélni.

zsófi 2008.09.26. 19:10:05

hcstrache, csak ennyit mondanék:
téged szívesen betennélek egy olyan terápiás csoportba, ahol 'deviáns öngyilkos jelöltek' beszélgetve próbálják megoldani problémáikat. Ott elmondhatnád mit gondolsz róluk...Remélem cafatokra szednének!
Ha csak volt diák vagy, akkor megkérdezném honnan érzed, hogy az iskola dolgait "nagydobra verjük"?
Azt gondolom a blogot nem azért hozták létre, hogy megoldjuk a problémákat, hanem beszéljünk róla... Szerintem egy 'szánalmas, deviáns' alak sem gondolta azt, hogy a 'hőn szeretett iskolánkban' ezzel probléma megoldást érhetnénk el!!

r.T 2008.09.26. 19:21:38

zsófihoz fűzni: nem ő vagy mi vertük ezt nagydobra...
nem mi mentünk be az osztályokba...

Sorokközöttolvasó 2008.09.26. 21:56:14

"Egy Volt Diák"nak üzenjük!
Mikor voltál diák?Harminc éve?Nem volt még elég a kegyetlenkedéseidből?A megalázásokból?Ez is neveltetés kérdése?Hát így jártál.De járhatsz még rosszabbul is!Inkább ebédeljél ebédszünetben, ne pedig magadat másnak kiadva irogassál!Vagy tán be vagy tojva!?

robit ikalju 2008.09.26. 22:12:05

ejj... na majd.

r.T. 2008.09.26. 22:19:17

ejnye, hátrébb az agarakkal, kérem, bármennyire is adnék igazat vagy sem... ez nem az a vitafórum ahova ez jöhet... nyugalom, az igazság mindenkor magáért beszél... mellesleg nem biztos hogy jót teszel még ha azt is szeretnél...

r.T. 2008.09.26. 22:43:25

hát sajnálatos módon erre valószínűleg nem lesz és nincs is lehetőség, mert félő hogy egyrészt vannak személyek akik érdekében nem szeretnénk semmiféle botrányt... másrészt pedig a tanároktól függően botránymentesen csendben is el lehet intézni a problémákat... én ezen a véleményen volnék...

süty 2008.09.26. 23:29:58

hcs!

Gratulálok! Az alma materhez méltó, kíváló tanuló lehetsz/lehettél. Irigylésre méltó, ahogy beittad tanáraid szavát, ahogy véded iskolád (letűnt?) hírnevét. És ez a gondolkodás... dugjuk a fejünket a homokba, nehogy véletlenül valaki megtudja, hogy nem olyan rózsaszín ez az intézmény, mint amilyen volt/lehetne/hiszik sokan. Bár hinni mindent lehet, szőnyeg alá söpörni is lehet, csak nem érdemes. Persze, ha te így jobban érzed magad, hát lelked rajta! Sok sikert hozzá!
Miért kéne valami miatt is nekünk a szemünket lesütni? Süsse le az, akinek le kell, azt hiszem ezekben az esetekben nem nekünk kell. Tanáraid közül néhányan biztosan büszkék rád, - például azok, akiktől megtudtuk, hogy a tetőfedés alantas munka - , nekem személy szerint a gyomrom fordul fel. Vita nélkül. :)
A steril környezet pedig köztudomásúlag árt az egészségnek. Ha már a virulens tendenciáknál tartunk. Bár nem vagyok jó bioszból...
További sikeres szemlesütést!

Társ 2008.09.26. 23:34:01

Tisztelt Érintettek!
Eldurvult a dolog, legyen már elég!
Tegye mindenki a dolgát, ne egymással csatázzatok!
A Diákra nem gondoltok? Szerintetek ez a megoldás?
Szánalmas, akár tanár vagy, akár diák, kedves levélíró!
Ilyent én még nem láttam életemben! Szégyellje magát mindenki, aki így felfújta ezt az ügyet, megkavarva a trágyát.
Tanárok!
Hibáztatok, mert nem adtatok esélyt jóvátenni Barnának a tévedését!
Diákok!
Több tiszteletet a tanáraitoknak, bárkire is céloztatok a levelekben!
Barna!
Okulj a történtekből, szedd össze magad, tanulj, mert ha visszajössz, bizonyítanod kell! Képes vagy rá, sikerülni fog!
Gyere mihamarabb és felejtse el mindenki a történteket, az írásokat állítsátok le, ez csak indulatokhoz vezet! Már így is megszagolta a média!

ivan_campevic 2008.09.26. 23:36:23

társ
igazadvan.
de a többieknek is.
fel lett fújva.igen.jogosa.deakkoristúllettfújva.
mérsékelje magát mindenki ebben a témában,kérem.

pííí 2008.09.26. 23:43:09

tényleg nem kéne vitatkozni mert ez nem azért jött létre.


Társ-nak igaza van sokmindenben , de nem fogjuk abbahagyni az irogatást mivelhogy pont az "irogatás" miatt jött létre az oldal... amugy sejtettük hogy ez lesz , és hogy lesznek indulatok de ezek a témák ezzel járnak viszont probáljuk visszaszoritani a nagyobb vitákat és aki nem tud kulturáltan viselkedni az meg ugyis le lesz tiltva

Good Night:)

dlsbbloggerek 2008.09.27. 00:01:11

szeretném kérni, beszéljük meg a dolgokat.!
éstegyükfélreaszemélyeskedést. engedjük, engedjétek hogy menjen magától ez az egész.
üdv
campo

Romanista 2008.09.27. 00:16:54

a beszélgetés kiprovokálása a szakmád akkor miért is zavar az hogy itt van egy tulajdonképpeni fórum?

bébetű 2008.09.27. 11:00:37

azért elég pesszimista löketeket adsz az eszmecseréknek dlsbblogger...

r.T. 2008.09.27. 11:12:56

na peace love unity...

Ars poetica 2008.09.27. 11:38:19

A kollégium hivatalos honlapján jelenleg ez olvasható Brazsil Márta aláírásával:
A kollégista tanulók nevelésében Szent-Györgyi Albert Nobel-díjasunk ars poeticáját kívánjuk megvalósíttatni, miszerint "Gondolj merészeket, NE FÉLJ ATTÓL, HOGY HIBÁT KÖVETSZ EL, ne kerüljék el a figyelmedet az apró részletek, tartsd nyitva a szemed, és légy mindenben szerény, kivéve a céljaidban."

Kérdéseim:
Vajon ez a jelenlegi vezetés ars poeticája is?
Vagy már félnie kell annak, aki hibát követ el?
Aki hibát követ el, az kap még esélyt a javításra, vagy elveszik tőle ennek lehetőségét?

dlsbbloggerek 2008.09.27. 13:26:50

elnézést kérünk csak eggyesek miatt pár kommentett ki kellet moderálni sorry

marci 2008.09.27. 15:55:42

Srácok!

Nem biztos ám, hogy ez a gimi legjobb propagandája, amit a fentiekben olvasok! Sajnos homályosak az ismereteim az eseteket illetően, de ezt AKKOR SEM ITT KELLENE disputálni szerintem.

Légyszíves győzzetek meg az ellenkezőjéről!

r.T. 2008.09.27. 16:24:13

pont azért történik itt, mert ide szabadon bekukkanthat bárki... ahhoz nem a diákságnak kell lépnie, hogy sulin belül minden megoldódjon... és ha megoldódott volna úgy eddig, akkor nem létezne ez a blog... tehát a blog is egy bizonyíték arra, hogy nem lehet megoldani a dolgokat odabenn... itt.. névtelenül igazán felelősségrevonás nélkül nyugodtan meri kimondani mindenki a saját gondolatait és véleményét... képzeld el, ha ezek a beszélgetések az igazgatóiban vagy a tanáriban történnek...jelenleg kb 10en ha járnátok a suliba. régen még annyi talán más volt hogy Czubához mert fordulni egy diák tanár közvetítése nélkül problémával, mert ő nem élt vissza az információkkal és tényleg azt nézte h a diáknak mi a jobb... lehet most is ez próbál történni, de próbáljon jobban mert kívülről sőt belülről sem látszik a törekvés odafenn...
Bár tavaly meg előtte is... "aki drogozott jelentkezzen mert úgyis tudjuk ki volt az" persze semmi nem volt
akkor: "megvan a lista, hogy kik szöktek ki este, jelentkezzenek, mert különben ki lesznek rúgva" persze...
miért kell odafenn is blöffölgetni, hazudozni? mit old meg?! max annyit h két hülye tényleg felmegy és ŐK repülnek, mert "jelentkeztek". ezek után is nehéz megbízni a vezetői rétegben
de ezek felett hunyjunk szemet... egy feltétellel: Térjenek észhez... ez a mi sulink! nincs privatizáció! mostanában ez a politika: legyen jobb a többségnek... a többség a diákság... és mi pénzt sem kapunk a munkánkért XD
Szóval kényelmesebb mindenkinek a nyugalom...
Legyen akkor az...

marci 2008.09.27. 16:42:06

Miért? Utoljára mikor rúgtak itt ki valakit is? Most mi a helyzet? Homályosítsatok fel:)

r.T. 2008.09.27. 17:27:07

természetesen senkit mert nem volt két hülye sem aki fel mert volna menni(sajnos ez van, nem bízik meg az akin - talán - segíteni szeretnének...
egyik oldalról sincs igazi bizalom... pedig elférne

robit ikalju 2008.09.27. 22:23:59

r.T. 2008.09.27. 16:24:13

„ezek után is nehéz megbízni a vezetői rétegben” – réteg? ugyan már… egyébként most fogok nyalni, nehogy kirúgjanak: szerintem Vera asszonyt félreismered, ha. miért eleve a gyűlölet vezet? tavalyi dolgokat kensz Vera nyakába vagyhova…
„Szóval kényelmesebb mindenkinek a nyugalom...
Legyen akkor az...” – nem ér. a cinikus az én szerepem. tessék tolerálni.

r.T. 2008.09.27. 17:27:07
„egyik oldalról sincs igazi bizalom... pedig elférne”
tapasztaltam és tapasztalom nap mint nap. már az is valami, ha kösz. öntök.
(na bocs. de mintha ellenség-ellenfél képletben gondolkodnál. nem tudom, ki vagy, lehet, hogy tanítalak, lehet, hogy nem. szomorú vagyok, ha hat alomnak látsz. pedig minimum hét vagyok.)

r.T. 2008.09.28. 11:44:53

Számomra öröm, hogy még mindig sorolhatok fel tanárokat, akik tudnak poénnak venni egy egy kritikát és nem figyelmeztetőkkel bocsátják útjára(haza) a diákokat!
Nem szeretném megfosztani a Tanár Urat attól az örömtől, hogy kémlel az óráin, miszerint ki írhatta ezt vagy ezt... egy kis izgalom még belefér az órákba nemde?
Persze, ha nem tanít, akkor más a helyzet, mert akkor meg felesleges a keresés, bár most itt is igaz, hogy aki keres az talál?

Meglehet, hogy ellenszenvesen viszonyulok bizonyos tanárokhoz, DE először is: nálam(és nem vagyok egyedül) egy tanár két személyiségből (ú ez hibádzik:)) áll
az egyik a Tanár, akinek köszönök, mert Muszáj, aki bejár az óráIMra, behozza az anyagot, úgy ahogy leadja aztán javítgat dogákat, és függetlenül mit tudok, a pontok alapján ad egy jegyet.
a másik pedig az Ember része, akinek azért köszönök, mert Tisztelem és aki kifizeti a villanyszámláit meg eltartja a gyerekeit ( ha kifizeti és ha vannak[gyerekei...mivelhogy számlái hát mindenkinek akad]) és akár hiba akár nem, én ezeket nem kívánnám egyként kezelni.
Természetesen az utcán látva is Tanár a tanár vmennyire és a suliban is Ember, csak mégis.

na ez volt egy nagy zárójelben... tehát meglehet h ellenszenvesen viszonyulok bizonyos tanárokhoz, de az a Tanár oldaluk miatt történik és nem az Ember miatt. És ez az ellenszenv nem mutatkozik ki sem abba hogy ne köszönnék sem abban hogy nem figyelnék az óráján. Egész egyszerűen róla elmondom a rosszat, míg a többi tanárról a jót részesítem előnyben például egy ilyen blogon is.
Tehát ÉN mint egy korhadó diák ebben a suliban nem mondanám, hogy kifejezetten rossznak tartom, hogy ki milyen tisztséget tölt be, csak egyszerűen az éremnek két oldala van. nálam pedig annyira nem forog a pénz tehát egyszerre csak egy oldal megy.

azt hiszem egész jól 'kimagyaráztam' magam, bár most h ezt ki is írtam biztos nem :)

robit ikalju 2008.09.28. 12:48:14

r. T., én nem kémlelek, hiszedevagysem. rajnák anno még engem sem kapott el... (bocs, ez egy utalás - filmre.) japp, izgalom az órákba, hát hogyne nehogyne. egyébként szokj hozzá, hogy legtöbbször ironizálok, vagyis nem mondok verdiktet. ó, a köszönés... elvagyok nélküle, nyugi. természetes (?), hogy diák-tanár viszony némiképp hatalom-iszony. nah, amíg nem sikerül megnyitnom a posztomat, nem mondok okost, csak lyukaszoknihoz egy kis hangulatpótlék-adalék, hogy lásd, tkp. miről is van (lenne) szó:

uk.youtube.com/watch?v=6SuWGNMMz3I

uk.youtube.com/watch?v=AACkMMPKyXA

s hogy értsd, és legyél büszke a diákokra is, ne csak a tanarakra:

1. meghívtam volna Scherer Pétert egy színházi előadással (Klamm háborúja), persze lett volna költség, nem is kevés, legalább annyi, mint amennyit egy tehetősebb diák elszór hetente erre-arra...
jelentkező nuku. nem baj, én láttam, ti meg nem fogjátok. (pedig.)

2. itt volt nemrég az ország egyik legírója, voltak is a beszélgetésen vagy húszan közületek. napersze: rászerveződött a sportvetélkedő, tanarak előadása, finnek kísérgetése stb., külön köszönöm is a szervezőknek és az iskolavezetésnek, mondhatnám: bravó. gondolom, legalább húszan voltatok a tanarak előadásain is. nem kommentelném, csak egy kicsit: bármikor megtehetnék, hogy adjanak nektek elő, nem kellett volna ehhöz ez... na mindegy. ezek után szervezzek még nektek valamit? tudod, inkább nem... (de mégis: azért a húsz emberért, akik - esetleg! - jól érezték magukat, és kinyílt másfelé is a szemük.

3. tavaly szerveztem filó szakkört és versíró önképzőkört. előbbiről nem beszélnék, utóbbiról csak annyit, hogy volt, amikor visszamentem a megbeszélt időpontra, de hiába vártam fél órát, senki nem jött... egy ember volt, aki utólag elnézést kért. köszönöm. (nade spongyát rá. tanultam belőle. nem szervezek ilyesmit többé.)

egyébként hogy vagytok?

zsófi 2008.09.28. 13:08:02

töröltétek az egyik 'topicot'???:O

robit ikalju 2008.09.28. 13:41:23

úgy tűnik, törölték. na, ennyit erről. gratulálok. (ki a sunyi?)

r.T. 2008.09.28. 14:16:43

Nem mondhatom magam szerencsésnek, mert nem tartoztam abba a húszba, igaz nem is nagyon hallottam róla...
A szemem viszont hát azt hiszem eddig is nyitva volt sokfelé maximum nem hittem neki...
A tavalyi szakkörrel pedig az egyedüli probléma a suliban a közönyösség... mindig nyavalygunk hogy jaj ez meg jaj az nincs aztán ha van akkor meg nem kell.ebben az évben pedig sztem óriási probléma lehet h 2x van egy órája egy koleszosnak ha szakkörre akar menni 3tl 4ig és 8tól 9ig... ennyi... sziló alatt a szakkör is tilos elméletileg... ja és persze ha egy tanár bejelenti hogy lesz szakkör azt még a tanáriban is kiröhögik még ha fojtva is... ha vmi akkor EZ gáz... sztem tiszta mindenki előtt h a szociológia szakkör bejelentéséről beszélek... na én feladom a nagy világmegváltó terveimet inkább változtatok amin egyedül képes vagyok... magamon! Majd lesütöm a fejem aztán eljárok jógázni... ú ezt leírni is rossz volt ilyennel inkább nem poénkodom...

r.T. 2008.09.28. 14:18:35

ja és engedje meg nekem mindenki hogy én is hadd linkeljek a nagy pénzről...

www.youtube.com/watch?v=Up5TsF_PNsk

közhelyes igen... de attól még jó!

Romanista 2008.09.28. 14:43:21

na most akkor miért is lett törölve?

r.T. 2008.09.28. 14:50:50

jó kérdés...

laca 2008.09.28. 16:21:26

úúúú
nemtudom kitörölhet-te.ki.de ez nekemisúj.

süty 2008.09.28. 16:24:15

A 20 éves ünnepségről: a tanári előadásokon meglepően sokan voltak. Nekem is választanom kellett, hogy mikor és melyikre megyek, mivel mindkettő érdekelt, így kicsit ebből, kicsit abból. Rossz elrendezés volt, ez biztos, de az, hogy a tanárok bármikor megtartják ezt nekünk... Kételkedés. Ha igen, akkor minek lett megszervezve, ha meg nem, akkor miért lett egymásra? A másik meg az, hogy ez a hétvége teljesen az előadásoknak lett szentelve, nem biztos, hogy - a közönyt ismerve - túl sokan elmennének egy szimpla délután meghallgatni ezeket az előadásokat. De ki lehetne próbálni, hátha. :)
A közöny meg jogos! Van egy ismerősöm, aki azt mondta, hogy ilyen unalmas közönsége nem volt még, mint a DLSB diákjai. Ezen sem lepődöm meg igazság szerint. Csak kicsit furcsállom, mert az iskola annyira híres a széleslátókörről, érdeklődő, értelmes diákokról. Az iskola lehet, a diákok már nem feltétlen. :)
A szilót meg ne keverjük ide, edzésre, szakkörre elmehet bárki. Gondolom.

Titanic 2008.09.28. 20:46:07

Nekem jó volt a Podmaniczky-n is meg a Kálmán Lászlós előadáson is. Remélem nem csak én élveztem. Azt teljesen megértem, hogy teljesen elmegy az ember kedve látván az üres sorokat(úú mekkora közhely...nem baj belefér).De 20 embernek is érdemes megszervezni egy ilyet szerintem. Semmivel sem jelent többet az hogy tavaly sokkal többen voltak. Akkor suliidő volt, így el lehetett lógni órákról. Az, hogy pluszban ott ül még 80 ember aki le se szarja az egészet...De mint már mondtam teljesen megértem, hogy tanárúrnak elment a kedve az egésztől. Na jóccakát!

eper92 2008.09.28. 20:50:22

milos jó fej vagy! Álarc mögül névtelenül feljelentgetni, ez ám a gerinc. :-(( Feldobtál neveket, hátha ráharap valamelyik tanár, az sem baj, ha nem ők a névtelen adminok...a gyanú ugyebár már rájuk vetült, te meg dörzsölheted a kezed. Tök jó, ha bajunk van valakivel, nosza csak ennyit kell tenni, finoman, persze önvédelmi anonimitásból rámázolni valamit. Ügyes! Ha ők voltak: szimplán áruló vagy, ha nem ők: aljas rágalmazó.

Romanista 2008.09.28. 21:12:04

na mármost eper a szemléleted rossz.
miért kéne ezért büntetni valakit?
ha ő akkor miért ha nem akkor miért?

milos meg nme nagyon netes ez van. nem tudja hogy ilyet okosember nem csinál. ha igen ha nem.

eper92 2008.09.28. 22:21:33

Nem kellene. De azért sem, ha elkeseredésében tesz valamit, amit nem gondolt át, vagy nem is úgy gondolt. Aztán azon kapja magát, hogy azok, akikre felnéz finoman eltanácsolják. Vagyis büntetik Úgyhogy sok mindent nem kellene, ha tanár az ember...aztán mégis. :-(

vegasmano 2008.09.29. 15:02:12

index-nek:

nem tudom, hogy te mit szóltál volna ha egy véres papír (bocs 2) lenne egy barátod ágyán és a levélből nem tudod megítélni h egyáltalán él e avagy sem. ha jól gondolom h ki vagy akk nekem elmesélted h az érintett személy h adta elő az esetet. igen, ahogy te mondtad úgy egyáltalán nem hangzik vészesnek de amikor fél órán keresztül tényleg abban vagy h most akk él vagy nem él? ha igen hol van mit csinál stb akk te is másképp gondolnál erre. de erről nem akarok többet írni.

r.T. 2008.09.29. 15:46:36

hát igen a bőszavúságod eddig is látszott, vigyázz még lekopik a körmöcskéd a sok ujjkoptatásban;)
ne nem ám megsértődni mert akkor megharagudnék még:)
valóban igazad... lehet, bár minket kihagytatok, szóval nem tudom hogy ki hogy hallott mit és kitől vagy kitől mit nem... minden információ más mindenki számára...vagy vmi ilyen idézet is van... mind1
mellesleg 'There's no Victory without Defeat' ez mondjuk nem tudom hogy vág ide de aki ki tud belőle érteni vmit annak dicséret érte
Ami inkább idevágna hogy There'sno Defeat without Victory...

f.u. 2008.09.29. 18:07:09

Szerintem az alkohollal alapjában véve nincs baj mert mégiscsak hangulatfokozó stb... De amikor ilyen felelőtlen barmok mérték nélkül vedelnek a következményekre nagyívben sz*rva azmár baj. Sőt közülük többeknek nem ez volt az első "ügyük". Az ilyen emberektől kéne megszabaldulni és néhány delikvens után már nem lennének ilyen bajok...Tudom hogy drasztikus de itt már máshogy sajna nem magy...

robit ikalju 2008.10.03. 01:00:10

Társ 2008.09.26. 23:34:01 -ra
"Gyere mihamarabb és felejtse el mindenki a történteket, az írásokat állítsátok le, ez csak indulatokhoz vezet! Már így is megszagolta a média!"
affenét. az majd csak eztán jön. a szag. ügyes kis manipulátor vagy te is. ha be vagy szarva a médiától, ne nézz tévét.

Titanic 2008.10.03. 23:23:09

Egy-két ember nem bírta csak olvasni a blogot és elfolytani indulatait.Mi is megkaptuk ofőn, hogy milyen szánalmas a blog.
Hm...ez van.
De a mazochisták továbbra is olvassák azt javaslom és ökölbeszorított kézzel verjék a tabulatúrát s sziszegjék, hogy mennyire szégyenteljes ami itt folyik.

robit ikalju 2008.10.03. 23:29:00

remélem, nem árultál el szolgálati titkot, Titanic. ahogy így jobban körülnézek, télleg, milyen szánalmas is...

Titanic 2008.10.03. 23:42:30

Már csak mi vagyunk ébren?

roni 2008.10.04. 12:35:42

ja,én is tök szánalmasnak érzem,hogy olvasom. és még írok is. hova jut a világ...?

Egy véleménnyel rendelkező diák 2008.10.04. 18:20:30

Úgy gondolom, h egy picit elkanyarodtunk a témától. Szóval előre is bocs, h visszakanyarodok. Ehhez a témához csak három dolgot szeretnék fűzni:
1. Ez a téma már eleve rosszul indult, mivel az indító komment eleve nem tükrözött sok igazságot, csak másodkézből szerzett információkat tartalmazott.
2. A "részeges állatokra" az vesse az első követ aki még életében nem rúgott be...
3. A Barnával kapcsolatban: sokan írják, h nem engedik vissza a suliba, és ez milyen szemétség a vezetőség részéről. (Ezúton mondom, h a Barna hétfőtől elvileg visszaköltöik a koleszba (ezt honnan tudom?...onnan hogy közelről ismerem azokat akikhez be fog költözni)) Azt senkise kérdezi, h milyen lehetett azoknaknak akkel jóban volt, mit érezhettek akkor amikor, h úgymondjam, h kiborult a bili, és véletlenül rátaláltak a levélre, és senkise tudta, h hol van vagy megtette-e tényleg?

ui.: lenne még valami...asszem ez már a 4. Még a randalírozókkal kapcsolatban: Azt mondjátok nem kaptak elég súlyos büntetést...egy frászt, el tudjátok képzelni milyen érzés lehetett nekik a "másnap", meg a kihallgatások, h nem tudták mi lesz velük, viszontláthatják-e még "szeretett" iskolájukat. Én láttam rajtuk, láttam az arcukon, beszéltem velük...szar érzés volt és senkinek se kívánnám, h ilyet éljen át mint ők(ezt nem a védelmükben mondom, attól még tényleg elfogadhatatlan dolgot csináltak)

Titanic 2008.10.04. 19:50:47

Több helyen is sántít amit írsz. Sajnos, de ez van. Nem azzal van a gond, hogy berúgtak, hanem, hogy utána, hogy viselkedtek. A világ egyik legundorítóbb dolga belekötni idős emberekbe. Azt azért megkérdezném ezektől a diákoktól, hogy mit éreztek miközben megalázták az idős házaspárt. Az meg szerintem a minimum, hogy tetteikért válallják a felelősséget és a "kihallgatások" ezzel járnak. A bizonytalanság is ezzel jár. Ezek nem büntetések. Szerintem. Ezek után nehezen tudok elképzelni olyan sztorit, aminek van valami tényleges következménye. Pedig fantáziám az van.

Egy véleménnyel rendelkező diák 2008.10.04. 20:24:36

A tiéd is sántít...az benne a vicc h nem kötöttek bele semmilyen idős házaspárba

Titanic 2008.10.04. 20:30:37

Nem csináltak semmit...hintáztak a játszótéren, ezért hívták rájuk a rendőröket. Így már rendben van. Akkor viszont tényleg túl nagy büntetés a kihallgatások sora egy kis játszóterezés miatt.

Egy véleménnyel rendelkező diák 2008.10.04. 20:33:22

De csináltak valamit, hangoskodtak...ez tény. És azért hívták ki rájuk a rendőröket. De mivel hangoskodásért nemhiszem h kijöttek volna ezért mondták h randalroztak.

Titanic 2008.10.04. 21:06:56

" De mivel hangoskodásért nemhiszem h kijöttek volna ezért mondták h randalroztak. "... :) csendháborítás?Jah tényleg olyan nincs. A lükvercbe se jött sose rendőr.

Egy véleménnyel rendelkező diák 2008.10.04. 21:09:45

Ha kijöttek volna arra is, akkor mért nem azzal hívták ki? Mért rongálással? Lécci ezt magyarázd el nekem, mert látom te már profi vagy ebben.

Titanic 2008.10.04. 21:14:06

Sértegetni nem tudom miért kell...egyébként meg a kukák felborítva meg a padok sem épen. Azért.

Egy véleménnyel rendelkező diák 2008.10.04. 21:17:26

Én nem sértegettem, ha annak tűnt bocsánatodat kérem. Amúgy honnan veszed, h kukákat borítgattak meg ilyeneket csináltak?

Titanic 2008.10.04. 21:20:05

Láttam az eredményt másnap vagy harmadnap nem tudom.

Egy véleménnyel rendelkező diák 2008.10.04. 21:23:52

Az érdekes...mert a "randalírozók is vissazmentek és nem volt ott semmi ilyen...de lehet, h csak nem vették észre
(Bár nem tudom elhinni, h ilyet tettek volna...plusz még nem is indult semmilyen eljárás se...ha lett volna vmi akkor a rendőrség is csinált volna vmit)

Titanic 2008.10.04. 21:28:36

Hagyjuk is abba szerintem. Akkor valószínűleg hazudok. Sok a rendőri túlkapás manapság. Ennyi...hm...

Egy véleménnyel rendelkező diák 2008.10.04. 21:34:00

Hagyhatjuk, de nem mondtam h hazudsz. Csak azt mondtam amit én tudok. Az sose biztos h én tudom a jól. Én is tévedhetek.

robit ikalju 2008.10.05. 03:06:09

nah, nemrég értem haza. nincs esélyem se elolvasni az olvadó havon ezt a vitát. de mégis, valamit el kell mondanom.
ahogy galoppoltam le legújabb szociologizo..., hát a buszpu. feletti jáccótéren 3 tizenéves srác hányta magából a nagyvagyokot. gondolkodtam, mi legyen. fejemen fülhallgató, azon is át ordításuk. de először mentem tovább, gondolván: az ő bajuk. aztán mégis visszafordultam. megkérdeztem a skacoktól, legyenek szívesek, de hány évesek. egy, aki érezte, miről szól a tét, jött oda gyorsan, a derékig érő kerítéshez, mondta, tizenöt. akkorhát, mondtam én. mit kiabálnak. mit isznak köztéren. mit mondanak a rand őrnek, ha erre jön. naszóval, kispöcsök, húzzatok el innen, de gyorsan, mondtam. és a skacok +köszönték, "úgymond" a segítséget.
na, kedves P. da. gógus barátaim: lehetett volna jobb?

Jichak 2008.10.05. 20:06:47

kezükbe nyomni egy charles bukowskit.

Jichak 2008.10.05. 20:07:28

mármint egy könyvét.az írónak.

robit ikalju 2008.10.05. 20:31:35

hát az éppen nem volt nálam. lehet, el kellett volna szaladjak a könyvtárba reggelig. aztán megvártak volna. mennyivel könnyebb lenne az életük most.

Jichak 2008.10.05. 20:38:09

tán épp az benne a nehéz. hogy könnyű.

Jichak 2008.10.05. 20:44:40

najó haddjuk ezt
süti beállítások módosítása